Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Dec 2015, 21:25

Unde am nod urat îl dau afară cu totul ca aici..
Fişiere ataşate
rsz_1img_20151106_100047.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Dec 2015, 21:31

Încă una cu presa care este perfectibila...știu asta
Fişiere ataşate
rsz_20150921_164112.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Dec 2015, 21:35

Acum is șiiîn teste cu paleti izolați... gen Canada....știu, nu merge, nu e bun...România nu e Canada
Fişiere ataşate
rsz_1img_20151205_111254-1.jpg
BUNKA

Mesajde Petre Teo » 13 Dec 2015, 22:33

O parere BUNKA,pune hartie de ziar intre scanduri la presa,se slefuieste fff usor.Am vazut ca folosesti folie de plastic,iar presa? .....e de luat aminte.Nu vreau sa te superi de interventie,te salut cu respect.
Cheia succesului ? Mica....dar trebuie s-o ai
Petre Teo

Mesajde BUNKA » 13 Dec 2015, 22:42

Petre Teo scrie:O parere BUNKA,pune hartie de ziar intre scanduri la presa,se slefuieste fff usor.Am vazut ca folosesti folie de plastic,iar presa? .....e de luat aminte.Nu vreau sa te superi de interventie,te salut cu respect.

Nici o supărare..puneam demult dar nu mai am ziare :) cu folie e mai bine.
BUNKA

Mesajde cristian bh » 13 Dec 2015, 23:05

uite o bucata imbinata fara faltz,.....sa vezi ceva si made in romania! ;)
da pe marire si uitate atent la capat! :P
Fişiere ataşate
10447849_378358472341077_4981952098776638480_n.jpg
ce presa o fi?
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde nae » 13 Dec 2015, 23:40

cristian bh scrie:uite o bucata imbinata fara faltz,.....sa vezi ceva si made in romania! ;)

;)
Stratificarea, corect laminarea, nu are nevoie de falt sau PRESA puternica ci de rindeluire corecta , adeziv bunicel si imbinarea fibrelor antagonic .
Daca faci o imbinare buna si nae intretine fam defectuos = crapa sigur .
Imi place tamplaria dar nu comertul .
nae

Mesajde Petre Teo » 14 Dec 2015, 00:31

Buna lucratura. Vorba unui prieten: bun baiat si gioaca bine. Cu respect.
Cheia succesului ? Mica....dar trebuie s-o ai
Petre Teo

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 08:00

cristian bh scrie:uite o bucata imbinata fara faltz,.....sa vezi ceva si made in romania! ;)

Foarte mișto !
Legat de presa mea ăstade metal mare...cine mmă știe mai de la începuturi iîși aduce aminte probabil de presa de stejar în care bagam la clei cu ziare panouri mici cât peretele lăzii...atunci a am preluat ideea de la cineva care avea o presa de metal identica, a mers bine, apoi am folosit niște prese de lemn extrem de simple și eficiente dar îmi ocupau mult spațiu. ? Erau un braț de lemne :) apoi am făcut cele modulare care lipesc bine dar îmirrămânea surplus de adeziv ieșit în relief pe zona de îmbinare care odată întărit cam rupea pânzele de șlefuit, și se pata panoul acolo unde metalul intra în contact cu șnurulde adeziv.îngustăam ffăcut ăsta mare care poate produce 23-24 panouri de 1,3 lungime pe 1 m latime pe tura...ar trebui sa fac una la fel dar pt 10 sau 15 panouri deci mai ingusta ...pt ca practic strângi un mare "cub" de lemn cu forte f mari...El fizic nu își poate reduce dimensiunile deci...e ca și cum ai strânge o bara de fier în mana...cred ca cu 2 sau 3 prese la fel ca ăsta dar mai puțin înalte lucrul s-ar derula continuu la încleiere ceea ce e de dorit în cazul meu.
Oricum am un randament îmbunătățit mult cu ăsta...am studiat și Presele evantai cu siguranță nu măpotolesc...mai fac eu ceva
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 08:04

nae scrie:
cristian sta. ? scrie:uite o bucata imbinata fara faltz,.....sa vezi ceva si made in romania! ;)

;)
Stratificarea, corect laminarea, nu are nevoie de falt sau PRESA puternica ci de rindeluire corecta , adeziv bunicel si imbinarea fibrelor antagonic .
Daca faci o imbinare buna si nae intretine fam defectuos = crapa sigur .
Imi place tamplaria dar nu comertul .

De multe ori m-am gândit la asta...degeaba lada e tzatza de matza dacă nu-i albina...
Mie îmi place și comerțul oleacă ddacă stau sa mă gândescca de bani si bunuri are nevoie tot omul...ashezi merge economia ăsta ce sa facem.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 08:07

Legat de panouri sunt multe aspecte care țin de temperatura șiumiditatea locului iîn care încleiere și apoi depozitezi panourile...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 08:14

Văd ca lumea încet încet se uita spre Canada...eu de ani buni spun ca avem multe de învățat de acolo...mă rog, îmi doresc foarte mult sa fac o stupina mare pe Delon în care sa aplic multe din ceea ce folosesc canadienii, modelul de capac, hranirea la găleată, proteicul dat calumea, unicitatea lăziis și ramei, Paletizarea modul de iernare, multe...

Cred ca le realizez pt ca sunt o fire incaptzanata..nu mă las...cu timpul voi face mai puține lăzi și rame pt alții și mai mult pt mine.
BUNKA

Mesajde gica.mosu » 14 Dec 2015, 10:00

BUNKA scrie:Legat de panouri sunt multe aspecte care țin de temperatura șiumiditatea locului iîn care încleiere și apoi depozitezi panourile...

Adi, s-ar putea sa ai dreptati intr-o mana...Mai esti si:gr di umiditate din scandura(felul si cum e uscata :idea: ),mana di lucru+scula,tipul di imbinare,adezivul,,AM VAZUT STUPI INCHEIATI DUPA 1 AN ARARATAU JALNIC...de vina"mos tamplarul" si poate siiii cumparatorul :oops: P.S -pt cei cari faceti stupi...incercati si imbinarea placilor cu dinti de furculita(o pareri doar)...si un model di capac GM gasiti paza in topic "curiozitati vechi si noi in albinarit"...usor di facut=economic...Sanatati la toti-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 11:39

Așa e Mosule...eu fac stuchi fiind intai stupar , nu invers...știu ce se cere.
Am de mult de gând sa iau o freza în dinți...Toate la timpul lor.
Sa trăiești sănătos Moshu !

Mai pun doua poze cu tentativele mele de iernare stil Canada..
Fişiere ataşate
rsz_120151214_102919.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 11:44

Încă una șiam fugit, tre sa fac 5000 de rame sșisingure nu se fac...apoi tzapa unu tzapa altu sși eu îmi tai mâinile...
Am 14 roi în 2 paleti :)
Fişiere ataşate
rsz_120151214_102932.jpg
BUNKA

Mesajde cristian bh » 14 Dec 2015, 22:15

gica.mosu scrie:
BUNKA scrie:Legat de panouri sunt multe aspecte care țin de temperatura șiumiditatea locului iîn care încleiere și apoi depozitezi panourile...

Adi, s-ar putea sa ai dreptati intr-o mana...Mai esti si:gr di umiditate din scandura(felul si cum e uscata :idea: ),mana di lucru+scula,tipul di imbinare,adezivul,,AM VAZUT STUPI INCHEIATI DUPA 1 AN ARARATAU JALNIC...de vina"mos tamplarul" si poate siiii cumparatorul :oops: P.S -pt cei cari faceti stupi...incercati si imbinarea placilor cu dinti de furculita(o pareri doar)..

Mosule,...daca ma mananca dejitu ma scarpin! :)
Daca mos tamplarul tau ia doua furculite,tot ii crapa stupul,,,,pt ca ni placi sa lucram dupa ureche!
Imbinarea asta cum zici matale se foloseste la imbinarea lemnului in lungime,nicidecum pe latime!
Cu toate ca exista si imbinare pe latime cu un dinte,la scandura normala si cu doi dinti pt fosna!
Dar rolul sau e si de centrare,dar la rasinoase nu este nevoie decat cant pe cant...in schimb imbinarea in falt,este facuta doar pt ca colegului nostru ii lipseste un abricht de rindeluit cu latimea suficient de mare pt a trage panoul dupa incleiere,
astfel ar fi scutit de multa corvoada printre care si aia cu folie,cu ziare,etc! ;)
Eu personal n-am folosit folie sau ziar intre panouri,si nici nu voi folosi vreodata.
In schimb,colegul nostru trebuie apreciat pt faptul ca isi prezinta fara nici o retinere modul sau de lucru,ceea ce realizeaza asa cum considera ca e bine,..
Ca o fi sau nu comert sau reclama cum considera unii,...apoi ce nu e reclama pe lumea asta???
Altii vand chestii ,trestii,..fara sa puna o poza,sau sa prezinte modul lor lucru si ,..
in fond nimeni nu baga mana in buzunarul nimanui!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?