Doru89 scrie:Daca a fost lasata cu tifon intr-o camera unde a fost foarte cald orice miere de cristalizeaza se evapora toata apa aproape complet asa am patit eu am uitat un bidon cu tifon si rezultatul a fost o miere beton se indoia orice unstensila in eatrebuia sa razui sa fac o gaura sa pot sa iau deci eu cred asta a fost motivul cristalizari rapide si eu am salcam din oras inca il tin cu tifon pentru evaporare totusi are gura mica pentru ca lam pus in bidon de 10 litri doar oleaca sa adunat la fund niste cristale rest e inca limpede.
mellis scrie:Ziua Buna,
Aveti dreptate Nea Florin, nu seamana cu cea de salcam, ma asteptam sa fie mai lichida pentru ca in zona a fost salcam si castan, ambii cu cristalizare foarte lenta. Rapita in oras nu este, de aceea cred ca ar putea fi de la cantitatea mare de polen de la fructiferi (pomi ornamentali). Ce alte plante mai cristalizeaza atat de repede?
Doru, multumesc pentru mesaj, camera in care am pus mierea este la casa, foarte racoroasa, M-am gandit ca s-a facut crema mai degraba de la frig.
Sanatate..
FLORINELU scrie:mellis scrie:Ziua Buna,
Aveti dreptate Nea Florin, nu seamana cu cea de salcam, ma asteptam sa fie mai lichida pentru ca in zona a fost salcam si castan, ambii cu cristalizare foarte lenta. Rapita in oras nu este, de aceea cred ca ar putea fi de la cantitatea mare de polen de la fructiferi (pomi ornamentali). Ce alte plante mai cristalizeaza atat de repede?
Doru, multumesc pentru mesaj, camera in care am pus mierea este la casa, foarte racoroasa, M-am gandit ca s-a facut crema mai degraba de la frig.
Sanatate..
daca le-ai dat in primavara sirop de zahar mai mult decat trebuia ,nu a fost consumat,a ramas in celule si acuma l-ai stors impreuna cu mierea asta e baiul cu cristalizarea rapida.
cristian bh scrie:... toate chichitele apicultoricesti!!
FLORINELU scrie:[
daca le-ai dat in primavara sirop de zahar mai mult decat trebuia ,nu a fost consumat,a ramas in celule si acuma l-ai stors impreuna cu mierea asta e baiul cu cristalizarea rapida.
cristian bh scrie:[
adevarul e,,,, ca albinele mele nu cunosc gustul zuckerului,![]()
cum probabil si colegii lui nu cunosc si nu sunt interesati de toate chichitele apicultoricesti!!
pustu scrie:cristian bh scrie:... toate chichitele apicultoricesti!!
Puteti dezvolta ? Multumesc
mellis scrie:pustu scrie:cristian bh scrie:... toate chichitele apicultoricesti!!
Puteti dezvolta ? Multumesc
Salut Pustu,
Cristian cred că se referea la hrănirea cu zahăr pentru stimulare şi obiceiul unora de a stoarce sirop pe post de miere (mai sunt unii care vând direct sirop ).
O "chiciţa" la stimulare - nu se stoarce din cuib din mai multe motive (vorbesc de ME si DB cu cat), o a doua - nu se stimuleaza cu catul pus (decât dacă vrei să construieşti faguri), mai sunt câteva...
Cristian e atacat pentru că am luat în deşert numele Bals-ului şi încearcă să-i ţină locul (dar nu reuşeşte)..
Sănătate..
FLORINELU scrie:se pare ca te-ai aprins un pic Melis
mellis scrie:Are pădurea si uscaturi..
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori