dogvet scrie:Puntile se fac in mod natural,pe acolo merg pe ,,pe banda de viteza'' albinele,totul e sa nu fie prea multe si prea mari,reducerea distantei intre corpuri duce la ,,storcirea '' albinelor cind pui corpuri unele peste altele,mai ales in sezon cind nu ai timp sa asezi corpurile usor ca pe vazele chinezesti.Fiertul corpurilor doar in parafina duce la curgerea ei vara la temperatura mare si la inegrirea corpurilor.Umidometrul pe care l-ai cumparat o sa-ti dea erori mari,e bun doar pentru grosimi foarte mici atit cit pot patrunde ,,acele;Pentru cherestea groasa se foloseste umidometrul cu cimp magnetic,mult mai scump, care masoara in profunzime.Cu acest tip de umidometru (ca cel pe care l-ai cumparat d-ta) te tepuiesc timplarii cind iti demonstreaza faptul ca lemnul utilizat de ei la stupi e perfect uscat si cind colo in profunzime e jale mare.Apropo de microscop marca IOR pe care l-ai cumparat,vaselina care zici ca iti demonstreaza faptul ca aparatul nu afost utilizat de fapt e de foarte proasta calitate si s-a uscat ,nu se foloseste la gresarea microscopului,curata-l de acea vaselina.si pune-i din aia cu care se ung balamalele de la termopane.Lentilele la microscop sint facute din sticla nu din ,,cristal''.Salut colega
!
dogvet scrie:Acum am observat cele 2 holzsuruburi infiletate.E clar ,ti-ai dat seama demult de limita umidometrului si ai incercat sa o compensezi cumva,numai ca ai facut acest lucru dupa ce ai obtinut produsul finit
.Ca si element orientativ ,in baia de fierbere daca elementele bagate acolo inca mai au umiditate crescuta (desi umidometrul spune ca nu),vei auzi niste mici ,,crakuri'',semn ca din cauza umiditatii lemnul cliveaza(crapa) foarte fin.Oricum ,personal eu am observat ca nu este suficienta o vara pt o uscare eficienta produsa prin ventilare naturala,iar de uscator ma cam feresc deoarece sint extrem de putine care respecta tehnologia de uscare,foarte pretentioasa de altfel.P.S:Ikea este vestit ca brand pt ieftinatate si accesibilitate nu neaparat pt calitate(pfl-uri,pal-uri,osb-uri si alte surogate ce dupa citiva ani se dezintegreaza).Si la ei orice produs ce inglobeaza lemn natur e scump.
tuturicius scrie:Un accesoriu de protectie cu care sa imping materialul in circular.
pustu scrie:tuturicius scrie:Un accesoriu de protectie cu care sa imping materialul in circular.
Foarte util si extrem de indicat . Nu recomand fara .
Ps : vezi ca sunt si sub forma de gagici , chiar si dezbracate
dogvet scrie:tuturicius scrie:Un accesoriu de protectie cu care sa imping materialul in circular
Bravo Decebal.daca d-ta iti faci stupii singur meriti toata consideratia,mai ales ca daca mergi pe ME iti va fi greu.De ce? Foarte simplu,va trebui ca orice corp luat aleator din gramada va trebui sa se potriveasca in secunda doi pe orice soclu si cu orice capac,lucru care e mult mai usor de realizat pe DB sau alt tip.Recunosc ,nu m-am bagat la circular,abricht,freza pentru simplul fapt ca in viata profesionala am mare nevoie de degete,orice rana cit de mica ma scoate din circuit pentru zile bune.M-am limitat la a duce pentru executare planurile timplarului.E mare lucru sa gasesti un asemenea om,sa fie profesionist si sa nu fie jigodie
,sa nu fie aiurit sau sa fure din material.Ca o constatare imi permit sa spun,desi risc sa-mi iau multe cartoafe in capau
,intotdeauna ,dar INTOTDEAUNA,lada face mierea.Ideea conform careia albina face miere si in cizma e falsa,duce la o incredere oarba a stuparului,la o dezorientare a lui,intotdeauna precizia unei manopere tine de calitatea si eficienta unei unelte, scule,dispozitiv etc etc,nu poti sa faci din c---t bici si sa si pocneasca
.Spor la treaba !!!!!!
Adi Hodis scrie:D-l Dogvet, fara a vrea sa fiu in contradictie cu spusele d-vs ... zic parerea mea. Pare-se ca eu m-am inselat sustinand ca stupul ofera moduri, posibilitati de lucru. Contribuie la productia de miere indirect. Deci pe plan secund ... primar fiind albinele.![]()
Albinele produc miere si fara stup s-au scorbura ... am vazut colonie stabilita in pom, faguri claditi printre crengi ... si traia destul de bine.
Lada "face" mierea numai si numai daca are albine productive in ea. Asadar iarasi ma "impiedic" in albine ... ca sint si albine mai lenese ... si aici intram pe tarlaua selectiei. Astfel privind situatia ... lada pica pe locul 3.
Dar e bun si ... bronzul.
PS
eu sint cel mai bun sa gasesc vina la lazi facute de ... io.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori