Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde soricul » 14 Mai 2015, 22:07

Eu nu vreau sa conving pe nimeni ca trebuie sa existe si bun simt la OAMENI, am descris mai sus ce s-a intamplat la mine in comuna. Cei care ati sarit de fund in sus face-ti pastoral, ca daca era sa stati pe vatra, stationar, probabil ca vedeati altfel lucrurile.Nu stiu ce se intampla prin Moldova dar prin Banat vreau sa cred ca ne mai respectam ca oameni, In legatura cu faptul ca apicultura nu este pentru toata lumea probabil ca aveti dreptate dar atunci mergeti dumneavoastra sa cumparati "miere" de la SUPERMARKET . Eu cred ca doar printr-o concurenta corecta si prin respectarea legii putem progresa, altfel o sa mancam miere facuta din "APIPIXURILE" ce ne invadeaza tot mai mult. Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, sunt un biet incepator, dar asta nu inseamna ca trebuie sa accept nesimtirea unora care cred ca toata lumea este a lor. CU STIMA SI RESPECT, AM INCHEIAT POLEMICA !!!
soricul

Mesajde Florin Dobre » 14 Mai 2015, 22:25

Din punctul meu de vedere treaba cu pastoralul e simpla.
1. Nu ma pun pe un loc pe care nu ma simt proprietar.
2. Ma pun cat se poate de aproape de sursa de cules.
3. Ma pun cat se poate de departe de orice stupina.
Sa nu vina nimeni sa-mi zica sa-mi iau catrafusele de pe pamantul meu(al meu sau al celui care mi-a delegat temporar dreptul de a folosi acel teren). Nici n-am patit vreodata discutii tocmai fiindca am eliminat din start orice motiv solid de neintelegere.
:idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nicus » 14 Mai 2015, 22:37

Florine nu o vad simpla fiindca apicultorii au fost si raman fiinte complicate insa nu i mai putem deosebi .. de restul, datorita:
contextului economic pus in paralel cu banii agatati de gatul albinei. E un val, iar ce e val ca valul trece..

Doar cand e vorba de raspuns clar si la obiect ne pierdem in amanunte, in rest totul e clar. :)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde duma » 14 Mai 2015, 23:30

Sa nu ma înțelegeți greșit !
Vatra mea este la 700-800 metri pana in pădurea de salcâm ....da este adevărat (700-800 m) si nu in buza pădurii .....langa mine puțin mai in stânga si mai catre pădure este Vecinul din Albă cu 200 de familii ( vatra permanenta ) .....flancul păduri este extins pe o distanța de 3 km ( frontul meu sa zic ) ......vin baeti si se pun la distanța de 50 -100 metri intre ei direct in fata noastră ...poate pe mine nu m-au văzut dar pe Vecinul meu cu siguranța ......drumul este accesibil pe tot flancul pădurii .....chiar atât de prost nu sunt nici eu .......puteau sa se pună in stânga sau dreapta din culoarul nostru de zbor .......nu este pădurea lui Tata si nici lu Mama ......si nici nu am treaba cu ce autorizații de pastoral au sau alte documente ...... Nu am treaba cu asta .....înțeleg ( impozitele ce vor venii , si tot felul ....nu se va mai renta sa fi la zi ) ......nu cred si sunt convins ca nu au venit cu reprezentantul primăriei sa le areti locul unde pot sa șeze ......aci vorbesc de bunul simt al Stuparilor ....văzând stupina pe langa care au trecut cand au luat-o catre pădure ....sa se vorbească intre ei ...." Ba uite pe unul aici , o fi staționar sau tot in pastoral ....ia sa întrebam " sau chiar daca nu erau curioși ce este cu el ....macar in așezare sa țină cont de el .....o data ce ținea cont de el , nici eu nu eram afectat . ........ In buza păduri astăzi a fost + 2,6 kg eu am avut 1 kg ....si merg in jos ...... Fraților nu vorbim de legi si de țigăncile care le întâmpinam cand mergem in pastoral .....vorbim de Codul bunelor maniere dintre Apicultori ......chiar daca sunt mic fata de multi dintre voi ......chiar daca nu traesc din albine ca si multi dintre voi ......... Chiar daca nu am experiența voastră ......totuși fac parte din lumea voastră ......eu sunt mic si vreau sa cresc mare .....asta nu înseamnă ca trebuie sa mi se rupă capul inainte de ecluzionarea ..... Nu sunt genul de persoana recalcitranta insa pot foarte usor si credeți-mă ca , chiar foarte usor sa fac pe cale legală lucruri care unuia venit in pastoral mierea adunata sa nui ajungă pentru si chiar sa spună ca pentru Stupar mierea este amara . Eu știu cum este sa dormi in cort si prin păduri sau lanuri de tot felul .....dar aia nu înseamnă ca ma transforma intr-o persoana fara scrupule ......apropo scuze .....cort nu știu ......cum este , am dormit o singura data in tinerețe .....bat , cine a mai știut ca nu am intrat cu totul in cort si dimineața am fost musca ...punc langa punc de țânțari si de atunci am jurat ca nici nu ating cortul ......sunt rulote cu tot confortul in ele .
Va roG sa nu ma înțelegeți gresit
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 14 Mai 2015, 23:39

Poate sâmbăta cu ajutorul maestrului Pustiu ....am sa reușesc sa intru in direct sa sa mai vorbim despre acest aspect .......puți duar ca acum sunt lucruri mult mai importante de făcut prin stupine .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 14 Mai 2015, 23:53

Duma, sporul la cantar este dat de puterea stupului. Aia probabil au stupi care sa merite excursia. :)
Nu cred ca tu ai spor mai mic din cauza ca ti-ar fi dijmuit culegatoarea. Distanta conteaza.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CATALIN » 15 Mai 2015, 06:01

Poate sâmbăta cu ajutorul maestrului Pustiu

vezi ca ia mita....e scump rau maestru...mai ales daca-si pune caciula ai grije :lol:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde duma » 15 Mai 2015, 11:12

CATALIN scrie:
Poate sâmbăta cu ajutorul maestrului Pustiu

vezi ca ia mita....e scump rau maestru...mai ales daca-si pune caciula ai grije :lol:

:lol: ia de la cine ii da !!!!!si eu asi lua , dar numi da nimeni !!
Florin Dobre scrie:Duma, sporul la cantar este dat de puterea stupului. Aia probabil au stupi care sa merite excursia. :)
Nu cred ca tu ai spor mai mic din cauza ca ti-ar fi dijmuit culegatoarea. Distanta conteaza.

Eu zic ca distanta pentru mine nu este o problema , pana la 3 km e ok .Interesant ca la rapita ...tot in zona ...am avut o explozie de culegatoare si nu numai ......dupa ce rapita a inceput sa treaca usor si salcamul sa dea in floare ...tot mai putina albina urca in cat ....am si care au dat in friguri ...dar nu toate . In fine faptul este consumat . Imi indrept atentia catre un roi prins ieri dintr-o familie de a mea ...si ce am facut .....am luat 1 rama cu puiet cam o palama pe o parte de 1-2 zile , pe partea cealalta miere si am mai venit cu inca 2 rame cu foita ......diafragma si uluc cu sirop ......ramele sunt de 3/4 si pers sa prinda culoare cat mai repede deoarece acest ME sa ajung dupa floare sa fie pe 2 corpuri cel putin .....ce ma sfatuiti sa fac sa am o crestere continua a roiului ?
duma

Mesajde gigibecalul » 15 Mai 2015, 14:40

...stimulare...daca se poate zilnic! (cu cantitate mica, dar zilnic)
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde duma » 18 Mai 2015, 09:22

Cam asa stau eu la ora actuala
duma

Mesajde maximotgv » 18 Mai 2015, 09:35

Bombardiere!!!
maximotgv

Mesajde mellis » 18 Mai 2015, 09:55

Salutari,

Sti ce as face eu la o asa frumoasa stupina?
As cumpara sa schimb matcile, macar o parte sa vezi diferenta. Am albine "bombardiere" ca si tine ce m-au intepat si prin masca, abia mai inchid stupul cand il verific, si de selectie la care pot umbla la bustul gol, pe ploaie, fara a fi bazait.
Eu anul acesta astept prima tura de matci - m-am saturat de albine rele, iti e mai mare dragul sa lucrezi in stupina cu albine cuminti.
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde pustu » 18 Mai 2015, 10:20

Nu-s cam mici urdinisurile ?
Multa sanatate
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde vslsilviu » 18 Mai 2015, 10:55

O intrebare: le-ai verificat de botci? Oare nu se pregatesc de roit si de aici comportamentul kamikaze?
vslsilviu

Mesajde mellis » 18 Mai 2015, 14:34

Au si botci - dar asa este soiul - mai agresiv, desi stapanul nu este om rau ;)
Cica daca sunt agresive aduna mai mult, pai cum sa adune mai mult daca jumatate se lupta cu apicultorul, vecinii si cine le-o mai trece prin cale ;)
(rade ciob de oala sparta, am si eu din astia - anul acesta ii cumintesc..)
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 18 Mai 2015, 17:57

Duma,ce le-ai dat de baut de sant asa rele? :lol: :lol: ,sper ca cele din stupul roz sant cuminti sau foarte cuminti.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?