Eu nu inteleg un lucru... si pentru asta vreau sa-mi raspunzi la o intrebare? CAnd te odihnesti sau dormi si te deranjeaza cineva iti convine?
De ce tot umbli la familiile alea de albine? Lasa-le in pace ca stiu ele ce fac. Eu de la inceputul lui noiembrie am inchis usa la pavilioane si pana in 10 ianuarie nu o mai deschid. Deci doua luni de zile nu le supar absolut deloc. Au miere...stiu ele ce sa faca. Urmaresc iernarea lor la urdinis. Si atat.
Legat de mierea cristalizata... eu de ani de zile iernez numai pe miere de floarea soarelui. Ce ramane la ultimul extras in stup, cu aia ierneaza. Si la fel, de ani de zile, in ianuarie la administrez o turta de miere de floarea soarelui, zaharisita, deasupra cuibului. Si pana acum nici una nu a venit sa se planga ca o dor dintii. Tocatura la urdinis observam cand le administram turte de zahar. Oare un roi natural, din zona de camp, nu ierneaza pe miere zaharisita? Ce se intampla daca am lasa un borcan de miere zaharisita afara? S-ar atinge sau nu albinele de mierea din el?