Ultimul "buchet" este un .gif (poza animata) pentru ca imi propusesem sa nu fac un album foto din topicul asta; renunt la .gif ca este enervant.
Saptamana trecuta am construit 4 stupi ''pe genunchi''

, am mai facut unul in primavara si imi propusesem sa nu mai repet experienta cu lemnul nerindeluit,cocârjat si copăit... foarte greu de prelucrat doar din rindea si circular...
Stupii sunt de 12r cu diafragma dupa 6 rame, imi propun sa iernez cu diafragma de plasa, au fund av si ca o particularitate au urdinisul in trepte- doua la numar ,care
ar ajuta la preveneirea furtisagului datotirta faptului ca ingreuneaza zborul direct in stup, iar albina care pazeste se afla intr-o pozitite superioara... nu stiu cat de util este.

Cu rosu este desenat unde o sa frezez a doua treapta. Ideea nu-mi apartine, este copiata de la stupul de poliuretan.

Suportul dat cu ulei de floarea soarelui pentru a alunga furnicie:

Si am facut roi pe doua rame cu puiet capacit si doua botci una ne si alta capacita + o rama cu rezerve.

Asa arata familia mai slaba dupa ce cu trei zile inainte mai facusem un roi si jumatate din ea

ultima rama

In primavara am stimutat masiv si in timpul culesului la salcam a inceput sa-si traga botci, am avut in cuib cate 8 rame de puiet ( la fiecare dintre cei doi st) si am facut din ele 6 roiuri, imi propun sa hranesc sustinut pana la toamna cand o sa unific ce nu corespunde;
La noii stupi tre sa le mai pun tabla si sa le termin urdinisul.