Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldova

Mesajde petru MD » 25 Sep 2015, 17:46

ghitacusman scrie:Multa sanatate si spor in toate !

multumesc..
petru MD

Mesajde petru MD » 25 Sep 2015, 17:50

talex scrie:oho,mai petre, eu voiam sa ma opresc pe la 130, dar tu m-ai incurajat, deci se poate. lucrezi singur? sau cu ajutor? spor in toate. si ai mei au la badicu (r-nul cahul) 165 de familii, da acolo e raiul la salcam, nu trebuie sa faci pastoral, Eu, in Ro, ma plimb pe la Hanu Conachi, Plevna, La anul mi-am propus sa ajung pe la Adam. Cica acolo ii ghini tari. Numai bine. Ce-ar fi sa deschidem un topic al basarabenilor aici pe forum? Surade cuiva ideea?

sunt deaocort ce ii legat de basarabeni... da la noi e ceva mai usor cu,salcimu da in rest trebue multa alergare. lucrez pina cind singur dar deja am nevoe mare de ajutor... la moment mai am 300 de stupuri noi care trebue sa la umplu la anu daca ne ajuta Domnu . eu,fac,pastoral.la tei si,de doua ori uneori la floarea soarelui...
petru MD

Mesajde alin75 » 25 Sep 2015, 20:13

petru MD scrie:
talex scrie:oho,mai petre, eu voiam sa ma opresc pe la 130, dar tu m-ai incurajat, deci se poate. lucrezi singur? sau cu ajutor? spor in toate. si ai mei au la badicu (r-nul cahul) 165 de familii, da acolo e raiul la salcam, nu trebuie sa faci pastoral, Eu, in Ro, ma plimb pe la Hanu Conachi, Plevna, La anul mi-am propus sa ajung pe la Adam. Cica acolo ii ghini tari. Numai bine. Ce-ar fi sa deschidem un topic al basarabenilor aici pe forum? Surade cuiva ideea?

sunt deaocort ce ii legat de basarabeni... da la noi e ceva mai usor cu,salcimu da in rest trebue multa alergare. lucrez pina cind singur dar deja am nevoe mare de ajutor... la moment mai am 300 de stupuri noi care trebue sa la umplu la anu daca ne ajuta Domnu . eu,fac,pastoral.la tei si,de doua ori uneori la floarea soarelui...

Pai vezi diferenta Petre, la noi culesul principal/bine platit este salcamul, la voi inteleg ca este teiul.... Noi ne dam peste cap sa "tunam" stupii pentru rapita, deci la salcam "bubuie" de albina si ori mergi din S1 in S2 si apoi (daca prinzi) un S3 ori daca vremea nu permite "dai" in ei si faci roi.
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde petru MD » 25 Sep 2015, 21:35

alin75 scrie:
petru MD scrie:

Pai vezi diferenta Petre, la noi culesul principal/bine platit este salcamul, la voi inteleg ca este teiul.... Noi ne dam peste cap sa "tunam" stupii pentru rapita, deci la salcam "bubuie" de albina si ori mergi din S1 in S2 si apoi (daca prinzi) un S3 ori daca vremea nu permite "dai" in ei si faci roi.

si daca nui secret cit in mediu luati de la o familie la culesul de salcim daca reusiti,si,la S1 si S2???
pentru noi tot e mai depret culesul la salcim dar daca se poate de luat 40 kg la floarea soarelui nu dau cu picioru in asta))))
petru MD

Mesajde andrei_calinescu » 25 Sep 2015, 21:52

Rugati-va sa nu va traga politicul in UE si apoi sa "v-o traga" cu neonicotinoide si toata gama de otravuri de care vor ei sa scape.
Petrule, la obiect:
- cat faci in medie pe o familie si cum/unde dai mierea si cu cat?
- cu cat iei siropul pentru albine, daca dai sirop gata facut?
- cu ce rasa lucrezi?
Multumesc
andrei_calinescu

Mesajde petru MD » 26 Sep 2015, 13:18

andrei_calinescu scrie:Rugati-va sa nu va traga politicul in UE si apoi sa "v-o traga" cu neonicotinoide si toata gama de otravuri de care vor ei sa scape.
Petrule, la obiect:
- cat faci in medie pe o familie si cum/unde dai mierea si cu cat?
- cu cat iei siropul pentru albine, daca dai sirop gata facut?
- cu ce rasa lucrezi?
Multumesc

In ultimii ani a fost 110kg(2013 an istorie) si 70 kg pe an de familie si din fiecare familie care iese bine din iarna mai,fac inca o,famile care poate pina la sfirsit de sezon imi face 10 rame noi pe care le folosesc deja la.anu la.culesu de salcim.
cu realizare stam bine o,dau la procesatori preturile au cam un euro deferenta de la d-va
lukrez cu caucazianka
petru MD

Mesajde geangu » 26 Sep 2015, 13:47

Vezi sa nu-I intreci pe australieni !
geangu

Mesajde petru MD » 26 Sep 2015, 16:48

geangu scrie:Vezi sa nu-I intreci pe australieni !

????? ce ati avut in vedere???
petru MD

Mesajde nicus » 26 Sep 2015, 16:55

Draga Petru,

Bine ai venit, trebuie sa crezi ca avem reflectoarele pe tine in aceste clipe.
Ca in orice sala plina, unde fiecare a platit un bilet, este zarva si galagie (galshiava). :D
Tu continua ti linistit prezentarea. ;)

Ce inseamna la voi miere bio (acreditare)? Esti interesat sau deja esti certificat?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde petru MD » 26 Sep 2015, 19:26

nicus scrie:Draga Petru,

Bine ai venit, trebuie sa crezi ca avem reflectoarele pe tine in aceste clipe.
Ca in orice sala plina, unde fiecare a platit un bilet, este zarva si galagie (galshiava). :D
Tu continua ti linistit prezentarea. ;)

Ce inseamna la voi miere bio (acreditare)? Esti interesat sau deja esti certificat?

la noi cu,pare asa ceva nui si daca este poate sa fie la unele persoane mai apropiate de cei de sus ( cred ca ati inteles ce am avut in vedere) dar singur sunt in asta cointeresat as dori sa aflu mai mult ce inseamna cum se praktica la romania

in rest sunt constient ca daca voi scri tot ce fac si,ce mi,se primeste in apicultura multi o sa aiba asa reactie ca domnunrespectiv dar ce scriu asa si este si recunis ca sunt binecuvintat de Domnu in aceasta lucrare nu ca sunt eu mai destept ca alti apicultori sunt abea la inceput.
si multumesc de incurajare....
petru MD

Mesajde petru MD » 26 Sep 2015, 19:30

voi reveni si cu ceva poze si dupa ce termin cu lucru in prisaca si amenajare teritotiului unde sunt amplasat voi incerca,sa.fac si ceva filmulete dar nu pentru a fi lauda ci pentru ca poate cineva imi va da un sfat cum sa fac ceea ce fac mai bine si ce nunfac corect .
succese la toti apicultorii care isi iubesc albinutele...
petru MD

Mesajde lucky5strike » 26 Sep 2015, 20:40

Petrica, am impresia ca "nenea" de mai sus te-a "incercat"... zic ca ai trecut testul. O sa-mi faca placere sa vad meleaguri de pe dreapta Prutului.

O curiozitate, cu cat se achizitioneaza, la en gros, kg de miere, pe la voi? Pret in euro, fireste...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde talex » 26 Sep 2015, 21:14

Anul acesta, cine a apucat sa dea mierea, a dat-o cu (38 lei mdl) 1.68 euro Poliflora si (70 lei mdl) 3 euro salcamul. Acum 2-3 luni pretul in valuta a fost ceva mai mare intrucat leul a mai pierdut teren. Cine nu a apucat sa o dea, se pare ca nu va mai prinde aceste preturi, ci unele mai mici. deja unii procesatori au oprit achizitiile.
In privinta mediei de 110 kg sunt sceptic, nu prea cred, poate un stup doi. Si explic de ce, in 20 de ani n-am vazut ca o familie de-a noastra sa dea mai mult de 70-80 kg. Si o asemenea familie e o exceptie.
Mie ar trebui sa-mi fie rusine atunci cu mediile de -
35 kg per familie - 2012
30 kg - 2013
24kg - 2014
28 kg - 2015

Mai perseverez totusi.

O alta observatie. In Basarabia nu exista atat de multi stupari ca in Ro. La padurea din satul a lor mei(toata padurea are in jur de 500 ha, salcam vreo 300) nu vine Absolut nici o stupina. Doar cei din sat. Ai mei cu 165, un baiat cu 180 (care a fost ucenic la ai mei) si inca vreo 4-5 pana in 60. Ca sa mai aveti o alta imagine. Primavara veti vedea multe lanuri de rapita, insa nici o stupina. In primavara asta la un lan de 200 de hectare de rapita in Smardan GL am numarat 13 stupine. Faceti diferenta. Ceea ce afirm eu e valabil pentru sudul Basarabiei, de la Giurgiulesti pana la Cantemir.
Nu stiu care e situatia la Centru si la Nord.
talex

Mesajde talex » 26 Sep 2015, 21:17

lucky5strike scrie:Petrica, am impresia ca "nenea" de mai sus te-a "incercat"... zic ca ai trecut testul. O sa-mi faca placere sa vad meleaguri de pe dreapta Prutului.

O curiozitate, cu cat se achizitioneaza, la en gros, kg de miere, pe la voi? Pret in euro, fireste...

Cred ca ati vrut sa spuneti - pe STANGA Prutului :)
talex

Mesajde lucky5strike » 26 Sep 2015, 21:45

Da, am repezit tastatura si am "gandit" dupa cum vad eu inspre voi. :lol: ...

Cu siguranta, stanga.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde petru MD » 26 Sep 2015, 22:19

lucky5strike scrie:Petrica, am impresia ca "nenea" de mai sus te-a "incercat"... zic ca ai trecut testul. O sa-mi faca placere sa vad meleaguri de pe dreapta Prutului.

cu mare placere va voi intilni la noi cum se intilnesc fratii
2 euro poliflora
3,3 euro salcim
Ultima oară modificat de petru MD pe 26 Sep 2015, 22:32, modificat 1 dată în total.
petru MD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?