Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare de la A la Z -asa fac eu....

Mesajde Florin Dobre » 10 Aug 2015, 23:41

Mare multamire pentru detalii ! :)
Sanatate!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 17:41

....Pt putin=nica....Florine(aslias suca a luuuu Veta a din vali) :D ....Am primit n tel=cum fac siropul,ce pun, cum pun in pungi,iata azi cum pun sirop in pungi: 1- pun siropul in bidon de 30l +canea si....2- pun punga in cana ibric de marimea si cantitatea dorita la fel punga,o indes cu un pet de 1/2 apoi pun sirop cit doresc si....3-pun sisopul in bidon 5-10l il asez pi un scaun=dedesupt asez o caldare cu putina apa,prind punga cu mana stanga(o parte-desfacuta)iar parte ailalta a pungi o tin intre aratator si inelar cu care inclin usor bidonul=pun cat doresc...las bidonul drept si scot aerul din punga(pi masa in tote cele 3 cazuri) apoi fac nod cat mai sus...le pun usor in galeata =ligean si....In functie de ce si cum doresc=stimulare-completari le pun 1-3 pungi seara(mergi f bini si ziua daca se da la toti s-au in n 2 serii)tarziu :idea: Daca din gresala s-a spart o punga si a curs....spal cu apa cu otet dara si dau cu carpa'nmuiata in motorina...Spor s'aveti cu totii-mosu

In poza de sus=stup cu 2 roi la 8 rame(di 30 ani vechimi),iar jos stup(nou=se vedi) cu 2roi-6r+1roi pi 4 rame=asa vor inta in iarna(desigur redus la cati r cu albini ocupa)....
Fişiere ataşate
poze 112 034.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 17:55

....Si stupul cu 3 roi...
Fişiere ataşate
poze 112 035.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 15 Aug 2015, 17:56

Nea Gica, vum ai etanseizat diafragma despartitoare ???
Eu nu stiu cum fac, dar ... nu reusesc s-o etanseizez perfect si-mi migreaza albina dintr-o parte in alta ! ;)
Am cateva sicrie pe 20 de rame, le-am facut diafragma despartitoare cum m-am priceput (adica ... deloc), am bagat in ele cate 2 roi (am vrut sa-i dezvolt si sa-i iernez impreuna in aceeasi lada) care in final s-au unificat ! :(
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 18:00

Paul, intra la topic "iernarea a doua fam in stup orizontal-intr albinelor"si ai= gasesti ce doresti...spor -mosu :!: :!: :!:
gica.mosu

Mesajde paul » 15 Aug 2015, 18:08

gica.mosu scrie:Paul, intra la topic "iernarea a doua fam in stup orizontal-intr albinelor"si ai= gasesti ce doresti...spor -mosu :!: :!: :!:

Am inteles !
Canale pe lateral (n-am cu ce le face si nici nu ma pricep) si sipci de-o parte si de alta a diafragmei, pe fundul stupului (cu astea m-as putea descurca ... le fac la un tamplar). ;)
Intreb si eu ... daca pun sipci si pe laterale nu merge ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 15 Aug 2015, 18:30

gica.mosu scrie:....Si stupul cu 3 roi...

Cate rame cu puiet si cate cu hrana aveti intr-un astfel de roi? Nu va blocheaza cu sirop cuibul? Mi se par cam maricele pungile .Mie mi s-a intamplat sa-mi blocheze cuibul folosind pungi mult mai mici. ;)Siropul e facut in casa sau cumparat? Concentratie 1:1?
irina

Mesajde teinegru64 » 15 Aug 2015, 18:39

Paul, aplica pe marginea diafragmei material textil ori banda de etansare...inaltza diafragma cum vezi la mosu....si nu vei mai avea probleme.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 15 Aug 2015, 18:49

teinegru64 scrie:Paul, aplica pe marginea diafragmei material textil ori banda de etansare...inaltza diafragma cum vezi la mosu....si nu vei mai avea probleme.

Adica, as putea pune si burete din ala care se punea odata la geamuri (banda) ??? :shock:
Pfooai, si am 2 suluri de burete din ala ! :o
Nu m-o dus capul si pace ! ;)
paul

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 21:08

paul scrie:
gica.mosu scrie:Paul, intra la topic "iernarea a doua fam in stup orizontal-intr albinelor"si ai= gasesti ce doresti...spor -mosu :!: :!: :!:

Am inteles !
Canale pe lateral (n-am cu ce le face si nici nu ma pricep) si sipci de-o parte si de alta a diafragmei, pe fundul stupului (cu astea m-as putea descurca ... le fac la un tamplar). ;)

...da mergi ff bini =sipci de 0,6/1,2mm pe ta'ti laturili !!! DF etansa si tuto bene....stimulare si ce-o vrea Dz-zeu-Spor!!!!...P>S AI poze= descurcati-esti vaccinat !!!!
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 15 Aug 2015, 21:34, modificat 1 dată în total.
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 21:25

irina scrie:
gica.mosu scrie:....Si stupul cu 3 roi...

Cate rame cu puiet si cate cu hrana aveti intr-un astfel de roi? Nu va blocheaza cu sirop cuibul? Mi se par cam maricele pungile .Mie mi s-a intamplat sa-mi blocheze cuibul folosind pungi mult mai mici. ;)Siropul e facut in casa sau cumparat? Concentratie 1:1?

Da...era la completari=2 aug...dupa 10 zile am verificat nisti "matoi"..din 6 rami aveau 4 miere(-2 la morisca)si 2 puiet toati varstele,am pus cati 2 goali,s'apoi mai putin=2-300gr pt stim...important sa intra ceva polen....Revin cu reteta pt sirop=il fac in casa(nu invertisc "NEWAR".,,,):idea: P.S stupul= o fam de albini trbuie...citita(cand o deschizi)eventual un manul=stat mult calare pi"gogu=forum"...+2-3 ani cu dalta.....Orsicum pt o femeie,esti pi drumul cel bun=da-i'nainti cu tupeu ...Bafta multa si sanatati :!:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 15 Aug 2015, 21:42, modificat 1 dată în total.
gica.mosu

Mesajde GARFIELD » 15 Aug 2015, 21:33

paul scrie:

Am inteles !

Paul ....sipci pe fund si pe lateral....si nu mai ai treaba....am facut eu asa ;)
GARFIELD

Mesajde irina » 15 Aug 2015, 22:19

gica.mosu scrie:...din 6 rami aveau 4 miere(-2 la morisca)si 2 puiet toati varstele,am pus cati 2 goali,s'apoi mai putin=2-300gr pt stim...important sa intra ceva polen....

Problema e cand nu poti da la morisca ramele din cauza puietului,desi exista tendinta clara de blocare a cuibului;si nici alte rame la rezerva nu ai :( .
Anul asta se intampla ceva ciudat cu roii.....la multi s-a redus ponta desi intra polen de afara,e pastura pe rame si sunt stimulati periodic ( fara a avea cuibul blocat);e primul an in care am alternat siropul facut de mine cu sirop.....gata preparat,din comert;nu stiu daca asta poate fi un motiv ;nu stiu ce altceva sa fi influentat asta;
irina

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 22:30

Irina, am mai zis=scris in Ms mele ca eu fac de1-2 ori/luna egalari=schimb di r puiet cu oua-larvar(folosesc roii de mai ca fam ajutatoare= tin matcile tinere in priza) si cand fac inpachetarile ,aduc r cu albini de la cei "coco"si le dau la cei saraci=sf noembrie,in functie de vreme....Spuneam...stupul= o carte-trebuie sa stii sa-l citesti ;) sanatati-mosu :!:
gica.mosu

Mesajde irina » 15 Aug 2015, 22:36

gica.mosu scrie:Spuneam...stupul= o carte-trebuie sa stii sa-l citesti ;) sanatati-mosu :!:

Nea Gica ,pai l-am citit :lol: si nu am fost deloc incantata......dupa doua saptamani de stimulari,ramele cu puiet s-au redus la jumatate;si asta la roi;si incercam sa aflu de ce ;)
irina

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 23:07

Irino,uneori cu stupii=tb sa inveti-juca sah....ei rame goali de la st care schimba matca s-au oua putin si faci rocada mica au mari cu rami pline cu chenar di miere si scavai puiet ...hopasica'igata treaba...FF simplu nu-i asa...si cu stim-pungi mai mici indiferent ce si =cand le dai-Spor :!: :idea:
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR