Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde alexclau » 08 Oct 2015, 11:13

almasel scrie:Va salut,
Exista vreun proprietar de aro 244/ 243/ camioneta(sau ceva similar) printre noi? Ma intereseaza cateva informatii cu privire la costuri: impozit anual, rovinieta, asigurare.
Multumesc

Eu am Aro 320 si cu o remorcuta Padis 1000 duc odata 54 de stupi 11r+1/2. Locurile unde asez stupi sunt la alegere pentru ca folosind 4x4 chiar nu-mi fac probleme.
TAXE: 480 impozit, 100 verificare anuala, 350-450 asigurare 6 luni, 120 vinieta pe 3 luni (parca). asta pentru Aro
pentru remorca: 50 verificare la 2 ani, impozit 8 ron, si atat.

Dar de subliniat este faptul ca nu-mi fac probleme in pastoral. Cu o masina gen Iveco (pentru care am o stima deosebita), dupa ce este descarcata pe iarba uda si drum drept, acolo ramane. Nu am vorbit de noroi, ploi etc. Si la mine dupa ce descarc in astfel de situatii este identic, dar... cu 4x4 PAPA.

Multi vor spune POLITIA... Da dar in 99% din cazuri MA SALUTA si spun domnule in sfarsit am mai vazut si eu un ARO. BRAVO! Atentie nu-mi mai cer actele la control.
Sunt de acord ca nu mai trebuie sa mergem cu orice masina (siguranta noastra) adica chiar nici cu orice ARO.
Singura chestiune pentru care poate comenta RAR este norma de poluare. Dar cred ca un Iveco din 2000 nu este cu mult mai ecologic decat un ARO. In rest actele trebuie sa fie in ordine !!!
Apropo de consum: gol=7% plin max 10%
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde proapis13 » 11 Oct 2015, 12:06

WW are o oferta ce se pliaza pe toete gurturile... :!:
http://www.videowow.ro/video/547/pare-o ... negresit-/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde amadeusmbi » 21 Oct 2015, 08:32

Salut,
stiu ca cineva a facut odata o trimitere la echipamente sh de la UK army (nu mai retin cine). Daca cineva este interesat:

pagina cu link-uri catre colaboratorii uk army pentru echip. uzate:
https://www.gov.uk/government/groups/di ... ontractors

pagina cu deal-erul de auto:
http://www.mod-sales.com/

P.S. Mi s-au parut ieftini la bocanci (chiar si raportat la un sh de incaltaminte mai rasarit de la noi din Ro) :o
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde Mr. Bee » 30 Oct 2015, 09:45

Buna ziua, stimati colegi!

Cei care folositi metoda modulelor in transportul stupilor in pastoral sau a paletelor detasabile as vrea sa vad "pe viu" modul de lucru cu acestea. Vorbesc de acele masini de 3, 5 tone. Daca aveti bunavointa de a ma invita pt documentare, las mai jos nr meu de tel sau astept un MP. Precizez ca locuiesc in jud. HD si m-as deplasa si in judetele vecine, daca n-ar fi prea departe.
Va multumesc anticipat!
0743092067-Viorel
Mr. Bee

Mesajde Adi Hodis » 30 Oct 2015, 12:25

tuturicius scrie:...
Vorbesc din experienta, fac transport international si locuiesc si in zona viticola, unde toamna car struguri cu masina zilnic 2 tone timp de o luna, intern. Eu am un Fiat Ducato maxi, pun 2 tone pe el prin tara, trec toamna zilnic Piatra Craiului, intre Oradea si Cluj, acolo sunt serpentine serioase, motorul e 2,3, deci nu cel mai mare motor, si urc cu 2 tone fara probleme. Oricum problema e cum cobori ca sa nu-ti prajesti franele, nu cum zbori cu ea in sus .... In ce priveste transportul de marfa, eu fac doar extern, pun max 1,2 t cat e legal sau pe aproape. La firma de unde incarc vad tot timpul prelatele care merg pe intern pe care se pun 2-2,5 t, si alea merg frate ... cirula zi de zi ...
...
Ducato a mea e mai slabuta, eu am tintit cu ea transport international, pe autostrada, cu max 1,2 t, unde e perfecta, motor fiabil, 6 viteze, cel mai mic consum, ultima data am venit constant 120, cu o tona si motor 2,3, am ajuns de la Verona la Arad in 11 ore, consum 9 la suta. Sprinterele cu motoare mari consuma intr-o veselie peste 10. Repet, nu motorul mare este secretul.
...

Salutare,
te rog frumos, imi zici si mie care e povestea cu strugurii ?. Ca m-ai facut curios. :)
Adica ... activitatea este la servici ?. S-au cumperi ... si vinzi ?.

Iar pe international, e tot treaba cu strugurii ?.

Saptamana care vine, s-ar putea sa ma duc la Lipova, trec prin Siria. Poate ca avem ocazia sa dam mana.

O zi fain' sa ai !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alin75 » 05 Noi 2015, 08:30

https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde comi » 05 Noi 2015, 11:08

Pt delta si dunareni este aur!
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde nicu has » 08 Noi 2015, 19:33

Asta e noua achizitie pt transportul stupilor pe terenul accidentat
Fişiere ataşate
image.jpg
nicu has

Mesajde alin75 » 08 Noi 2015, 19:38

felicitari pentru achizitie, dar... am vazut asa ceva in teren si nu prea face fata! Poate ajuta troliu.......
alin75

Mesajde nicu has » 08 Noi 2015, 19:46

Daca nu sunt anvelope pt teren e greu daca Este ud
nicu has

Mesajde nicu has » 08 Noi 2015, 19:48

Dar eu o sa Pun anvelope cu Profil simex care sunt Super la terenul moale
nicu has

Mesajde nicu has » 08 Noi 2015, 19:49

Daca nu troliu :D
nicu has

Mesajde alin75 » 08 Noi 2015, 19:55

Sfat, daca imi este permis, ca de la coleg de 4x4 la coleg de 4x4. Verificati bara pe care este pus troliul, ca astfel de masini au ceva ani, in spate.... Si obligatoriu verificare sistemului 4x4.
alin75

Mesajde nicu has » 08 Noi 2015, 20:01

Ms de sfat alin sa verificat Este sudat un fier intre lonjeroane masina e din 2008
nicu has

Mesajde Cristian IONITA » 08 Noi 2015, 23:02

nicu has scrie:Asta e noua achizitie pt transportul stupilor pe terenul accidentat

Felicitari .... dar sper ca nu ai pretenii la numar ridicat de stupi .... pur si simplu aceasta masina nu prea stie sa tracteze
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 08 Noi 2015, 23:44

nicu has scrie:Asta e noua achizitie pt transportul stupilor pe terenul accidentat

Poze cu pupa si suspensia... :P
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE