Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde nicu has » 09 Noi 2015, 07:59

Pt remorca care Transport 18 stupi e destul de buna fac 2 brumuri si imi duc stupii
Cred ca pt o stupina mica de 40-50 familii isi Face treaba
nicu has

Mesajde nicu has » 09 Noi 2015, 08:03

Buna pe spate are punte pe Fata nu suspensia pare ok orcum Crew ca o voi inalta cu un Kit nou de inaltare Mai rigit
nicu has

Mesajde nicu has » 09 Noi 2015, 08:06

Am mers cu o niva Mai veche a unui prieten mergea ok prin padure zapada
Are diferential blocabil echipata cu anvelope pe masura nu cred sa fie probleme
nicu has

Mesajde yulian » 09 Noi 2015, 09:55

De mers merge...da' de tras?? Oricum, cand e noroi, numa tractoru te baga/scoate.... :lol: :lol:
yulian

Mesajde Cristian IONITA » 09 Noi 2015, 11:07

nicu has scrie:Pt remorca care Transport 18 stupi e destul de buna fac 2 brumuri si imi duc stupii
Cred ca pt o stupina mica de 40-50 familii isi Face treaba

conform "cartii" cat are voie sa tracteze?

18 stupi pot sari binisor peste 1500 Kg .... => remorca de MTA > 2000 Kg .... am mari dubii ca masina de tipul acesta se va descurca in teren greu cu o remorca cu masa peste masa proprie a masinii.

Te rog nu ma intelege gresit, nu vreau sa-ti stric placerea alegerii acestei masini, adevarul insa este ca nu e o masina oki ptr tractat cu atat mai mult pentru tractat in "off road".

LE: http://www.niva4x4.ro/niva4x4

vad aici:

Masa proprie kg: 1285
Masa maximă autorizată kg: 1610
Remorcabilă cu frânare kg: 1490

din 1490 Kg scadem masa remorcii (care se invarte la cca 500 Kg) si rezulta masa utila de cca. 1000 Kg .... adica ar trebui ca stupii sa nu depaseasca 55 Kg

aici vorbim despre "masina potrivita pentru apicultura" .... si nu cred ca-si doreste cineva sa faca apicultura cu stupii limitati la 55 Kg.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde mihaistupar » 09 Noi 2015, 16:54

E buna de ajuns la stupi pe orice vreme.Atat.
cand incep sa pice piesele din cauza suprasarcinii te vei convinge singur.ambreiaj,rulment de presiune,discuri,etc.plus ca in curba pe ploaie la 1500 kg poti derapa.e o senzatie pe care nu o doresc nimanui.
Cu o remorcuta de 600 de kg plina cu accesorii apicole e alta poveste.
mihaistupar

Mesajde nicu has » 09 Noi 2015, 18:43

Pai sind pleaca cu stiupii plini :D
18 stupi si da ca au 55 kg sunt 990 kg plus remorca 250kg este 1240kg
Este adevarat ca este Mai buna de vizitat stupii PE orce vreme
Dar unii cu logan tracteaza cate 15 familii fara Probleme
Acum si fiecare cu ISI permite
nicu has

Mesajde cantemir » 09 Noi 2015, 22:11

nicu has scrie:Are diferential blocabil...

Are și Fiat Panda! :D

Punctul forte la Niva e transmisia!
Poți pune o poză cu cele trei leviere (cutie de viteze și reductoare) sa vedem ca are vreo 16-20 viteze înainte și 4 în marșarier?
Dacă n-are,vinde-o! Te scap eu de ea! :D
cantemir

Mesajde lucky5strike » 09 Noi 2015, 23:52

cantemir scrie: Poți pune o poză cu cele trei leviere (cutie de viteze și reductoare) sa vedem ca are vreo 16-20 viteze înainte și 4 în marșarier?

Si eu sunt curios, cum se lucreaza in atatea manete si trepte? :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nicu has » 10 Noi 2015, 07:42

:D are doar doar 5 viteze :( :lol: :lol:
nicu has

Mesajde yulian » 10 Noi 2015, 08:50

Nu prea o sa ai probleme, atata timp cat esti pe drum drept...in rampe, si noroi o sa simti greutatea. 18 stupi plini, au cam 1.5t+remorca, ajungi lejer la 2t. La deal tragi din greu, la vale te impinge. In general nu am plecat cu stupii plini, dar in sezon, se simt si 50 kg/stup... Am ramas o singura data in noroi din cauza remorcii...masina ar fi tras, dar remorca nu vroia sa vina. Am preferat sa chem tractorul decat sa incarc si sa descarc inca o data. ;)
yulian

Mesajde Closcutz » 10 Noi 2015, 14:24

yulian scrie:Nu prea o sa ai probleme, atata timp cat esti pe drum drept...in rampe, si noroi o sa simti greutatea. 18 stupi plini, au cam 1.5t+remorca, ajungi lejer la 2t. La deal tragi din greu, la vale te impinge. In general nu am plecat cu stupii plini, dar in sezon, se simt si 50 kg/stup... Am ramas o singura data in noroi din cauza remorcii...masina ar fi tras, dar remorca nu vroia sa vina. Am preferat sa chem tractorul decat sa incarc si sa descarc inca o data. ;)

Cu ce masina lucrezi cumva un Mitsu L200? Ce ne poti spune despre costuri, taxe, intretinere, capabilitate? Eu am un Renault Master camioneta, dar pe drum negru sunt halit....imi trebuie neaparat o varianta de ajuns la stupi si pe noroaie. Incerc sa ma descurc cu ce am dar sunt constient de limitele masinii actuale.
Closcutz

Mesajde yulian » 10 Noi 2015, 14:57

Apoi costuri am zis undeva mai in spate...
yulian scrie:Mitsubishi L200 - 2011 + remorca de 4 metri MMA 2700kg. Intra 28 stupi ( 7x4) si se pot pune pe doua randuri suprapusi.
Costuri/an (approx) : impozit auto - 350, impozit remorca - 50 lei, asigurare auto - 1000, asigurare remorca 100, rovinieta auto - 450.
Succes!

De tras trage...peste tot, dar in general incerc sa-l menajez. Daca ai iarba, e ok, ai cuplat integrala si no problem...daca e noroi..mult noroi, incerc sa evit...nu prea am incercat capabilitatile de offroad ale masinii pentru ca am nevoie de ea. Cu masina goala, in general nu am treaba ca peste tot am dat de ceva iarba, dar daca trag remorca si se aduna pe rotile ei noroi...tragi un bolovan dupa tine. La cauciucuri am AT si inca nu am ramas nicaieri cu masina...rampe, noroi...damburi, etc. Nu prea iti dai seama ca ai integrala, decat cand ai nevoie de ea :lol:.
P.S. Daca ai nevoie strict de ceva sa ajungi la stupi, iti recomand ceva mai scurt...un Samurai, Pajero...la L200 ai un plus in bena pentru stupi, ustensile pentru extractie, etc, dar si taxele sunt mai mari ca nu este autoturism..
yulian

Mesajde jiji » 10 Noi 2015, 21:36

va salut , confirm cele spuse de yulian despre l200 dar eu as inclina spre o masina pana in 2002 cu injectia clasica , turbo normal, motorul simplu , este un tractoras pe roti cu piesele de schimb f ieftine tocmai buna pt apicultori cu bena.
jiji

Mesajde cantemir » 11 Noi 2015, 18:26

cantemir scrie:
nicu has scrie:Are diferential blocabil...

... Punctul forte la Niva e transmisia!
Poți pune o poză cu cele trei leviere (cutie de viteze și reductoare) sa vedem ca are vreo 16-20 viteze înainte și 4 în marșarier? :D

Asa ceva voiam sa vad:
Chiar daca ce-am scris mai devreme... ar putea fii niste balarii (cred ca una dintre manete comuta 4x2-4x4... habar n-am)!
Oricum, mie-mi place ca e "spartana" ieftina, simpla, are totul manual si e versatila! Sau... cum sa spun: se poate transforma usor din capra neagra in miniremorcher!
Am mers ocazional, doar ca pasager. De fiecare data s-a lasat cu ceva dureri... Deh, nici eu nici soferii n-aveam toata tigla pe casa in anii aia! Mie mi-a placut!
Fişiere ataşate
lada-niva-urban-breaks-cover-photo-gallery_3.jpg
cantemir

Mesajde nicu has » 11 Noi 2015, 19:04

Lada este 4x4 permanent nu este 2x4
Uns DIN manete este PT a culpa diferentialul si cealalta PT cuplaj la mic
nicu has

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE