Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iubirea de albine e un zid...

Mesajde Doru89 » 19 Iun 2015, 07:44

Daca a fost lasata cu tifon intr-o camera unde a fost foarte cald orice miere de cristalizeaza se evapora toata apa aproape complet asa am patit eu am uitat un bidon cu tifon si rezultatul a fost o miere beton se indoia orice unstensila in ea :) trebuia sa razui sa fac o gaura sa pot sa iau deci eu cred asta a fost motivul cristalizari rapide si eu am salcam din oras inca il tin cu tifon pentru evaporare totusi are gura mica pentru ca lam pus in bidon de 10 litri doar oleaca sa adunat la fund niste cristale rest e inca limpede.
Doru89

Mesajde mellis » 19 Iun 2015, 09:51

Ziua Buna,
Aveti dreptate Nea Florin, nu seamana cu cea de salcam, ma asteptam sa fie mai lichida pentru ca in zona a fost salcam si castan, ambii cu cristalizare foarte lenta. Rapita in oras nu este, de aceea cred ca ar putea fi de la cantitatea mare de polen de la fructiferi (pomi ornamentali). Ce alte plante mai cristalizeaza atat de repede?

Doru, multumesc pentru mesaj, camera in care am pus mierea este la casa, foarte racoroasa, M-am gandit ca s-a facut crema mai degraba de la frig.
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde pustu » 19 Iun 2015, 10:27

Doru89 scrie:Daca a fost lasata cu tifon intr-o camera unde a fost foarte cald orice miere de cristalizeaza se evapora toata apa aproape complet asa am patit eu am uitat un bidon cu tifon si rezultatul a fost o miere beton se indoia orice unstensila in ea :) trebuia sa razui sa fac o gaura sa pot sa iau deci eu cred asta a fost motivul cristalizari rapide si eu am salcam din oras inca il tin cu tifon pentru evaporare totusi are gura mica pentru ca lam pus in bidon de 10 litri doar oleaca sa adunat la fund niste cristale rest e inca limpede.

Eu stiam ca mierea este higroscopica . Altfel toti stuparii ar extrage necapacit si ar inveli cu tifon . Zic si eu , nustu . Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mellis » 19 Iun 2015, 12:10

Salut Pustu,
De multe ori se extrage mai repede de a fi capacita (partial capacita), din multe motive, unul ar fi lipsa caturilor, ramelor de schimb, necesitatea de a duce la alt cules, fara a-ti rupe oasele.
Daca se pune intr-o incapere cu umiditate scazuta - ce apa/umiditate sa absoarba. Daca pui in borcan si observi - deasupta este miere mai lichida decat jos, daca sunt mai multe sortimente se separa pe straturi.
Ideal ar fi un bidon de inox cu canea - sa ii dai drumul la mierea groasa de jos pe canea - cea de deasupra sa o consumi mai repede. Sau luat periodic din borcan de deasupra mierea mai lichida. Se mai evapora din apa de deasupra, vara este cald, umiditate scazuta in incaperi (nu pusa in bucatarie langa oala ce fierbe).
Sanatate.
mellis

Mesajde FLORINELU » 19 Iun 2015, 13:14

mellis scrie:Ziua Buna,
Aveti dreptate Nea Florin, nu seamana cu cea de salcam, ma asteptam sa fie mai lichida pentru ca in zona a fost salcam si castan, ambii cu cristalizare foarte lenta. Rapita in oras nu este, de aceea cred ca ar putea fi de la cantitatea mare de polen de la fructiferi (pomi ornamentali). Ce alte plante mai cristalizeaza atat de repede?

Doru, multumesc pentru mesaj, camera in care am pus mierea este la casa, foarte racoroasa, M-am gandit ca s-a facut crema mai degraba de la frig.
Sanatate..

daca le-ai dat in primavara sirop de zahar mai mult decat trebuia ,nu a fost consumat,a ramas in celule si acuma l-ai stors impreuna cu mierea asta e baiul cu cristalizarea rapida.
FLORINELU

Mesajde cristian bh » 19 Iun 2015, 15:14

FLORINELU scrie:
mellis scrie:Ziua Buna,

Sanatate..

daca le-ai dat in primavara sirop de zahar mai mult decat trebuia ,nu a fost consumat,a ramas in celule si acuma l-ai stors impreuna cu mierea asta e baiul cu cristalizarea rapida.

Acu vreo zece zile am stors vreo 15 rame,de anul trecut,nu s-a cristalizat deloc,culoarea e ca si coniacul,
adevarul e,,,, ca albinele mele nu cunosc gustul zuckerului, :D
cum probabil si colegii lui nu cunosc si nu sunt interesati de toate chichitele apicultoricesti!! :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde pustu » 19 Iun 2015, 20:07

cristian bh scrie:... toate chichitele apicultoricesti!! :lol:

Puteti dezvolta ? Multumesc
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 01:07

FLORINELU scrie:[

Nea Florin,
Nu am albine de anul acesta. Stiu sa stimulez, stiu ce storc, de unde storc chiar daca stimulez.
Credeți ca as stoarce sirop pentru mine si familie? De ce as face asta când este destul in piață?
Stupul in cauza nu a primit nici turta proteica, a iernat pe cat de miere. Acum are doua caturi ce așteaptă storsul.
Daca va gândiți ca storc sirop va înșelați, daca a fost o gluma poate nu am fost destul de receptiv..
Sanatate
mellis

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 01:16

cristian bh scrie:[
adevarul e,,,, ca albinele mele nu cunosc gustul zuckerului, :D
cum probabil si colegii lui nu cunosc si nu sunt interesati de toate chichitele apicultoricesti!! :lol:

Salut Cristian,
Am dat si dau zahar invertit cu masura la roi, nu am stors de la ei, daca storc am sa storc din cat când trebuie.
Stai linistit, colegii nu cumpara/gusta mierea de sirop si stiu sa se fereasca de ea, nu iti fa griji.
Daca îți e dor de valsul de seara poti să-l suni..
Ai văzut cum arata siropul cristalizat in rama? Daca nu daicsirop probabil nu ai văzut.
Am un borcan de sirop invertit de anul trecut, arata impecabil, invertit ca la carte nu cristalizează. Il țin sa vad cat rezista.
Siropul făcut prost cristalizează.
Uite un topic făcut de un mare om pe care probabil l-ați ratat..păcat..
"Acum va scriu ceva cu parere de rau ca scriu.Amestecul din prima reteta are exact densitatea mierii.De multe ori asa ceva vedeti pe piata la vanzare.Trece toate probele ochiometrice,daca este si aromat pacaleste si gustul.
Asa arata amestecul la fix un an de la preparare.Facut in februarie 2010 dupa ce m-am intors de la targul de la Vidin.Poza este facuta in februarie 2011 la o temperatua de -8,3 grade."
Căutați invertirea zaharului de regretatul Gica, o mare pierdere pentru calitatea acestui forum..
Sănătate..
mellis

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 01:48

Si sursa..
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=9&t=643&hilit=invertirea+zah&start=16
Mesajul 1146 a regretatului Gica..
Mare om..este si va fi respectat multi ani...
Are pădurea si uscaturi..
Sănătate.
mellis

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 10:25

pustu scrie:

Salut Pustu,
Cristian cred că se referea la hrănirea cu zahăr pentru stimulare şi obiceiul unora de a stoarce sirop pe post de miere (mai sunt unii care vând direct sirop ).
O "chiciţa" la stimulare - nu se stoarce din cuib din mai multe motive (vorbesc de ME si DB cu cat), o a doua - nu se stimuleaza cu catul pus (decât dacă vrei să construieşti faguri), mai sunt câteva...
Cristian e atacat pentru că am luat în deşert numele Bals-ului şi încearcă să-i ţină locul (dar nu reuşeşte)..
Sănătate..
mellis

Mesajde FLORINELU » 22 Iun 2015, 18:31

se pare ca te-ai aprins un pic Melis in legatura cu ce am scris eu acolo despre acea miere de "salcam"eu nu am vrut sa spun ca tu storci miere din zahar intentionat ci ca acolo ti-a scapat ceva (se intampla la toata lumea,nimieni nu e perfect) si mierea aia nu e de salcam,banuiam ca e rapita,dar tu zici ca acele albine nu au ajuns la rapita,atunci eu am ajuns la acea concluzie pe care inca o mai sustin. asa cum zici ca stii cum sa storci mierea zic si eu ca stiu cum si ce miere cristalizeaza mai repede,dar nu le stiu pe toate,in tinerete ziceam si eu ca stiu multe dar acuma la batranete sant convins ca stiu putine si mai am multe de invatat.sper ca nu te superi pe mine ca te-am contrazis si ramanem in continuare in aceleasi relatii.
FLORINELU

Mesajde paul » 22 Iun 2015, 19:16

Nea Florinelu, scuza-ma ca intervin, dar dumneata stii ca nu ma pot abtine ! :lol:
Se pare ca dumneata mergi pe aceeasi logica ca ... DNA-ul ! :lol: Stiind ca Mellis a stimulat in primavara, ai mers pe ... suspiciunea rezonabila 8-) ... ca mierea respectiva s-ar fi amestecat putin cu stimulentul ! Eu iti spun F.F. SIGUR ca ... NU-I ASA !!!
Intrebare de 10 puncte pentru dumneata ... crezi oare ca repectiva miere de salcam in combinatie cu alt nectar floral (pomi, floricele dintre blocuri) rezulta mierea crema pe care ne-o pozat-o colegul Mellis ??? :idea:
LE ... sunt convins 500% ca mierea respectiva n-are pic de sirop !!!
LE 2 ... nea Florinelu, sa-ti mai spun un secret ... o miere care are in compozitie si sirop nu cristalizeaza uniform, adica se decanteaza mierea cristalizata de mierea (siropul) lichida ! Poti face o proba ! 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde FLORINELU » 22 Iun 2015, 21:09

da Paul ,ai dreptate in toate doar ca nu poti sa ma convingi ca nu stiu cat de repede cristalizeaza deferitele tipuri de miere,cat despre intrebarea de 10 puncte nu pot sa-ti raspund,din o simpla poza ca aceea eu as putea sa-ti spun ca acolo e inghetata (e sezonul,nu?) ,in rest eu mi-am dat cu parerea de ce a cristalizat asa repede acea miere de salcam,atat si nimic mai mult. dupa cum am mai zis pe aici nimeni nu le stie pe toate si cu atat mai putin eu.
FLORINELU

Mesajde cristian bh » 22 Iun 2015, 22:43

mellis scrie:
pustu scrie:

Salut Pustu,
Cristian cred că se referea la hrănirea cu zahăr pentru stimulare şi obiceiul unora de a stoarce sirop pe post de miere (mai sunt unii care vând direct sirop ).
O "chiciţa" la stimulare - nu se stoarce din cuib din mai multe motive (vorbesc de ME si DB cu cat), o a doua - nu se stimuleaza cu catul pus (decât dacă vrei să construieşti faguri), mai sunt câteva...
Cristian e atacat pentru că am luat în deşert numele Bals-ului şi încearcă să-i ţină locul (dar nu reuşeşte)..
Sănătate..

Salut!
se pare ca-i din ciclul,........unde dai .........si unde crapa! :lol:

FLORINELU scrie:se pare ca te-ai aprins un pic Melis

Daca nu e vals,....barem e tango, :D
mellis scrie:Are pădurea si uscaturi..

Categoric da!
Este un restaurant,terasa, in tm,,,,,,,,la padure ii zice,langa muzeul satului,sau taranului,si inca altele,
Uscaturile din ele,pe care,,,,la care te asezi,de treci p-acolo poarta semnatura,........cristian......si bh ,

Sanatate de asemenea!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 23:27

[quote="FLORINELU"]se pare ca te-ai aprins un pic Melis in legatura cu ce am scris eu acolo despre acea miere de "salcam"eu nu am vrut sa spun ca tu storci miere din zahar intentionat ci ca acolo ti-a scapat ceva ..

Stima Nea Florin
Nu ma pot supăra pe dumneata, am fost oarecum socat ca sustin mierea naturala la cunoscuți si colegi si sa fiu acuzat chiar ca as fi stors sirop, eram obosit si m-am blocat. Nu vând, nu am de ce sa mint, mierea o consum si o dau la cunoscuți, o sa tin un borcan pentru degustare când ne-om întâlni. Căutăm o explicație la cristalizare, cred ca incaperea este de vina, si amestecul pomilor din oras, miere din 2 locuri, toate borcanele lăsate cu tifon s-au cristalizat, a stors si colegul de vatra in aceeași zi, din aceeași locație (nu oras) nu e cristalizata, nu pot sa ma gândesc decât la camera uscata.
Am sa încerc un film cu stupul din oras, se încadrează la ce zicea regretatul Gica, 4 interventii, la mine sunt mai multe dar merge, acel stup nu a văzut sirop sau turta, nimic, liniște si umbra (juma de zi)..
Am rămas dator cu sticla de vin promisa cadou la ziua cea mare..
Sanatate
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?