de duma » 14 Mai 2015, 23:30
Sa nu ma înțelegeți greșit !
Vatra mea este la 700-800 metri pana in pădurea de salcâm ....da este adevărat (700-800 m) si nu in buza pădurii .....langa mine puțin mai in stânga si mai catre pădure este Vecinul din Albă cu 200 de familii ( vatra permanenta ) .....flancul păduri este extins pe o distanța de 3 km ( frontul meu sa zic ) ......vin baeti si se pun la distanța de 50 -100 metri intre ei direct in fata noastră ...poate pe mine nu m-au văzut dar pe Vecinul meu cu siguranța ......drumul este accesibil pe tot flancul pădurii .....chiar atât de prost nu sunt nici eu .......puteau sa se pună in stânga sau dreapta din culoarul nostru de zbor .......nu este pădurea lui Tata si nici lu Mama ......si nici nu am treaba cu ce autorizații de pastoral au sau alte documente ...... Nu am treaba cu asta .....înțeleg ( impozitele ce vor venii , si tot felul ....nu se va mai renta sa fi la zi ) ......nu cred si sunt convins ca nu au venit cu reprezentantul primăriei sa le areti locul unde pot sa șeze ......aci vorbesc de bunul simt al Stuparilor ....văzând stupina pe langa care au trecut cand au luat-o catre pădure ....sa se vorbească intre ei ...." Ba uite pe unul aici , o fi staționar sau tot in pastoral ....ia sa întrebam " sau chiar daca nu erau curioși ce este cu el ....macar in așezare sa țină cont de el .....o data ce ținea cont de el , nici eu nu eram afectat . ........ In buza păduri astăzi a fost + 2,6 kg eu am avut 1 kg ....si merg in jos ...... Fraților nu vorbim de legi si de țigăncile care le întâmpinam cand mergem in pastoral .....vorbim de Codul bunelor maniere dintre Apicultori ......chiar daca sunt mic fata de multi dintre voi ......chiar daca nu traesc din albine ca si multi dintre voi ......... Chiar daca nu am experiența voastră ......totuși fac parte din lumea voastră ......eu sunt mic si vreau sa cresc mare .....asta nu înseamnă ca trebuie sa mi se rupă capul inainte de ecluzionarea ..... Nu sunt genul de persoana recalcitranta insa pot foarte usor si credeți-mă ca , chiar foarte usor sa fac pe cale legală lucruri care unuia venit in pastoral mierea adunata sa nui ajungă pentru si chiar sa spună ca pentru Stupar mierea este amara . Eu știu cum este sa dormi in cort si prin păduri sau lanuri de tot felul .....dar aia nu înseamnă ca ma transforma intr-o persoana fara scrupule ......apropo scuze .....cort nu știu ......cum este , am dormit o singura data in tinerețe .....bat , cine a mai știut ca nu am intrat cu totul in cort si dimineața am fost musca ...punc langa punc de țânțari si de atunci am jurat ca nici nu ating cortul ......sunt rulote cu tot confortul in ele .
Va roG sa nu ma înțelegeți gresit
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.