patricia scrie:am fost anuntati azi prin niste binevoitori ca se vor face stropiri in zona silistea snagov, tiganesti, ciolpani impotriva tantarilor. va rog sa-mi spuneti ce este de facut??
stropirea va fi la ora 23.00. mentionez ca am 14 stupi si suntem eu si sotul incepatori!
Multumesc pentru orice sfat!
am sunat la primarie (gruiu) mi s-a spus ca nu stie nimeni nimic dar sa incerc sa sun mai tarziu sa se intereseze. la primaria Ciolpani nu raspunde nimeni !
patricia scrie:am fost anuntati azi prin niste binevoitori ca se vor face stropiri in zona silistea snagov, tiganesti, ciolpani impotriva tantarilor. va rog sa-mi spuneti ce este de facut??
stropirea va fi la ora 23.00. mentionez ca am 14 stupi si suntem eu si sotul incepatori!
DoarEu scrie:inchide stupii in noaptea asta(cu o plasa ceva la urdinis si cu plasa in podisor-ceva sa aiba aerisire-)
Daca stupii sunt aproape de camp si poate sa ii stropeasca si pe ei(desi nu cred) poti sa ii inchizi de tot , cu conditia sa aiba aerisire.(pus ceva sa nu stropeasca stupii,va descurcati dvs.)
Acuma depinde ce substanta este folosita,ce remanenta are.Oricum 1zi-2 puteti sa ii tineti inchisi cu apa in hranitor.
Multa sanatate!
DoarEu scrie:Cu plasa peste tot si aerisire suficienta, plus hranitor cu apa la discretie, se pot tine inchisi fara nici cea mai mica problema.
Sanatate!
nae scrie:DoarEu scrie:Cu plasa peste tot si aerisire suficienta, plus hranitor cu apa la discretie, se pot tine inchisi fara nici cea mai mica problema.
Sanatate!
Probabil ca da![]()
Incearca d-ta :
-5 pasageri intr-un turism cu geamurile jos (aerisit) si 2l de apa /cat recomanda dr = !?
Lasa pe stup /tabla dalta apicola in timpul amiezii si-o sa intelegi ca temp. anuntata la meteo este luata la 1.5 m inaltime si la umbra , temp. care la nivelul solului este TOTAL diferita = fierbe .
Sau :
-34-36* temperatura de crestere
-37* puietul ecluzionat este neviabil
-39* puietul e fiert .
Cu sita si dusi in beci /intunric merge ; sita in lumina =se ingramadesc ca oile si se SUFOCA (si noi avem instinctul de turma)
Morala :
-mierea e ''amara'' .
DoarEu scrie:Hai,ca nu-i bai.Am si precizat mai sus , in postare: CU PLASA LA URDINIS SI AERISIRE SUFICIENTA , FIE EA IN CAPAC SAU IN FUNDUL AV
Cu plasa peste tot si aerisire suficienta, plus hranitor cu apa la discretie, se pot tine inchisi fara nici cea mai mica problema.
Sanatate!
Avram scrie:DoarEu scrie:Hai,ca nu-i bai.Am si precizat mai sus , in postare: CU PLASA LA URDINIS SI AERISIRE SUFICIENTA , FIE EA IN CAPAC SAU IN FUNDUL AV
Cu plasa peste tot si aerisire suficienta, plus hranitor cu apa la discretie, se pot tine inchisi fara nici cea mai mica problema.
Sanatate!
Dragul meu , cand sfatuiesti pe cineva fa-o cu MAXIM SIMT DE RASPUNDERE - raspunsul la intrebarile altora trebuie sa fie exacte mai ales cand e vorba de viata familiei de albine(precum in acest caz ).
Sfaturile trebuie sa vina in urma experientei PRACTICE nu in urma unor PRESUPUNERI.
TE ROG sa nu te superi , dar asa vad eu lucrurile !
Te salut.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori