Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde paul » 27 Sep 2015, 14:22

lucky5strike scrie:Pretul trebe sa reflecte, primar, costurile de productie si manopera desfacerii. Dupa aia, calitatea. La cat consideri TU si cat primeste piata!

Nouriel Roubini ar fi invidios pe analiza asta ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2015, 14:46

Intr-o piata din oras am salcamul la vanzare cu 35 lei iar la un magazin cu 30 lei,merge si colo si colo...
Ieri la targul saptamanal se gasea miere de salcam de la 60 lei sticla de 2L si pana la maxim 25 lei kg
La cativa km,in centru autohtonii vandeau salcamul cu 30 lei iar comerciantii din tara veniti la
Toamna Severineana aveau la vanzare salcam si cu 40 lei...si se cumpara..
La Targul Apicol Drobeta tinut in parcarea unui mare centru comercial aceeasi marfa si aceleasi preturi...
Cumparatorul multumit la fel si vanzatorii,am stat de vorba cu cativa si vanzarile au mers binisor..
CLIENTUL face pretul ca daca nu ar fi cumparatori am fi nevoiti sa coboram pretul cum fac taranii prin localitatile mai retrase,cand au vazut ca pretul de achizitie este de 16 lei si trebuie sa duca mierea la oras,mai bine o dau de acasa la preturile de mai sus...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 27 Sep 2015, 15:34

Pretul unui produs este reglat de piata . Niciodata pretul nu va acoperi incompetenta producatorului sau a retailerului. Daca un producator vrea un pret mai mare pe marfa lui de supercalitate poate intra in sistemul fair trade.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde luci » 27 Sep 2015, 15:38

In principiu vamd la pretul de la apicola da cu borcan cu tot adica 30 salcam si 20 poliflora(rapita, tei ,floarea s)La apicola e 19 poliflora si 29 salcamul.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde luci » 27 Sep 2015, 15:42

IonutMioveni scrie:
luci scrie:Cum sa dai salcam sau mana cu 25 cu borcanu? E faliment curat.Poate in criza de bani cu butoiul da; da numa asa.

Salutare Luci! Eu asa am vandut-o, pentru mine a fost ok, mai ales ca sunt la inceput de drum si trebuie sa.mi castig clienti, sa.mi fac imagine buna. As vrea sa stiu cu cat ai da-o tu en detail(da se poate)?
Stiu ca mierea de mana e cea mai valorosa, insa eu asa am dat.o cu 25 lei borcanul si n.am cantitati industriale (tone sau butoaie), am avut 100 kg.
Sunt de parere ca trebuie sa incurajam consumatorul sa cumpere nu sa.l jupuim de viu. :cry:

Clientii se tin fideli cu miere de calitate. De cei ce vor preturi mici sa te feresti ca sunt pierdere.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde gica.mosu » 27 Sep 2015, 15:56

Da,Marian,ai dreptate asa-i peste tot....mai e si-cererea -oferta-calitatea si...Am fost in Dr T Severin piata Mircea(multumesc pt informatii... ;) )apoi Tg-Jiu-Baia de Arama-B Herculane un traseu super=merita vazut(pi alocuri drumul " naspa"....Cat de pret la miere peste tot uni am fost salcam-30-35lei/kg poli-22-25lei :!: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde thomas » 28 Sep 2015, 15:28

Nu ca m-ar deranja, de fapt nu cunosc personal pe nimeni de pe forum, dar am vazut useri care se lauda ca ei dau mierea cu xx ron si au anunt pe alt site cu xx-5 sau -10 ron!!!!
Bineinteles, fiecare vinde cu cat crede de cuviinta si cu cat ii merge. Dar sa fie sincer!! Bineinteles, ca sa intrii pe piata dai mai ieftin, si bineinteles, un om normal tine la pret doar daca are marfa de calitate si daca are piata de desfacere mai elevata, gen mediu urban. Si doar cu marfa de calitate se pastreaza clientii.
Pana acum 80% din cei carora le-am vandut m-au arvunit si pentru la anul. Si tot atatia m-au sunat sa-mi multumeasca pentru calitatea produsului.
In afara de aceasta, eu vand mai ieftin ca Apicola din zona mea, care da cu 40 salcamul. Pe piata e 30-35. Daca stau sa ma gandesc, puteam sa cer mai mult pe salcam, deoarece am vazut un prieten care are miere mai slaba calitativ ca a mea si vinde cu 30-35, dar am preferat un pret mai mic pentru ca e timpul sa scot si eu o parte din investitia bagata in stupi. E adevarat nu vinde des ca mine, dar a vandut ceva cu pretul acesta.
Totodata, stuparii din zona mea vand de acasa cu acelasi pret ca mine, bineinteles, miere de pastoral, dar curata, fara prostii in ea. Asadar, ei cu sute de stupi, eu cu cativa.. cum as putea sa dau mai scump ca ei si sa am si vanzare? Fiindca sunt recunoscuti in toata zona (judet/regiune)
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Dragos2006 » 28 Sep 2015, 17:06

thomas scrie: Daca stau sa ma gandesc, puteam sa cer mai mult pe salcam, deoarece am vazut un prieten care are miere mai slaba calitativ ca a mea si vinde cu 30-35

Ce inseamna miere mai slab calitativ ??
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 28 Sep 2015, 17:22

Dragos2006 scrie:Daca un producator vrea un pret mai mare pe marfa lui de supercalitate poate intra in sistemul fair trade.

Practic, cum vezi tu treaba asta functionand in cazul unui producator de miere.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 28 Sep 2015, 17:38

Fiind atat de multi membri pe acest forum ce ati spune daca am stabili un pret orientativ minim pentru sortimentele de miere atat pt vanzarea cu borcanul cat si pt mierea pe care o dam la procesatori. Faptul ca acceptam orice pret pe care ni-l arunca procesatorii e numai in defavoarea noastra.
Closcutz

Mesajde Dila Daniel » 28 Sep 2015, 17:43

NU te baza ca suntem multi!
avem nevoi si situatii diferite,si cel mai grav,foarte individualisti.
Buni de gura pe internet,greu de adunat fizic la o actiune" mai in fortza"

...imi pare rau sa spun asta,dar este pura realitate!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cristi_vidican » 28 Sep 2015, 17:52

Closcutz scrie:Fiind atat de multi membri pe acest forum ce ati spune daca am stabili un pret orientativ minim pentru sortimentele de miere atat pt vanzarea cu borcanul cat si pt mierea pe care o dam la procesatori. Faptul ca acceptam orice pret pe care ni-l arunca procesatorii e numai in defavoarea noastra.

La ora asta te cam rogi de procesatori să-ți cumpere mierea. Așa că, de preț nu prea poți pomeni
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 28 Sep 2015, 18:00

lucky5strike scrie:
Dragos2006 scrie:Daca un producator vrea un pret mai mare pe marfa lui de supercalitate poate intra in sistemul fair trade.

Practic, cum vezi tu treaba asta functionand in cazul unui producator de miere.

Sistemul nu este inventat de mine si se practica de ceva vreme in lumea civilizata . Mai multi apicultori care produc miere in mod corect se unesc intr-o asociatie unde se stabileste un standard de calitate al produselor apicole . La sfarsitul fiecarui sezon apicol fiecare membru vine cu o proba din fiecare sortiment de miere obtinut in anul respectiv. Un juriu va stabili un clasament al diferitelor tipuri de miere . Concret : nea Gheorghe are cea mai buna miere de tei . Are in depozit 2 tone , asociatia va elivera fix 4000 viniete pentru a ambala mierea respectiva in borcane de 500 gr. Un client cand va cumpara un borcan cu vinieta de la respectiva asociatie va avea garantia calitatii .
Sistemul exclude en-grosistii din lantul comercial si presupune o asociatie foarte bogata pentru a angaja cel putin un profesionist in vanzari si bani de publicitate.
Avantaje , eu personal locuiesc intr-o zona relativ saraca unde mierea cea mai scumpa nu sare de 25 lei . Fiind membru intr-o astfel de asociatie sigur voi incasa cu cel putin 20% mai mult. Dar asta inseamna ca in momentul in care extragi mierea sa nu sari cu ea la poarta procesatorului si sa cerșești sa ți-o cumpere . In acest sistem pot intra stupari la care ziua de maine nu depinde pe productia de miere din acest an. Am discutat cu un stupar italian care incaseaza banii pe miere dupa un an de zile de predarea ei la asociatie , omul stie ca va primi cel mai bun pret din piață. ( cand folosesc termenul de ”piață” nu ma gandesc la acel loc cu tarabe unde vin taranii cu legume si zarzavaturi )

PS. A vorbi despre productia de miere a membrilor acestui forum e putin deplasat . Productia de miere a 90% din membri (luata la un loc ) nu egaleaza productia unui singur apicultor de forță din viata reala .
Dragos2006

Mesajde thomas » 28 Sep 2015, 18:07

Dragos2006 scrie:
thomas scrie: Daca stau sa ma gandesc, puteam sa cer mai mult pe salcam, deoarece am vazut un prieten care are miere mai slaba calitativ ca a mea si vinde cu 30-35

Ce inseamna miere mai slab calitativ ??

E vorba tot de miere de salcam. A mea e mai deschisa la culoare, extrasa din caturi curate unde n-a fost puiet, iar tovarasul meu are tot miere de salcam, dar extrasa numai din cuiburi si destul de bruna la culoare. Bineinteles tot salcam este.. dar culoarea e inchisa ca si la poliflora.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Dragos2006 » 28 Sep 2015, 18:17

Dar asta nu inseamna ca este mai slabă calitativ. Doar are un indice colorimetric diferit. Eu nu dau sfaturi poate doar sugestii , te rog sa nu mai spui ca prietenul tau are miere mai slaba decat tine , nu da bine in viata . Toti apicultorii romani produc miere foarte buna , bineinteles de diferite sortimente si cu diferite insusiri.
Dragos2006

Mesajde cristi_vidican » 28 Sep 2015, 18:30

Dragoș,
care apicultor în România își permite să nu încaseze banii pe miere 1 an de zile?

Se poate face asta la o parte din producție, dar și așa e greu.
P.S. Cât știi tu că a produs cel mai tare apicultor din România? Nu vorbim aici de asocieri. Nu ne interesează nume.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE