Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde a_costy » 16 Aug 2015, 18:10

Dati anunt intr-un ziar local, + OLX, eventual puteti lasa 2,3 lei fata de pretul pietei, daca va grabiti s-o vindeti, si nu va prinde frigul cu ea. Aveti o cantitate f mica.
Daca aveti calitate, anul viitor clientii se intorc, chiar mai multi, fara sa mai dati anunt.
Va recomand sa vindeti si salcamul, albina ierneaza f bine si pe zahar sau sirop de glucoza.
a_costy

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 18:14

a_costy scrie:Va recomand sa vindeti si salcamul, albina ierneaza f bine si pe zahar sau sirop de glucoza.

Corect !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ted » 16 Aug 2015, 18:19

paul scrie:
Ted scrie:Cu aproximatie: 70 kg de salcam si 200 de fl.soarelui.Cea de tei cred ca are si faneata in ea,are un gust deosebit.O tinem pentru noi. Pentru albinute am oprit de salcam.

Nu-i multa !
Nu inteleg,nu poti s-o vinzi cu borcanul la prieteni, cunostinte, cunostintele prietenilor ....... ???
Dac-o dai la samsari (procesatorii nu se incurca cu cantitati dintr-astea), pierzi jumatate din bani. Dac-o dai la borcan, incasezi aproape dublu, e-adevarat ca banii vin pe rand !
Uite ... eu aveam o problema cu banii incasati pe mierea vanduta cu borcanul, adica, nu intelegeam nimic de ei ... ma duceam la piata nu mai luam bani din casa ca, deh, aveam in buzunar (de la miere), imi trebuia un pachet de tigari, luam tot din banii de miere ... ;)
Anul asta am schimbat foaia, mi-am facut acasa un fel de cutia milei ca la Biserica si toti banii proveniti din vanzarea mierii ii decartez acolo ! Cand termin mierea de vandut ... sparg cutia ! :lol: Asta cred c-o sa se intample prin ianuarie, februarie.
Faza cu cutia milei ... prima vanzare de miere anul asta, 30 kg. salcam X 30 lei?kg = 900 lei ! Cash. Ii spun nevesti-mii, si-mi zice ... astia care-s gramada lasa-i in casa si acolo pune doar ce vinzi cu borcanul (1-2) ! :lol: Bineinteles ca i-am pus gramada in cutie . ;)
Faci cum crezi, dar, 12 lei/kg. floarea soarelui si 18 salcamul (la samsari) mi se pare bataie de joc ! ;)
Daca tii neaparat s-o dai la preturile astea, pot sa ma interesez si sa te pun in legatura cu omul !

Nu stiu ce se intampla.Ne-a crescut" nivelul de trai"ca am vandut mai putina ca anul trecut si ca acum doi ani!
In piata nu putem sta,nu avem societate sau pfa,nici nu vrem sa ne complicam.Printre cunostinte sau aratat multi interesati sa cumpere dar nu s-au hotarat inca.O sa mai asteptam.Sper sa mearga mai bine via.Cat costa ceaslaua la Falticeni?
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 18:27

alin75 scrie:Nu stiu cati stupi aveti, dar sfatul meu este sa tineti mierea (chiar daca nevoi sunt multe) pentru stupi. Ce stimulare mai buna poate fi decat "siropul din mierea" sau mierea data iarna?

Nu inteleg logica asta !
Adica, tin albine sa fac ceva miere, miere care se face din ce in ce mai greu, cu costuri si eforturi apreciabile. Dupa ce ca fac miere putina, ar trebui s-o returnez inapoi tot lor, ca sa se dezvolte bine in primavara ??? :o In primavara ca-s prea bine dezvoltati tre sa fac iarasi roi, poate fac si ceva miere, pe care in final trebuie s-o returnez tot lor ??? :o
1 kg. miere vanduta = 11kg. zahar, adica minimum 20 l de sirop !!! :shock: Cu banii obtinuti din vanzarea a 20 kg. de miere le dau sirop pana vomita !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 18:29

Ted scrie:Sper sa mearga mai bine via.Cat costa ceaslaua la Falticeni?

Habar n-am ! :(
Chiar ieri dimineata am fost in piata si ...nu m-am uitat la struguri ! ;)
LE ... apropos de miere, cel mai bine se vinde toamna tarziu si iarna.
paul

Mesajde Ted » 16 Aug 2015, 18:38

paul scrie:
Ted scrie:Sper sa mearga mai bine via.Cat costa ceaslaua la Falticeni?

Habar n-am ! :(
Chiar ieri dimineata am fost in piata si ...nu m-am uitat la struguri ! ;)
LE ... apropos de miere, cel mai bine se vinde toamna tarziu si iarna.

Mai asteptam!O sa vindem mai intai strugurii!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde alin75 » 16 Aug 2015, 18:48

paul scrie:
alin75 scrie:Nu stiu cati stupi aveti, dar sfatul meu este sa tineti mierea (chiar daca nevoi sunt multe) pentru stupi. Ce stimulare mai buna poate fi decat "siropul din mierea" sau mierea data iarna?

Nu inteleg logica asta !
Adica, tin albine sa fac ceva miere, miere care se face din ce in ce mai greu, cu costuri si eforturi apreciabile. Dupa ce ca fac miere putina, ar trebui s-o returnez inapoi tot lor, ca sa se dezvolte bine in primavara ??? :o In primavara ca-s prea bine dezvoltati tre sa fac iarasi roi, poate fac si ceva miere, pe care in final trebuie s-o returnez tot lor ??? :o
1 kg. miere vanduta = 11kg. zahar, adica minimum 20 l de sirop !!! :shock: Cu banii obtinuti din vanzarea a 20 kg. de miere le dau sirop pana vomita !

Daca gandim stric financiar, ce am scris nu are sens. Dar la cantitatea asta/clienti mofturosi, eu nu trageam si le dadeam cu rama in cap la albine (oricum inteleg ca d-na are salcam patrat pentru 2 ture de turte). Intreaba pe cine vrei, cum este stimularea/iernrea pe sirop de miere/turta de miere zaharisita (eu cred ca asta de rapita avand si ceva polen este mult mai ok) vs sirop de zahar vs apipix....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 18:54

alin75 scrie: Intreaba pe cine vrei, cum este stimularea/iernrea pe sirop de miere/turta de miere zaharisita (eu cred ca asta de rapita avand si ceva polen este mult mai ok) vs sirop de zahar vs apipix....

Clar ca iernarea pe miere este ... bomboana ! :)
Numai ca ... e prea ieftin zaharul ! ;)
paul

Mesajde Mishu05 » 17 Aug 2015, 14:18

Nu as spune ca treaba devine groasa dar pare ca nici mult nu mai e . Am informatii din toamna trecuta/iarna ca undeva in iunie anul asta trebuia sa apara o criza de supra-productie gen 1929. Au trecut 2 luni si nu s-a intamplat nimic insa apatia procesatorilor ridica anumite semne de intrebare. Practic s-a facut anul asta ceva miere de salcam dar nu ceva de speriat probabil un an mediu cum a fost si 2009, 2011, 2013 la salcam. Sa fie oare preturile de 19-20-21 lei prea mari, nesustenabile? Probabil ca apicultorii care au produs mult anul asta ar da-o si la pretul de acum ( 17 lei) daca nu au dat-o cu 19-20 lei in iunie insa se pare ca achizitiile sunt oprite momentan.
Norocul nostru este ca mierea nu se strica. Eu tocmai am umplut butoaiele de tabla cu un amestec beton de floare, ciuline si mana. Smoala nu altceva ca fluiditate. Cum era expresia aia "stai acolo usturoi ca stai bine pe butoi !" Asteptam perioada de racorire/venirea oamenilor din concedii.
La cata apa e acum in sol salcamul la anu va fi cel mult mediocru asa ca cine poate sa o tina..asa ar fi cel mai bine .
Mishu05

Mesajde mircea_tm » 19 Aug 2015, 10:43

hmmm...se pare ca pretul la miere pleaca "in sus "

http://www.stiriagricole.ro/ioan-fetea- ... 28100.html
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde irinel74 » 14 Sep 2015, 15:06

mircea_tm scrie:hmmm...se pare ca pretul la miere pleaca "in sus "

http://www.stiriagricole.ro/ioan-fetea- ... 28100.html

Mai știe cineva de prețul mierei ca momentan a scăzut .
irinel74

Mesajde thomas » 21 Sep 2015, 11:35

De cand s-a extras prima picatura de salcam, pana acum, pretul este constant. A oscilat doar la achizitori si la cei care vand cantitati mari. Evolutia este oarecum descendenta, urmand a creste o data cu venirea iernii. Treaba cu tva-ul iarasi nu are impact asupra micilor producatori. Pretul e acelasi.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde proapis13 » 21 Sep 2015, 13:04

Care este pretul la mierea de mana prin pietele din tara :?:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde marian carstea » 21 Sep 2015, 19:49

in gorj mierea de mana la taraba se vinde cu 30 lei kg
marian carstea

Re: exista printre noi cineva "realizat" din apicultura?

Mesajde luci » 22 Sep 2015, 13:10

Am avut neinspiratia sa calculez pretul meu de productie al mierii si am ajuns la 12 lei/kg(anul acesta)Doar ce incasez peste aceasta suma e capital.Rentabilitatea se poate realiza doar din specularea momentului cand pretul e ridicat(anii cu productii mici).
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Re: exista printre noi cineva "realizat" din apicultura?

Mesajde Closcutz » 22 Sep 2015, 13:42

luci scrie:Am avut neinspiratia sa calculez pretul meu de productie al mierii si am ajuns la 12 lei/kg(anul acesta)Doar ce incasez peste aceasta suma e capital.Rentabilitatea se poate realiza doar din specularea momentului cand pretul e ridicat(anii cu productii mici).

Daca aveti cantitate mai mica vindeti-o la borcan, daca e mai multa atunci cea care cristalizeaza trebuie ambalata parte in borcane si grosul la butoaie si stocata pt vremuri mai bune.
Nu pot sa inteleg cum productia de miere la fls a fost cu 40-50% mai scazuta fata de 2014, iar pretul ascazut de la 12 la 11lei. E japca pe fata! Ar trebui sa ne solidarizam si sa nu le mai dam un kg macar.
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE