Nea Florin, de la stupul roz nici nu vad sa iasa vre-o albina, atata is de cuminti
mellis scrie:Salutari,
Sti ce as face eu la o asa frumoasa stupina?
As cumpara sa schimb matcile, macar o parte sa vezi diferenta. Am albine "bombardiere" ca si tine ce m-au intepat si prin masca, abia mai inchid stupul cand il verific, si de selectie la care pot umbla la bustul gol, pe ploaie, fara a fi bazait.
Eu anul acesta astept prima tura de matci - m-am saturat de albine rele, iti e mai mare dragul sa lucrezi in stupina cu albine cuminti.
Sanatate...
Salut mellis !!!! imi recomanzi un crescator de matci ???? eu sunt patit ......nea Florin stie
liviutzbogos scrie:Frate Duma, tu ce rasa de albine ai, Apis Melifera Piranha?
Nea Florin, de la stupul roz nici nu vad sa iasa vre-o albina, atata is de cuminti
Liviule ...... si noaptea daca ma descalt si merg taras , tot se geseste vre-o 3-4 sa ma intepe
FLORINELU scrie:Duma,ce le-ai dat de baut de sant asa rele?![]()
,sper ca cele din stupul roz sant cuminti sau foarte cuminti
Nea Florine .....important este ca ale matale sunt cumiti foc ...acum stau sa ma gandesc cu ce culoare sa vopsesc matca sa o vad mai bine ?!?! ....am baut eu nea Florine o bere rece la 33mellis scrie:Au si botci - dar asa este soiul - mai agresiv, desi stapanul nu este om rau
Cica daca sunt agresive aduna mai mult, pai cum sa adune mai mult daca jumatate se lupta cu apicultorul, vecinii si cine le-o mai trece prin cale
(rade ciob de oala sparta, am si eu din astia - anul acesta ii cumintesc..)
Sanatate...
vslsilviu scrie:O intrebare: le-ai verificat de botci? Oare nu se pregatesc de roit si de aici comportamentul kamikaze?
duma scrie: Cam asa stau eu la ora actuala
duma scrie:CU SIGURANTA AU ROIT .....cei care au facuto , socrul meu a fost pe faza si ma chemat , am mers 55 km si am prins roiurile , insa cativa nu imi explic ...adica cam intuesc ce si cum ...in fata l;a urdinis albine moarte cu trompa afara ( clar este stropiri neanuntate ) .....si lipsa matcile din familii , nu mai am puiet larvat si duar capacit care si acesta va ecluziona tot zilele astea . Duminica si luni chiar daca a fost sarbatoare iam luat la mana pe toti ...cei care nu aveau puiet leam dat cate o rama cu puiet larvat si in toate stadiile ...lipsa matcilor ma pune cu gandul la unificari cred , daca nu gasesc matci gata imperecheate . Mi tare fruica sa nu se bezmeticeasca. Bun au roit , am inteles asta ...dar matca tanara undei ? probabil ca nu sa mai intors de la imperecheat .
Am degand sa schimb toate matcile .......dar nici dinastea nu prea gasesc ACUM .......una nu o schimb cea de la nea Florinelul ....merge roiul de la el mai ca 2 familii la un loc !
Avram scrie:duma scrie:CU SIGURANTA AU ROIT .....cei care au facuto , socrul meu a fost pe faza si ma chemat , am mers 55 km si am prins roiurile , insa cativa nu imi explic ...adica cam intuesc ce si cum ...in fata l;a urdinis albine moarte cu trompa afara ( clar este stropiri neanuntate ) .....si lipsa matcile din familii , nu mai am puiet larvat si duar capacit care si acesta va ecluziona tot zilele astea . Duminica si luni chiar daca a fost sarbatoare iam luat la mana pe toti ...cei care nu aveau puiet leam dat cate o rama cu puiet larvat si in toate stadiile ...lipsa matcilor ma pune cu gandul la unificari cred , daca nu gasesc matci gata imperecheate . Mi tare fruica sa nu se bezmeticeasca. Bun au roit , am inteles asta ...dar matca tanara undei ? probabil ca nu sa mai intors de la imperecheat .
Am degand sa schimb toate matcile .......dar nici dinastea nu prea gasesc ACUM .......una nu o schimb cea de la nea Florinelul ....merge roiul de la el mai ca 2 familii la un loc !
Duma ....stai linistit matca tanara e acolo dar cu siguranta nu ai vazut-o tu .Regina neimperechiata este mai mica si greu o vezi intr-un stup cu populatie numeroasa .
Inca ceva ...Duma tu ai auzit cum ,,canta,, o matca tanara ?
Mi s-a intamplat sa o aud dar de vazut nici de-al dracu nu o vedeam !
FLORINELU scrie:noa mai stai cuminte si nu iti fa atatea probleme cu uite matca nu e matca si nu sta toata ziua cu nasul in stupi cautand o matca,lasai in pace 2 saptamani si dupa aia o sa gasesti si matci si puiet cat vrei,nu ai citit pe topicul meu ca matca mi-se plimba pe mana? si era adevarat,nu vand gogosi,matcile sant acolo dar nu le vezi tu cum de fapt nici eu nu le prea vad,puiet larvar o sa apara curand,toate la timpul lor,RABDARE Duma. ma bucur ca ai si tu un roi de care esti multumit,sau numai vrei sa ma magulesti pe mine?![]()
duma scrie: ...unde ma aștept sa fac și eu ceva miere sa nu ma mai ia în bascheți șefii și familia ca eu muncesc ca prostu și miere nu am!
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 48 vizitatori