CATALIN scrie:eu le insiarmez vertical si le strang de pe acum atat de mult cat pot cu mana iar la primavara folosesc ondulatorul si le lipesc cu doua fire de la o baterie unu il tin fix intro parte si cu celalalt punctez usor incep de la misloc nu are cum sa nu-ti iese din prim incep de la misloc iar foaia de ceara o lipesc de leatul de sus nu am avut probleme sa nu o creasca frum sau sa o roada
jonny_it scrie:Folosesc rame ME.
3 sarme orizontale si atat! nu folosesc cuie, tinte, capse, si alte materiale decat rama + sarma.
Fixarea sarmei se face prin 2 legaturi la ambele capete ale sarmei( o sa explic cum se face in momentul cand icep sa insarmez).
Nu am avut probleme.
Incerc sa fac totul cat mai simplu, in special cand am nevoie de multe sute/mii de rame.
cristi_vidican scrie:Cristian IONITA scrie:Apropo de fagure, eu il lipesc (de fapt pozitionez ca nu-l lipesc cu ceara) intodeauna de leatul de jos si nu de cel de sus, a mai fost discutata aceasta pba .... albinele vor creste mai repede spatiul de sus decat cel de jos, si chiar daca cresc acolo celule de trantor nu-i grav ca in majoritatea cazurilor acele celule sunt pline de miere.
Am pozitinoat si eu acum 2 ani foaia jos si nu sus, cum eram obisnuit. Dar, am observat ca albinele rodeau partea de jos a fagurelui, iar la insarmarea verticala au obiceiul ca rod fagurele si in zona sarmelor. Au ros fagurele jos chiar daca am sita pe fund si teoretic trebuiau sa aiba aerisire suficienta. Mentionez ca asta s-a intamplat doar la rama de 1/1. La rama de 1/2 nu apar aceste probleme
ves.lucian.zabrani scrie:Da de asta ce ziceti ???![]()
![]()
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori