Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hotararea nr. 1050 privind PNA 2014-2016 Norme de aplica

Mesajde nae » 08 Oct 2015, 14:58

geangu scrie:Si m-ai scade cheltuielile cu asociatia si inca 50% daca mergi pe varianta lui Paul si vezi daca se merita sa te bagi.

Vrei varianta corecta ?
Tamplarul nu avea CAEN-ul pe tamplarie ci pe exploatare forestiera :( ; noroc ca au vazut la asociatie ...
Am schimbat bani facuti pe bani nefacuti .
Am vrut sa fac ME ... am renuntat = norocul PROSTULUI , imi refuza dosarul ca eu aveam DB .
Se merita daca deschizi bine ochii ...
daca dai pe medicamente 1000 si-ti deconteaza 900 e ceva .
Dai pe cutie 150 REAL si-ti da 50 = e bine , decat nimic .
Daca e anul bun si pierzi 1-2 t ca sa te intorci pt control = nu merita .
nae

Mesajde paul » 08 Oct 2015, 14:59

geangu scrie:Si m-ai scade cheltuielile cu asociatia si inca 50% daca mergi pe varianta lui Paul si vezi daca se merita sa te bagi.

Eu faceam doar un exercitiu de imaginatie ! :)
Nu am afirmat categoric ca asa se intampla, ci doar ca exista si varianta pe care am expus-o eu. N-am stat sa calculez ... implicatiile ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nae » 08 Oct 2015, 15:02

paul scrie:Mie nu mi-a facut cadou nimeni nici macar 2 banuti la 4000 lei bagati ! ;)
LE ... Naica, chiar te invidiez (in sensul bun, nu in cel pacatos) ! :oops:

1-TU nu existi ,poate la glume . :(
2-ne hotaram si noi !? , ori ma invidiezi ori ma rusinezi cu zambiliciul .
Glumetule ... :D
nae

Mesajde irina » 08 Oct 2015, 15:26

paul scrie:Eu faceam doar un exercitiu de imaginatie ! :) Nu am afirmat categoric ca asa se intampla, ci doar ca exista si varianta pe care am expus-o eu. N-am stat sa calculez ... implicatiile ! ;)

Bogata imaginatia. :) Era interesant de calculat si.....implicatiile! Iar te-ai grabit ;)
irina

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2015, 17:24

Cand investesti 3 lei si ti se intorc inapoi prin PNA 2 lei,inseamna ca se numeste profit...de doua ori.... :!:
Recititi ce a scis Dila...restul sunt comentarii fara rost si pe alocuri putin rautacioase...
Astept si comentariile nemultumitilor din anii trecuti...au accesat macar anul asta dupa cat s-au vaitat anul trecut...??
Pentru cei ce NU au accesat PNA-ul anul acesta.....un indemn....Daca vrei cu adevarat...poti... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde viorel55 » 08 Oct 2015, 17:55

[quote="Dila Daniel"]Stau si citesc...si-mi pare rau sa vad ca se fac tot felul de scenarii,de parca PNA-ul ar fi pentru hoti!
Mai fratilor,sunt deacord ca exista si derapaje,lucruri si fapte ce nu ar trebuii facute,dar mergeti prea pe varianta furtului si a inselatoriei.
PNA-ul,pentru apicultori este bun.Trebuie doar accesat,lucrul care il poate face orice apicultor(printr-o asociatie).
retineti ce va zic eu,si imi asum:
NU EXISTA apicultor care SA VREA sa acceseze PNA-ul,SI SA NU POATA!
..
Cine nu acceseaza,e numai vina lui.

Corect !!
Daca vreti AJUTOR, SUBVENTIE, SPRIJIN (sau cum vreti sa le numiti) functionati la vedere (legal) si aveti acces la tot...
Este adevarat ca in randul asociatiilor mai vechi exista o..." oboseala",au ajuns la cateva sute de membrii fiecare si este foarte greu sa-i duci...toti vor doar sa le dai,vorba aceea"cand le dai le fata vaca,iar cand le ceri le moare vitelul",asa ca...cine nu este multumit sa-si faca asociatie,ca sa vada cum este.Este simplu,o asociatie poate functiona si intro singura familie,trebuie sa contina cel putin 3 persoane majore....asa ca....sa nu ne mai lamentam si sa aruncam cu noroi.Este loc pentru toata lumea... IMPLICATI-VA (vorba unui coleg de pe acest forum care vad ca s-a saturat si el de...vorbe goale )
viorel55

Mesajde viorel55 » 08 Oct 2015, 18:02

irina scrie:
paul scrie:Eu faceam doar un exercitiu de imaginatie ! :) Nu am afirmat categoric ca asa se intampla, ci doar ca exista si varianta pe care am expus-o eu. N-am stat sa calculez ... implicatiile ! ;)

Bogata imaginatia. :) Era interesant de calculat si.....implicatiile! Iar te-ai grabit ;)

Cand iti spune o femeie ca ai"bogata imaginatia" si ca "iar te-ai grabit" e rau pentru un barbat....
viorel55

Mesajde paul » 08 Oct 2015, 19:38

viorel55 scrie:

Corect !!
Daca vreti AJUTOR, SUBVENTIE, SPRIJIN (sau cum vreti sa le numiti) functionati la vedere (legal) si aveti acces la tot...
Este adevarat ca in randul asociatiilor mai vechi exista o..." oboseala",au ajuns la cateva sute de membrii fiecare si este foarte greu sa-i duci...toti vor doar sa le dai,vorba aceea"cand le dai le fata vaca,iar cand le ceri le moare vitelul",asa ca...cine nu este multumit sa-si faca asociatie,ca sa vada cum este.Este simplu,o asociatie poate functiona si intro singura familie,trebuie sa contina cel putin 3 persoane majore....asa ca....sa nu ne mai lamentam si sa aruncam cu noroi.Este loc pentru toata lumea... IMPLICATI-VA (vorba unui coleg de pe acest forum care vad ca s-a saturat si el de...vorbe goale )

Inteleg.
Cand sutele alea de membri v-au platit taxe de inscriere, cotizatii,crotalii si alte minuni erati ... fresh !
Cand o parte din sutele alea de membri vor si ei sa fie ajutati, brusc sunteti ... obositi ! Si daca maraie vreunul il trimiteti sa-si faca ... asociatie ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 08 Oct 2015, 20:25

Eu am imaginatie bogata si ... ma grabesc ! ;) Ia cititi ce spune omul asta aici ...
Nu puteti contesta competenta lui Romikele in domeniu ! ;)

Offline romikele
Great Veteran

Mesaje postate: 7573
Rm. Sărat - BZ, 58 ani

Re: PNA 2014-2016
« Răspuns #542 : Ieri la 11:13:12 p.m. »
Pentru unii PNA-ul e un soi de pomană, pentru alţii un sprijin real.
Ajutorul reprezintă de fapt o parte din cheltuielile făcute de apicultor.
Curios e că în general nemulţumiţi sunt cei care n-au investit nimic, au măzgălit nişte hârtii pe post de facturi şi stau cu gura căscată să le cadă leii...
paul

Mesajde cristian bh » 08 Oct 2015, 20:45

lucky5strike scrie:Daca teoretic imparti toata suma la nr de apicultori, ajunge de vreo 300 de lei de apicultor

va sa zica,.............de mai intra doar vrunul singur in schema,....ajunge de vreo 299,99lei de apicultor,..
deci e un adevar,.. in pur stil retailer, ;)
De aici se-nvarte pisica-n jurul cozii.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde lucky5strike » 08 Oct 2015, 20:56

Ce sa-ti fac, nu-ti place matematica. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 08 Oct 2015, 21:02

In toti anii astia, stuparul a avut(are) la dispozitie o gramada de oportunitati, fie prin FEADR, PNA, ba chiar si programul SRL-D - ex. recent - http://www.startupcafe.ro/stiri-finanta ... utanti.htm

De ce MADR a hotarat ca aia cu fonduri sa nu mai aplice si la PNA? Din rautate sau partinire?

Nu, din calcul matematic.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alt stupar » 08 Oct 2015, 21:13

Mare lucru sa ai timp liber berechet sa stai pe tusa si sa chibitzeti la nesfarsit... :D
Iote la astia doi, Bh si Paul...cand e vorba de dat un impozit, ceva acolo... doi-trei firfirei la cati stupi au... heelllauuuu, ca din gura de sarpe... cand vad ca altii acceseaza una-alta... aiiii ce le-ar place sa le bata si lor nenea de la PNA la poarta, sa ”le dea” ceva, asa, fara acte, fara stres, fara nimicutza, ca si ei ”exista”...
Aaaa... pai daca nu le-a dat.... aoleooo ce hoti e toti care au luat ! :evil:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristian bh » 08 Oct 2015, 21:17

lucky5strike scrie:Ce sa-ti fac, nu-ti place matematica. :lol:

Sincer chiar imi place,...fiindca imi exprima intotdeauna adevarul! :lol:
Caci din pacate,fara ea nici macar la toaleta nu pot sa ma duc! :)
cristian bh

Mesajde paul » 08 Oct 2015, 21:26

alt stupar scrie:Mare lucru sa ai timp liber berechet sa stai pe tusa si sa chibitzeti la nesfarsit... :D
Iote la astia doi, Bh si Paul...cand e vorba de dat un impozit, ceva acolo... doi-trei firfirei la cati stupi au... heelllauuuu, ca din gura de sarpe... cand vad ca altii acceseaza una-alta... aiiii ce le-ar place sa le bata si lor nenea de la PNA la poarta, sa ”le dea” ceva, asa, fara acte, fara stres, fara nimicutza, ca si ei ”exista”...

Alt stupare, uite care-i treaba ... observ ca de la o vreme iti cam stam in gat eu si BH-ul. ;)
Statul asta pe care unii dintre voi il mulgeti a stabilit ca se plateste impozit peste 75 familii de albine. Eu am mai putin de 30. BH-ul si mai putin . Care-i faza ? Pentru ce sa platim impozit ! Si apropos de impozite ... am platit impozite cat n-a platit neam de neamul tau !
Vezi ca faci niste consideratii care nu-ti fac deloc cinste ! Niciunul din noi n-a afirmat ca ... ce hoti e toti care au luat !Asa ca ... :oops: !
Daca te incurcam pe aici ... spune ! Promit ca remediez urgent situatia , cel putin in ceea ce ma priveste !
paul

Mesajde cristian bh » 08 Oct 2015, 21:45

alt stupar scrie:Mare lucru sa ai timp liber berechet sa stai pe tusa si sa chibitzeti la nesfarsit... :D

Da nu e vorba de bh,..si nici de paul,.aici,... si nici de Pna!
Ca induceti discutia in domeniul unde va convine,sarind din tufis la un cartus tras in aer e iar o alta poveste :D
Ce te face sa crezi ca am treaba cu cine a accesat Pna?
Iti spui acu,..am atatia stupi cati vreau sa am,...... nu cati am!
Pana la discutia de saptamanile trecute io nici nu am fost interesat de ce inseamna cele trei litere,..pna
dar vazand ca acest lucru se intampla printr-o asociatie,..ca fapt divers la mine acasa e sediu de doua asociatii nu una,...ocupandu-ma personal si direct de accesarea de fonduri, am ramas oarecum siderat de frontul comun facut de cei ce sunt acum marii apicultori,de tromful(daca stii jocul de cruce intelegi termenul) cu care ii plezniti peste bot pe cei care ar incerca sa obtina oarestece informatie clasaificata,

Acuma na,..nu puteti voi recomanda ,..pt a se inscrie intr-o asociatie pe fiecine!
Voi numiti cine e apicultor si cine nu!
Ca daca nu esti considerat apicultor,..pofta-n cui de la oala cu smantanica!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA