Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: paul

Mesajde paul » 06 Oct 2015, 21:26

wineto77 scrie: Scuze ca am intrat pe pagina ta Paul.

Placerea e de partea mea !
Imi face placere cand se discuta lucruri serioase pe aici !!! :)
Daca ma gandesc bine, e singurul subiect serios de pe pagina aceasta ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde joohny » 06 Oct 2015, 21:29

wineto77 scrie:Cum Romania nu are eticheta la vin mai avem de muncit cateva decenii pana cand vom concura cu Franta sau Italia. Ce vorbesc de eticheta , romanul nu are cultura vinului , prefera berea gen torocala...

Buna seara, ...la concursurile internationale de degustare ,Romania a castigat foarte multe medalii..de aur si argint.E drept nu se vede eticheta,ambalajul etc.,va spune un degustator.
Scuze ca am intrat pe pagina ta Paul.
O seara buna.

Citi Romani beau vinuri cu medalii?Citi Romani beau vinuri cu eticheta frantuzesti?Tare mult tind sa cred ca o parte din vinurile noastre se beau sub eticheta frantuzesti,Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 06 Oct 2015, 21:40

joohny scrie:
wineto77 scrie:Cum Romania nu are eticheta la vin mai avem de muncit cateva decenii pana cand vom concura cu Franta sau Italia. Ce vorbesc de eticheta , romanul nu are cultura vinului , prefera berea gen torocala...

Buna seara, ...la concursurile internationale de degustare ,Romania a castigat foarte multe medalii..de aur si argint.E drept nu se vede eticheta,ambalajul etc.,va spune un degustator.
Scuze ca am intrat pe pagina ta Paul.
O seara buna.

Citi Romani beau vinuri cu medalii?Citi Romani beau vinuri cu eticheta frantuzesti?Tare mult tind sa cred ca o parte din vinurile noastre se beau sub eticheta frantuzesti,Sanatate.

Oenologia este stiinta care studiaza cum sa pacaleasca producatorul autohton, cel care produce cele mai bune vinuri! ;)
Joohny, nu te da, nu te lasa... :lol:
ignatov andrei

Mesajde cristian bh » 06 Oct 2015, 21:46

Apropo,...intotdeauna cu vin merg branzeturile maturate,..Nu mai departe de un an de zile abia daca erau ceva sortimente si asta la mag din marile orase,...la orasele mai mici chiar deloc.
Azi am fost surprins de mult mai multe sortimente ,..si se pare ca vin in forta ..baranza maturata in cave de piatra de la Taga,..etc,..la pret pe jumate de cele frantuzesti ce poarta denumirea de gruyere ,..
fromage de gruyere autentic este o branza produsa in regiunea Gruyere cantonul Valais in Elvetia,..unde sunt AOP(Alpage origine proteje)
Asta este precum salam de sibiu produs la szeged in ungaria!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2015, 21:47

Un citat interesant din istoria pierduta :

Agatârşii, adoratori ai lui Dionysos, zeul viţei de vie şi a orgiilor prelungite
Agatârşii par a fi fost adoratori ai lui Dionysos, zeul viţei de vie, dar şi ai orgiilor prelungite. Se ştie că Dionysos, zeu al cărui nume îl aflăm şi în scrierea creto-miceniană a alfabetului linear B, în tăbliţe de la Pylos în aşa-zisul palat al lui Nestor din sec. al XIII î.Hr., era aşadar un zeu care fusese adoptat de acheeni micenieni înainte de războiul troian. El se află menţionat şi în Iliada, împreună cu adoratoarele sale, numite de Homer „doici”, dar care sunt denumite
menade sau thyade în Misterele sale, precum şi în riturile şi ceremoniile legate de acestea.
Adoratorii lui Dionysos în conflict cu adoratorii lui Zamolxis
Fiind Dionysos divinitatea protectoare a viţei de vie şi a vinului este evident că măsura stârpirii viţei de vie în Dacia pe vremea lui Burebista şi a marelui preot Deceneu era în ultima instanţă un act de ostilitate vădită împotriva lui Dionysos şi a riturilor sale orgiastice. Lucrul nu trebuie să mire întrucât chiar în Iliada se arată cum un rege trac Lycurg urmăreşte cu ţeapă sa, vrând să le ucidă pe adoratoarele lui Dionysos, curmând o scenă ce pare a fi o parte din Misterele ce se desfăşurau în cinstea lui Dionysos.
Este de înţeles că împotriva orgiilor din riturile lui Dionysos trebuie să existe o mare ostilitate a asceţilor ca posteau necurmat şi se înfrânau de la orice plăceri trupeşti, care formau grupul adoratorilor lui Zalmoxis. Într-adevăr cultul lui Dionysos avea un caracter orgiastic, comportând ceremonii care se desfăşurau la anumite intervale, în care se bea mult vin, se cânta, se jucau hore noaptea la lumina făcliilor, se striga şi se alerga peste dealuri şi munţi în chiote, rituri la care luau parte despuiate sau îmbrăcate în costumaţii stranii femei amestecate cu bărbaţi. Şi de fapt aceste Mistere ale lui Dionysos au fost interzise în anul 186 î.Hr. la Roma de către senatul Republicii ca punând în primejdie siguranţa statului şi moralitatea publică. Căci, după adversarii acestor Mistere ale lui Dionysos, în cursul lor „nu se considera nimic interzis de morală”.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde joohny » 06 Oct 2015, 21:59

Dragos,uite cam asa a inceput politica...vinului iar acum este in tot si in toate. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde mellis » 07 Oct 2015, 01:05

Anul trecut am stat vreo doua săptămâni in Paris, cazare la unii ( straini) acasă ( un site interesant unde îți închiriezi propria casa cat ești plecat), vedere spre Sena, frumos. In sfaturile casei, puteam bea si servi orice (aveau de toate) mai puțin frigiderul de vinuri unde erau câteva sticle alese " nici ea nu știa valoarea lor"..
acolo conceptul vinului are alt nivel..frigider pentru vin, temperatura reglata, ritual..
Asta nu ne-a împiedicat sa bem in fiecare seara un " Saint Emilion Grand Cru" din magazin..unul din preferatele mele..
Frigiderul doar l-am admirat, frumos..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Adi Hodis » 07 Oct 2015, 07:58

Dragos2006 scrie:Imi aduci aminte de o intamplare petrecuta in urma cu niste ani cand la mine vine un tanar care pana in ziua respectiva consumase doar vin cu eticheta . Am mers la beci i-am umplut niste pet-uri de 5 l cu vin si i le-am dat sa le bea cu prietenii . Omul interzis a intrebat mirat cum vor bea prietenii lui fitzosi vin din pet !!! Atunci i-am vandut un pot : niciodata nu vei consuma eticheta sau ambalajul , doar continutul.
Dar omul modern consuma dupa eticheta si nu dupa continut . Cum Romania nu are eticheta la vin mai avem de muncit cateva decenii pana cand vom concura cu Franta sau Italia. Ce vorbesc de eticheta , romanul nu are cultura vinului , prefera berea gen torocala...

Ce pret a avut pontul ?. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 07 Oct 2015, 07:59

Paule, da' albine mai ai ? ... sau treci pe vinarii. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Dragos2006 » 07 Oct 2015, 08:28

Adi Hodis scrie:Ce pret a avut pontul ?. :)

O pastrama de mânz .
Dragos2006

Mesajde paul » 07 Oct 2015, 08:46

Adi Hodis scrie:Paule, da' albine mai ai ? ... sau treci pe vinarii. :)

Vreo cateva . Putine ...
Nu trec pe vinarie ! Imi plac discutiile colegilor si de ce sa n-o spun ... imi place povestea vinului ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 08 Oct 2015, 23:30

Ce, v-ati oprit? Nuuuuuuu!

Taman acum, cand atmsfera era curat bahica... si eu chiteam... de pe unde din tara sa imi completez rezerva strategica... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 23 Oct 2015, 20:25

Sunt sagetator , nu stiu ce inseamna dar nu am vrut sa salvez balene esuate sau ursi polari ...

De ce atrag atentia ,ironic sau nu , unei persoane si alteia nu .. NU stiu , nu-mi propun = o fac si gata .
Sa incerc sa ma intelegi /placi sau salvez =NU
Ca te insinuiezi imberb si fara ''temelie'' in discutii peste intelegerea ta = e ,fix, treaba ta .
Ca am X stupi sau ma inchin la destul stang al membrului erect e TREABA mea ; nu am amicitii nici cu D-zeul tau nici cu CEL pocait - sunt babuin .
Imi placi mult mai mult tu decat D-zeul tau ; tu nu ai ''puterea'' sa ..NIMIC, ai doar frustrari :cry:
Sunt SCARBIT .
nae

Mesajde paul » 23 Oct 2015, 20:36

Naica, eu unul nu te mai inteleg deloc ! De ce te incurci tu cu mine (zero barat, inexistent,................) cand floarea Rasaritului e avida de a fi bagata in seama ??? :shock: Pe bune, te irosesti inutil ! :oops:
Si inca ceva, nu esti consecvent ... spuneai pe undeva ca tie nu-ti place lambada si nici manelele si vad ca in ultima vreme o dai mai mult in ... lambada ! :)
paul

Mesajde Dragos2006 » 23 Oct 2015, 22:32

Paulista , vii la Iasi ????
Dragos2006

Mesajde teinegru64 » 23 Oct 2015, 22:47

Nu are sponsor. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?