Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2015, 21:04

Angellily scrie:Dar unde e Alin? Sper ca administratorii forumului sa nu il fi dat afara ca nu am mai vazut nici o replica de la el.
Daca da, o sa insist sa fie adus inapoi printre noi,

El stie pe unde umbla, dar de acuma stiu ca are...pile. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 16 Dec 2015, 00:52

Baieti, de la Nelu Angel citare, cica regula jocului e "no hard feelings"... dragut, nu? Luati, va rog, aminte...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde zip2006 » 16 Dec 2015, 01:03

Salutari la toata lumea ,neica ioane stii ce-mi place la voi in Canada ????....ca stuparul e pe picioarele lui si nu se vaita; ca nu i-au intrat banii pe masura ...ca nu poate accesa nu stiu ce masura ..ca PNA ar trebui sa dea mai mult ..si tot asa stupi cu robinet non stop ...ca nu stim cum sa mai fentam impozitarea (si eu )...in Romania 70 % din stupari asteapta DANII ..de unde om mai vedea .
zip2006

Mesajde Angellily » 16 Dec 2015, 03:23

zip2006 scrie:Salutari la toata lumea ,neica ioane stii ce-mi place la voi in Canada ????....ca stuparul e pe picioarele lui si nu se vaita; ca nu i-au intrat banii pe masura ...ca nu poate accesa nu stiu ce masura ..ca PNA ar trebui sa dea mai mult ..si tot asa stupi cu robinet non stop ...ca nu stim cum sa mai fentam impozitarea (si eu )...in Romania 70 % din stupari asteapta DANII ..de unde om mai vedea .

Apai, nu e bine sa ne culcam pe urechea aia. Eu nici in statie nu astept, daca intarzie autobuzul, o iau pe jos; ajung putin mai tarziu dar ajung sigur.
Aici nu te ajuta nimeni cu nimic. Cum iti asterni asa dormi. Da, e mai usor sa asteptam bani de la stat dar.... unde e satisfactia? Eu am niste fixuri ale mele, in viata nu avem nevoie de bani, avem nevoie de oportunitatea de a face bani, vointa si putere de munca.
Hai ca ma indepartez iaras de la topic.
Sanatate taica si noroc.
Angellily

Mesajde Closcutz » 16 Dec 2015, 05:03

Cat timp va luat sa aduceti ferma din Canada la stadiul actual? Oricum felicitari pentru tot ceea ce faceti acolo!
Closcutz

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 14:59

Angeli, Dorian...cum valorificati voi mierea...banuiesc ca engross...pretul e bun ?
Va dau banii gramada sau mai pe transe...sunt seriosi?
Asta ca sa ne dam seama si de fluxul de capital...comparativ cu Romania.
BUNKA

Mesajde Angellily » 16 Dec 2015, 16:00

BUNKA scrie:Angeli, Dorian...cum valorificati voi mierea...banuiesc ca engross...pretul e bun ?
Va dau banii gramada sau mai pe transe...sunt seriosi?
Asta ca sa ne dam seama si de fluxul de capital...comparativ cu Romania.

Doua variante de vanzare, iar pretul variaza de la an la an in ambele.
O sa ma raportez la preturile de anul trecut.
1. Manitoba, contract permanent; asigura butoaiele goale, pret 2$/lb, banii luati in 5 transe, prima transe e de 50% , iar restul de 50% se inparte in alte 4 transe. Prima transa o iei in septembrie, ultima transa din acel lot, noiembrie anul urmator.
2. Contract cu alte companii, majoritatea americane, 2.25$/lb. Plata se face pe loc, platesti butoiul aprox.
40$ , butoi pe care il pupi pe capac si nu il mai vezi.
Anul asta se pare ca americanii platesc 1.35/lb, iar manitoba 1.90$/lb.
Seriozitate maxima in ambele cazuri.
Angellily

Mesajde mellis » 16 Dec 2015, 16:10

mellis scrie:Stima @Angellily,
Am o intrebare - desi am citit topicul este posibil sa imi fi scapat. Hranire proteica faceti primavara - toamna.
Daca da - cu ce / cumparata sau preparata in camara?
Sanatate si numai de bine...

Revin cu intrebarea de mai sus dintr-o pagina anterioara si una bonus (de frica sa nu plecati ;)).
Cand cumparati roi la pachet - ii tineti pe vatra noua (carantina) - faceti tratamet preventiv pentru eventuale boli/despaduchere?

Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde nicus » 16 Dec 2015, 16:22

Referitor la turta, probabil.. se foloseste doar primavara. Este o poze pusa de P13 aici: viewtopic.php?f=22&t=6266&p=276745#p276745
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 16:35

Deci e un bisnis de 600000-675000 de dolari anual cifra de afaceri din care se scad cheltuielile...asta am vrut sa stiu!
BUNKA

Mesajde Angellily » 16 Dec 2015, 17:01

mellis scrie:
mellis scrie:Stima @Angellily,
Am o intrebare - desi am citit topicul este posibil sa imi fi scapat. Hranire proteica faceti primavara - toamna.
Daca da - cu ce / cumparata sau preparata in camara?
Sanatate si numai de bine...

Revin cu intrebarea de mai sus dintr-o pagina anterioara si una bonus (de frica sa nu plecati ;)).
Cand cumparati roi la pachet - ii tineti pe vatra noua (carantina) - faceti tratamet preventiv pentru eventuale boli/despaduchere?

Sanatate.

Despre hranirea proteica am mai vorbit, primavara; doar substitut de polen drect in locatie, nu dau turte.
Roii la pachet sunt tinuti toti intr-o locatie, primul tratament e pentru paduchi, iar pe parcurs ii tratez cu oxitetraciclina in zahar pudra si sirop. Dupa o saptamana, abuzez de bucataria nevestei si le fac o analiza la microscop. In functie de ce vad acolo aplic si alte tratamente, de obicei totul e ok.
Angellily

Mesajde Angellily » 16 Dec 2015, 17:04

nicus scrie:Referitor la turta, probabil.. se foloseste doar primavara. Este o poze pusa de P13 aici: viewtopic.php?f=22&t=6266&p=276745#p276745

Nu folosesc turte. Am incercat o singura data cu ani in urma si am renuntat.
Angellily

Mesajde Angellily » 16 Dec 2015, 17:07

BUNKA scrie:Deci e un bisnis de 600000-675000 de dolari anual cifra de afaceri din care se scad cheltuielile...asta am vrut sa stiu!

Daca faci un 6-700 mii, mai ramai cu aprox 200 mii. Cheltuielile sunt foarte mari.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 16 Dec 2015, 22:44

Hei, astea-s niste sume...
Nelu, cum sunt taxele din partea lui onor statul canadian? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 16 Dec 2015, 23:12

Angellily scrie:
BUNKA scrie:Deci e un bisnis de 600000-675000 de dolari anual cifra de afaceri din care se scad cheltuielile...asta am vrut sa stiu!

Daca faci un 6-700 mii, mai ramai cu aprox 200 mii. Cheltuielile sunt foarte mari.

cand ma gandesc ce naspa este sa greseasca barza continentul! :?
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Florin Dobre » 16 Dec 2015, 23:57

Angellily scrie:Dupa ce s-or epuiza intrebarile, o sa parasesc acest forum cu acelas respect fata de voi.

Pai eu nici n-am inceput sa intreb. Am gusa plina. Deci nici vorba sa se epuizeze intrebarile... :D
Deocamdata fac inventarul ca sa nu repet intrebarile. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII