Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 09 Iul 2015, 19:05

ce explicatie sa-ti dau?nu stiu,pot doar sa spun ca ma bucura ce vad si nu prea imi vine a crede. ala o fi roi de anul asta?,poate.
dar daca dadeai berea aia era si mai si. chiar mi-ai facut o bucurie.
FLORINELU

Mesajde duma » 09 Iul 2015, 19:26

FLORINELU scrie:ce explicatie sa-ti dau?nu stiu,pot doar sa spun ca ma bucura ce vad si nu prea imi vine a crede. ala o fi roi de anul asta?,poate.
dar daca dadeai berea aia era si mai si. chiar mi-ai facut o bucurie.

Saru mana nea Florin ...daca spuneam ca sa apucat si de magazie si cum construesc , cum vin si baga si miere ....cand am spus ca voi stoarce la floare din el , nu mai crezut , asa ca astazi cand am venit de afara , direct la el mam dus sa vad cum merge , am avut o presimtire si eu , toata noaptea pe drum catre tara la el m-am gandit ........vin si cu berea dar si cu borcanul de miere din el .....DA NEA FLORINE , ESTE ROIUL DE LA MATALE !!!! asa ca am spus sa nu mai spun nimic si sa vin cu dovezi despre bunul mers al roiului de la matale ! Nu degeaba este emblema stupinei mele , si lada dar si albina din el !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 09 Iul 2015, 19:40

citeste ultima postare de pe topicul meu.
FLORINELU

Mesajde duma » 09 Iul 2015, 20:10

FLORINELU scrie:citeste ultima postare de pe topicul meu.

;) '' chiar mi-ai facut o bucurie''
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 13 Iul 2015, 11:58

Salutare tuturor !
Si iaca ca si eu am plecat in pastoral sa incurc pe adevaratii stupari ....sper sa manc ceva miere de floare anul acesta !!!!!!
Fişiere ataşate
rsz_img_20150712_180428.jpg
rsz_img_20150712_080734.jpg
duma

Mesajde duma » 13 Iul 2015, 12:10

undeva pe aici sunt ...nu mi-a prins telefonul sa fac poza la toata suprafata ..eventual un elicopter era bunicel .......
Un lucru ciudat sa intamplat insa , dupa ce am aranjat stupii si sau linistit , fara sa deschid urdinisele la ultimul stup din poza se vede cata albina sa adunat . Mentionez ca albinele erau culegatoareb fiind cu piciorusele pline de polen si veneau din directia lanului .....eu m-am asezat in stanga vecinului si in stanga mea la o distanta de 300-400 metri incepe lanul ...
Sa fie oare la ce ma gndesc eu ???? furt de culegatoare a binevoitorului care ma primit in pastoral langa el ??? Cu o seara inainte a plecat un stupar din zona ...zona fiind mai departe de noi dar tot la aceiasi cultura .
Fişiere ataşate
rsz_img_20150712_082112.jpg
rsz_img_20150712_101333.jpg
duma

Mesajde Mircea_63 » 13 Iul 2015, 12:39

Cand am vazut prima data un steag intr-o stupina, am socotit ca e o hachita, un moft al unui tip excentric. Acum insa stiu ca e o masura a unui apicultor priceput.

In mod sigur supraestimam unele capacitati ale albinei sau asa zisa daruire pentru viata stupului. Ori ca nu se orienteaza chiar asa grozav cum credem noi, ori ca... ubi bene ibi patria.

Daca in stanga lui esti tu si in stanga ta e lanul... inseamna ca esti intre el si sursa de cules. Te-ai pus pe directia lui de zbor. Nu se face asa ceva. Ii furi albina omului. :oops:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 13 Iul 2015, 12:44

duma scrie:Un lucru ciudat sa intamplat insa , dupa ce am aranjat stupii si sau linistit , fara sa deschid urdinisele la ultimul stup din poza se vede cata albina sa adunat . Mentionez ca albinele erau culegatoareb fiind cu piciorusele pline de polen si veneau din directia lanului .....eu m-am asezat in stanga vecinului si in stanga mea la o distanta de 300-400 metri incepe lanul .../quote]

Dupa cum vad eu si zic ca ... inca vad bine ( chiar daca unii contesta acest lucru :) ), stupul cu pricina este ultimul (primul) din linie. Ca atare, acest stup va constitui reper si se va suprapopula, in dauna celor din mijloc. De regula, marginile se suprapopuleaza intr-o zona in care lipsesc reperele (copaci, steaguri ...) !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde pustu » 13 Iul 2015, 13:04

paul scrie:... Ca atare, acest stup va constitui reper si se va suprapopula, in dauna celor din mijloc. De regula, marginile se suprapopuleaza intr-o zona in care lipsesc reperele (copaci, steaguri ...) !

Si de aceea se aseaza stupii puternici la mijlocul randului si cei slabi pe margine . Sau gresesc ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 13 Iul 2015, 13:23

Știu ca nu se face asa ceva!!!!!! Însă acum după deschiderea urdiniselor mele și albina culegatoare intrata la ultimul stup....mai pot pune un steag, ceva? Cum pot îndrepta situația?
duma

Mesajde alin75 » 13 Iul 2015, 13:44

duma scrie:undeva pe aici sunt ...nu mi-a prins telefonul sa fac poza la toata suprafata ..eventual un elicopter era bunicel .......
....
Sa fie oare la ce ma gndesc eu ???? furt de culegatoare a binevoitorului care ma primit in pastoral langa el ??? Cu o seara inainte a plecat un stupar din zona ...zona fiind mai departe de noi dar tot la aceiasi cultura .

Atunci cand pleci dintr-un loc, ramane culegatoare (plecate tarziu la cules) care se intoarce dimineata din camp/padure si primul venit (pe locul respectiv) primul servit. Acum nu stiu daca sa te bucuri (desi eu zic sa te bucuri) dar poate culegatoarea sa fie "bolnava" si atunci ai dat de :twisted:
Spor....
LE Referitor la steag eu zic sa pui!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde duma » 13 Iul 2015, 14:07

alin75 scrie:
duma scrie:undeva pe aici sunt ...nu mi-a prins telefonul sa fac poza la toata suprafata ..eventual un elicopter era bunicel .......
....

Atunci cand pleci dintr-un loc, ramane culegatoare (plecate tarziu la cules) care se intoarce dimineata din camp/padure si primul venit (pe locul respectiv) primul servit. Acum nu stiu daca sa te bucuri (desi eu zic sa te bucuri) dar poate culegatoarea sa fie "bolnava" si atunci ai dat de :twisted:

Spor....
LE Referitor la steag eu zic sa pui!

De aceea nu îmi place sa merg cu culegătoarea altuia acasă....boli și tot felul!!! Deci eu nu ma bucur pentru asta...prefer cu 5 kg/ famile de miere decât 20 și cu boli. Menționez ca : stuparul care a plecat cu pavilionul din lan și mai la vale, a plecat seara iar eu dimineață la prima ora am ajuns când sa crăpat de ziua bine și sa încălzit un pic..... si eu tind un pic pe varianta ca stupii mei colorați țipător au atras albina rămasă peste noapte pe câmp.
duma

Mesajde paul » 13 Iul 2015, 18:18

Hai sa nu fim mai catolici decat pontiful ! :oops:
- Duma daca ai pus stupii in stanga lui (la 400 m) in linie cu stupii lui, i-ai pus corect ! Problema e a lui, n-are decat sa-si arboreze drapele, naframe ... etc. Inteleg ca tu i-ai pus in acel loc pentru ca acolo ai gasit spatiu liber si nea vecinul era deja acolo ... problema lui ca nu si-a pus stupii in buza lanului si a preferat distanta !!!
- povestea cu drobul de sare ... albinele bolnave ale aluia care ti le imbolnavesc si pe ale tale ! ;) Daca ar fi asa ar trebui sa nu mai miscam albinele din propria curte si nici atunci n-am fi siguri !
Duma ... stai linistit ! Agata si tu niste carpe colorate in niste pari si ... spor la miere !!! :P
LE ... vecinul probabil ca o sa invete la anul cum se aseaza stupii la floare ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 13 Iul 2015, 18:21

pustu scrie:Si de aceea se aseaza stupii puternici la mijlocul randului si cei slabi pe margine .

BIG LIKE !!! :lol: :lol: :lol:
paul

Mesajde duma » 13 Iul 2015, 20:21

paul scrie:Hai sa nu fim mai catolici decat pontiful ! :oops:
- Duma daca ai pus stupii in stanga lui (la 400 m) in linie cu stupii lui, i-ai pus corect ! Problema e a lui, n-are decat sa-si arboreze drapele, naframe ... etc. Inteleg ca tu i-ai pus in acel loc pentru ca acolo ai gasit spatiu liber si nea vecinul era deja acolo ... problema lui ca nu si-a pus stupii in buza lanului si a preferat distanta !!!
- povestea cu drobul de sare ... albinele bolnave ale aluia care ti le imbolnavesc si pe ale tale ! ;) Daca ar fi asa ar trebui sa nu mai miscam albinele din propria curte si nici atunci n-am fi siguri !
Duma ... stai linistit ! Agata si tu niste carpe colorate in niste pari si ... spor la miere !!! :P
LE ... vecinul probabil ca o sa invete la anul cum se aseaza stupii la floare ! :)

NU Paul ...sunt la 2 metri de ai lui si de 400 m de lan ...ideea este ca el asa a spus si mia pregatit locul , cand am ajuns mi-a spus " uite te pui in continuarea mea aici "...asa am facut in tocmai , nici eu nu am gandit pe moment ...dupa 2 ore de cand am deschis urdinisele mi-a trasnit ideea ca nu stau tocmai bine ...in fine fapta este consumata acum . ideea este ca am ales locatia respectiva ca am paza 24 din 24 fiind langa un parc voltaic si este urmarit video si paznici in permanenta , intradevar se putea pune stupii cu fata catre lanul cel mare ...asta este . Despre boli sa sti ca in tot deauna cand am venit acasa am aduus si paduchii lui Pustiu si tot felul de depopulari si obosite tare .Corect ca si acasa se pot intampla multe si nevrute .
duma

Mesajde Pirvu Lorena » 20 Iul 2015, 12:01

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, daca se poate. Depozitez mierea in bidoane de plastic noi. Problema este ca au un miros specific foarte puternic, care schimba gustul mierii. Am incercat si cu plastic alimentar, le-am tinut cu apa in ele, acum am pus bicarbinat (sper ca n-am facut rau). Cum pot proceda in aceasta situatie? Am comandat deja o multime de bidoane si nu pot renunta la ele? Multumesc frumos
Pirvu Lorena

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?