Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde liviutzbogos » 18 Mai 2015, 18:31

Frate Duma, tu ce rasa de albine ai, Apis Melifera Piranha? :lol:
Nea Florin, de la stupul roz nici nu vad sa iasa vre-o albina, atata is de cuminti :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 18 Mai 2015, 18:52

stati asa !!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 18 Mai 2015, 18:59

este al doilea roi !!!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 18 Mai 2015, 19:10

mellis scrie:Salutari,

Sti ce as face eu la o asa frumoasa stupina?
As cumpara sa schimb matcile, macar o parte sa vezi diferenta. Am albine "bombardiere" ca si tine ce m-au intepat si prin masca, abia mai inchid stupul cand il verific, si de selectie la care pot umbla la bustul gol, pe ploaie, fara a fi bazait.
Eu anul acesta astept prima tura de matci - m-am saturat de albine rele, iti e mai mare dragul sa lucrezi in stupina cu albine cuminti.
Sanatate...
Salut mellis !!!! imi recomanzi un crescator de matci ???? eu sunt patit ......nea Florin stie ;)
liviutzbogos scrie:Frate Duma, tu ce rasa de albine ai, Apis Melifera Piranha? :lol:
Nea Florin, de la stupul roz nici nu vad sa iasa vre-o albina, atata is de cuminti

Liviule ...... si noaptea daca ma descalt si merg taras , tot se geseste vre-o 3-4 sa ma intepe :lol:
FLORINELU scrie:Duma,ce le-ai dat de baut de sant asa rele? :lol: :lol: ,sper ca cele din stupul roz sant cuminti sau foarte cuminti
Nea Florine .....important este ca ale matale sunt cumiti foc ...acum stau sa ma gandesc cu ce culoare sa vopsesc matca sa o vad mai bine ?!?! ....am baut eu nea Florine o bere rece la 33
mellis scrie:Au si botci - dar asa este soiul - mai agresiv, desi stapanul nu este om rau
Cica daca sunt agresive aduna mai mult, pai cum sa adune mai mult daca jumatate se lupta cu apicultorul, vecinii si cine le-o mai trece prin cale
(rade ciob de oala sparta, am si eu din astia - anul acesta ii cumintesc..)
Sanatate...

Mellis ....le linistesc vineri daca ajung la ele ...familiile vor pierde cate 2 rame de puiet cel putin daca nu 3 si mierea ......si vor fi schimbate cu roiurile in care vor fi puse ramele cu puiet si culegatoarea de la stupii de baza ...si daca mai indraznesc sa faca pe nervoasele .....ma pocaiesc dea binelea
Pustiule .....nu mai am decat sa scot blocul de urdinis care acum este pe maxim ...am unul verde unde este pus stanga dreapta niste polistiren de ambalat care nul roade ......nu necesita sa il scot , dar vineri le scot la toti blocurile si sa zboare frate , dar nu mai pe mine >
duma

Mesajde duma » 18 Mai 2015, 19:13

vslsilviu scrie:O intrebare: le-ai verificat de botci? Oare nu se pregatesc de roit si de aici comportamentul kamikaze?

ce sa se mai pregateasca frate ca au roit deja o parte ...unul lam scapat atat restul 3 iam prins ...vineri intra nenea Duma la iei sai scutur un pic sai vad care cum stau sai linistesc !
duma

Mesajde duma » 18 Mai 2015, 19:19

Si acum am febra musculara de numa ...imi cer scuze ca Sambata seara nu am mai ajuns sa intru si eu ....am fost rupt ...din fimari se subantelege oboseala acumulata
duma

Mesajde mellis » 18 Mai 2015, 23:14

Salut Duma
Ti-am trimis MP, ce bine era daca iti imprumuta Irina scara ei ;)
Ai fost ocupat zilele acestea - nu gluma.
Sanatate!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde paul » 19 Mai 2015, 00:04

duma scrie: Cam asa stau eu la ora actuala

Vezi ca aia la care albinele stau in grupuri compacte la urdinis (placuta de zbor si peretele stupului) se pregatesc sa roiasca. CONTROLEAZA-I !!! Ma refer la cei doi stupi albastri, la doi verzi si la unul vernil (verde deschis). :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde duma » 04 Iun 2015, 13:15

sunt deprimat si tot o data foarte confuz si aerian .....am lipsa matci , depopulari..... mi tare frica ca nu imi mai revin pana la floare !
duma

Mesajde Augustin78 » 04 Iun 2015, 13:24

Salut Duma.
Ce ai patit mai exact?
au roit si nu ai fost acolo? Vreun furtisag ceva sau?
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde duma » 04 Iun 2015, 13:38

CU SIGURANTA AU ROIT .....cei care au facuto , socrul meu a fost pe faza si ma chemat , am mers 55 km si am prins roiurile , insa cativa nu imi explic ...adica cam intuesc ce si cum ...in fata l;a urdinis albine moarte cu trompa afara ( clar este stropiri neanuntate ) .....si lipsa matcile din familii , nu mai am puiet larvat si duar capacit care si acesta va ecluziona tot zilele astea . Duminica si luni chiar daca a fost sarbatoare iam luat la mana pe toti ...cei care nu aveau puiet leam dat cate o rama cu puiet larvat si in toate stadiile ...lipsa matcilor ma pune cu gandul la unificari cred , daca nu gasesc matci gata imperecheate . Mi tare fruica sa nu se bezmeticeasca. Bun au roit , am inteles asta ...dar matca tanara undei ? probabil ca nu sa mai intors de la imperecheat .
Am degand sa schimb toate matcile .......dar nici dinastea nu prea gasesc ACUM .......una nu o schimb cea de la nea Florinelul ....merge roiul de la el mai ca 2 familii la un loc !
duma

Mesajde Avram » 04 Iun 2015, 19:57

duma scrie:CU SIGURANTA AU ROIT .....cei care au facuto , socrul meu a fost pe faza si ma chemat , am mers 55 km si am prins roiurile , insa cativa nu imi explic ...adica cam intuesc ce si cum ...in fata l;a urdinis albine moarte cu trompa afara ( clar este stropiri neanuntate ) .....si lipsa matcile din familii , nu mai am puiet larvat si duar capacit care si acesta va ecluziona tot zilele astea . Duminica si luni chiar daca a fost sarbatoare iam luat la mana pe toti ...cei care nu aveau puiet leam dat cate o rama cu puiet larvat si in toate stadiile ...lipsa matcilor ma pune cu gandul la unificari cred , daca nu gasesc matci gata imperecheate . Mi tare fruica sa nu se bezmeticeasca. Bun au roit , am inteles asta ...dar matca tanara undei ? probabil ca nu sa mai intors de la imperecheat .
Am degand sa schimb toate matcile .......dar nici dinastea nu prea gasesc ACUM .......una nu o schimb cea de la nea Florinelul ....merge roiul de la el mai ca 2 familii la un loc !

Duma ....stai linistit matca tanara e acolo dar cu siguranta nu ai vazut-o tu .Regina neimperechiata este mai mica si greu o vezi intr-un stup cu populatie numeroasa .
Inca ceva ...Duma tu ai auzit cum ,,canta,, o matca tanara ?
Mi s-a intamplat sa o aud dar de vazut nici de-al dracu nu o vedeam !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde FLORINELU » 04 Iun 2015, 21:07

noa mai stai cuminte si nu iti fa atatea probleme cu uite matca nu e matca si nu sta toata ziua cu nasul in stupi cautand o matca,lasai in pace 2 saptamani si dupa aia o sa gasesti si matci si puiet cat vrei,nu ai citit pe topicul meu ca matca mi-se plimba pe mana? si era adevarat,nu vand gogosi,matcile sant acolo dar nu le vezi tu cum de fapt nici eu nu le prea vad,puiet larvar o sa apara curand,toate la timpul lor,RABDARE Duma. ma bucur ca ai si tu un roi de care esti multumit,sau numai vrei sa ma magulesti pe mine? :?: :roll:
FLORINELU

Mesajde duma » 05 Iun 2015, 08:51

Avram scrie:
duma scrie:CU SIGURANTA AU ROIT .....cei care au facuto , socrul meu a fost pe faza si ma chemat , am mers 55 km si am prins roiurile , insa cativa nu imi explic ...adica cam intuesc ce si cum ...in fata l;a urdinis albine moarte cu trompa afara ( clar este stropiri neanuntate ) .....si lipsa matcile din familii , nu mai am puiet larvat si duar capacit care si acesta va ecluziona tot zilele astea . Duminica si luni chiar daca a fost sarbatoare iam luat la mana pe toti ...cei care nu aveau puiet leam dat cate o rama cu puiet larvat si in toate stadiile ...lipsa matcilor ma pune cu gandul la unificari cred , daca nu gasesc matci gata imperecheate . Mi tare fruica sa nu se bezmeticeasca. Bun au roit , am inteles asta ...dar matca tanara undei ? probabil ca nu sa mai intors de la imperecheat .

Duma ....stai linistit matca tanara e acolo dar cu siguranta nu ai vazut-o tu .Regina neimperechiata este mai mica si greu o vezi intr-un stup cu populatie numeroasa .
Inca ceva ...Duma tu ai auzit cum ,,canta,, o matca tanara ?
Mi s-a intamplat sa o aud dar de vazut nici de-al dracu nu o vedeam !

Salut Avrame!
Am auzit și nu o data acea cantare și de la atât uitat pe rama la un moment dat deja vedeam numai punctulețe și cerculețe colorate , de atunci când aud acea cantare încerc sa mai ma uit măcar pe rama următoare și închid stupul. O data am plecat cu tot cu matca și ma-m întors de la 10 km sa a zburat pe bordul mașinii...hop asta de undei???? problema atunci a fost ca nu am mai știut de unde am culeso, din care stup, aveam 4 cu matci tinere. Nu vreu sa ridic pe nea Florin în slavi prea mult de frica sa nu prindă aripi, dar mai tot timpul în mintea mea ma gândesc la anumite fraze de la el ce le rețin minte...si ajung să-mi spun..." bai frate dar Florinel asta nu a îmbătrânit degeaba " rudimentar și clasic fiind dar are ceea ce trebe în stupina și doarme liniștit, pe lângă mine cu tot felul de tehnologi și firfiricuri, doarme supărarea nopți la rand, citind sau invartindu-ma ca un șarpe în căldare sa nu spun alt ceva.
duma

Mesajde duma » 05 Iun 2015, 09:07

FLORINELU scrie:noa mai stai cuminte si nu iti fa atatea probleme cu uite matca nu e matca si nu sta toata ziua cu nasul in stupi cautand o matca,lasai in pace 2 saptamani si dupa aia o sa gasesti si matci si puiet cat vrei,nu ai citit pe topicul meu ca matca mi-se plimba pe mana? si era adevarat,nu vand gogosi,matcile sant acolo dar nu le vezi tu cum de fapt nici eu nu le prea vad,puiet larvar o sa apara curand,toate la timpul lor,RABDARE Duma. ma bucur ca ai si tu un roi de care esti multumit,sau numai vrei sa ma magulesti pe mine? :?: :roll:

Salut nea Florine!
Ști bine ca nus toată ziua cu nasul în stup....daca a-și și toată ziua pe lângă ei, atunci cu siguranță ar sta altfel lucrurile. Problema este ca deja am 2 săptămâni de când am stors salcâmul cu păducelul sau trifoiul.....si atunci fenomenul de lipsa al puietului larvat sau ouat lipsea cu desăvârșire, intradevar la populație nu prea am văzut modificări majore la unii, roiurile ce leam prins și au plecat nu au fost foarte mari 2-3 rame...astea pe care leam prins bine înțeles. Aseară pe fuga am mers cu 6 matci împerecheat către stupina și pe fuga am încercat sa dibui unde nus, intradevar la care știam ca nu au matca, apăruseră cea noua, dar încă aștept ponta lor.
Nea Florine vizavi de roiul matale pot sa îți spun că dacă era unul slab, spuneam ca încă doarme sau e leneș tare, nu pot ascude faptul ca matca care este în el ar mai trebuii vopsita ca este cât 2 trântori la un loc și o pofta de a ponta vizibil de la o săptămână la alta. Abia mai fac fata cu ramele la el, pe săptămână clădește și ponteaza de sus pana jos. Precum am spus la Floare preconizez un cât clădit și umplut. Probabil frica de bezmeticire și pierderea stararului la intrarea în faneata și după care floare unde ma aștept sa fac și eu ceva miere sa nu ma mai ia în bascheți șefii și familia ca eu muncesc ca prostu și miere nu am :)!
duma

Mesajde yulian » 05 Iun 2015, 09:35

duma scrie: ...unde ma aștept sa fac și eu ceva miere sa nu ma mai ia în bascheți șefii și familia ca eu muncesc ca prostu și miere nu am :)!

Crezi ca ai fi primul?? :lol: :lol: Important e sa fi tu tare pe pozitii ca rezultatele vin. La mine: anul 1: 27 stupi - productie vreo jumatate de bidon de 5 litri la FS...dupa aia tot mai bine ;)
yulian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?