Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine agresive!

Mesajde un OM » 15 Aug 2015, 12:07

2 si 3.
Incercati si la punga subtire.
un OM

Mesajde paul » 15 Aug 2015, 12:10

un OM scrie:2 si 3.
Incercati si la punga subtire.

De regula dau numai la punga ! Acum ... nu am de cine sa sprijin pungile deasupra ramelor (2-3 rame)! :( :( :(
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde un OM » 15 Aug 2015, 12:17

Incercat sa le asezati langa ultima rama. Intepati de sus in jos 2-3 ori cu un ac. Punga sa fie legata mai strans, nu labartat.
un OM

Mesajde asd » 15 Aug 2015, 12:35

paul scrie:Am adus acasa ... ranitii (familiile care au roit la sf. de iulie, inceput de august), aia pe 2-3 rame cu albina, 19 la numar. ;) Aici, au facut o zarva de nedescris, ataca si la 100 m. Deja am probleme cu vecinii ! ;)
Sa se manifeste asa din cauza faptului ca sunt dezorientate ???
Sa fie din cauza caldurii ???
Sa fie din cauza faptului ca le-am administrat sirop in hranitoare tip uluc si asta sa le agite ???

Pregateste borcanele cu miere pentru vecini. Trebuie multa diplomatie si cu vecinii astia. :lol:
asd

Mesajde cristi_vidican » 15 Aug 2015, 12:41

paul scrie:Sa fie din cauza faptului ca le-am administrat sirop in hranitoare tip uluc si asta sa le agite ???

Dă siropul seara târziu. 19 roi îi rezolvi în 20 de minute.
Și eu mai dau dimineața, că așa a fost situația...
Dar, apoi știu că am albine prin toată curtea.
Încearcă să schimbi și soiul ...
Face mult.
Am avut albine foarte agresive. Nu era foarte rău, pt că nu erau multe.
Știam rezistența tuturor tipurilor de mănuși din latex.

La mine căldura mă ajută. Albinele sunt calme (Și avem caniculă de 1 lună).
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 15 Aug 2015, 12:52

O poveste (tristă) cu albinele agresive.
În perioada asta schimb toate mătcile mai agresive, indiferent cât de bune sunt.
Am schimbat câteva cu succes. Mai aveam un stup ce-l știam mai agresiv.
Nu întotdeauna, dar era notat pe capac - Rău!!!
M-am tot uitat la el (din spate)... să schimb matca? s-o mai las?
Am decis să-o mai las (am rămas cu puține mătci tinere în nuclee și toamna e lungă)
Spre seară văd agitație la un stup. Tot stupul avea pe pereți numai albine. Era stupul ce i-am iertat matca.
Curgea mierea prin toate îmbinările :o
Când mă uit din față ... stupul era închis de la tratamentul cu VF (făcut dimineața.) Aerisirea închisă. E momentul acela când ai vrea să dai vina pe cineva și n-ai pe cine.
Cum de l-am uitat? Fitilul nu arsese și l-am reaprins (Să dau vina pe ICDA? Parcă fitilele ard mai bine acum). Am trecut la celălalt rând și am zis că revin să-l deschid.
Mai aveam și alții în această situație.
Și uitat a fost.
Dacă-l deschideam când am vrut să schimb matca, era salvat pt că era spre dimineață.
Așa ... am mai scăpat de un stup Rău.
Am învățat o lecție care nu o voi uitat niciodată.

P.S. Am luat cele 3 corpuri de MER și le-am dat câte unul la stupi. S-au bucurat!
E ca atunci când moare cineva cu stare și ceilalți se împart pe avere.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 13:11

Baieti, cind vii cu stupi din pastoral=schimbi locul(VATRA)....tb respectat:urdinis mic3-7cm,sursa de apa=adapator,nu deranjezI st 2-3zile decat seara(situatii de urgenta=ff rapid actionat) tarziu,nu stimulezi de nicio culoare=sursa de zazanie si de poftiti la masa pt albinili din jur-vecini,adaogi rame s-au un cat tot seara tarziu, nu faci extractie,nu faci rocada intre stupii(plini).....Pt Paul si nu numai eu cred ca,Cr V.....n are dreptate=incearca si alte suse de matci si nu vei regreta=evita consangvinizarea si rez apar mai mult ca sigur...Bafta-Gica.mosu :!:

O dedicatie pt Paul=dom primarele :idea: ...la anul ce vini vei primi si tu din asa ceva...daca.... :!:
Fişiere ataşate
poze 201 010.jpg
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 15 Aug 2015, 13:33, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 15 Aug 2015, 13:27

gica.mosu scrie:
O dedicatie pt Paul=dom primarele :idea: ...la anul ce vini vei primi si tu di asa ceva...daca.... :!:

Daca ??????????????????????????????????? :)
Sa inteleg ca ... ,, daca,, .... primesc si eu la anul un ajutor in stupina ???? :shock:
Daca se intampla sa fie vorba de-o doamna, sa fie si mai tanara ca mine promit ca-mi bag concedii la greu si stau numai prin pastoral ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde GARFIELD » 15 Aug 2015, 21:45

gica.mosu scrie:Baieti, cind vii cu stupi din pastoral=schimbi locul(VATRA)....tb respectat:urdinis mic3-7cm,sursa de apa=adapator,nu deranjezI st 2-3zile decat seara(situatii de urgenta=ff rapid actionat) tarziu,nu stimulezi de nicio culoare=sursa de zazanie si de poftiti la masa pt albinili din jur-vecini,adaogi rame s-au un cat tot seara tarziu, nu faci extractie,nu faci rocada intre stupii(plini).....Pt Paul si nu numai eu cred ca,Cr V.....n are dreptate=incearca si alte suse de matci si nu vei regreta=evita consangvinizarea si rez apar mai mult ca sigur...Bafta-Gica.mosu

O dedicatie pt Paul=dom primarele ...la anul ce vini vei primi si tu din asa ceva...daca.... :!:

Mosule....unde ai lasat masca :o ...faci ca mine ....fara masca printre stupi... :lol: ...vezi ca o zis doamna....ca venim la gratar cand vii de la mare :D ...punem un slap....ceva....gasim noi ...pi gratar :D
GARFIELD

Mesajde GARFIELD » 15 Aug 2015, 21:48

Sa imi pui o matca deoparte....ca am unu care are matca probleme....si nu mai transvazez acu. Daca ai una perechita....pune deoparte ;)
GARFIELD

Mesajde gica.mosu » 15 Aug 2015, 22:50

....Daaa,ari balta"pesti=am si -si" di ta'ti inclusiv ceva botci de Sl=se rezolva inclusiv pt gratar....am 2 piciore di scaun si 6 ciocomarle restul.... au murit di gripa aviara :mrgreen: ...dar cu ciuta=sosoiu cum ramani :?: P.S-am acum si asa ceva....[youtube][/youtube]
Fişiere ataşate
poze 112 043.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 16 Aug 2015, 10:59

Pe langa ce s-a scris pi ac topic as amai adaug un lucru pi cari l-a scris si C vidican, adica uneori ac se manifesta si la matcile consagvine(imperechere intre rude gr 1-n)...Ca solutie schimbi liniea=gena,rez ff buni....In ac an fam care erau agresive si cu matci tinere asa le-am rez cu matci s-au botci di la alti apicultori si cu matci obtinuti prin tranzvazare di fam productive si calme...P.S incecati si va veti convinge...Spor- mosuu :!: :!:
gica.mosu

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 16 Aug 2015, 14:20

paul scrie:Am adus acasa ... ranitii (familiile care au roit la sf. de iulie, inceput de august), aia pe 2-3 rame cu albina, 19 la numar. ;) Aici, au facut o zarva de nedescris, ataca si la 100 m. Deja am probleme cu vecinii ! ;)
Sa se manifeste asa din cauza faptului ca sunt dezorientate ???
Sa fie din cauza caldurii ???
Sa fie din cauza faptului ca le-am administrat sirop in hranitoare tip uluc si asta sa le agite ???

Vau roitu asai ?
Asai daca santeti tare decat de teoriii si de stupi nati vazut deo luna
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 14:26

Nicolaie Astaifoaiei scrie:Vau roitu asai ?
Asai daca santeti tare decat de teoriii si de stupi nati vazut deo luna

CORECT !!! :idea:
BINE PUNCTAT !!! PERFECT ADEVARAT !!! :idea:
LE ... de asta mi-e drag de tine, totdeauna pui punctul pe ...i ! :P
paul

Mesajde Florin Dobre » 04 Apr 2016, 21:41

Cum stati cu agresivitatea albinelor in acest moment?
Stiu ca primavara au bazdaci dar anul asta in plin cules la prun zici ca sunt cu ele la rapita....sunt nervoase tare.
Initial am zis ca le va trece cand dau de floarea de prun. Ce spui domle, mai rele s-au facut. :)
Cules de nectar este, polen este, sirop este, spatiu este, furtisag nici vorba...daca ridic 3 capace deja se formeaza norisor de albine in jurul meu. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde thomas » 04 Apr 2016, 21:53

Au inceput. mi-au atacat cainele azi si nu am rapita in zona. Doua posibilitati: au reinceput matcile ouatul cu intensitate. sau au fost stropiti pomii si le-a afectat.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE