Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Angellily » 18 Dec 2015, 07:20

BUNKA scrie:Oricum de ex dacă as ști la ce costuri se ridica de ex hranirea sau ..ce cantita r e mai degrabă pt o ferma de genul as putea sa îmi fac o idee, pt ca modul vostru de lucru e total diferit...degeaba îmi spune un apicultor roman de aici...nu este concludent pt ca el nu baga 30 l toamna și ăsta e doar un mic exemplu
Te-am întrebat cifre pt ca cifrele spun tot intr-o afacere, fie ea mai mica sau mai mare.
Nu m-a interesat neapărat cuantumul profitului cât mai degrabă restul cheltuielilor.
Trebuie sa înțeleg. .. pe modul de lucru de acolo..aplicat aici ce rezultate poți avea și ce rentabilitate...adica sunt convins ca dacă la capitolul întreținere am face ce trebuie s-ar schimba puținssituația.
Știu aveți carburantul mai ieftin, dar și motoare mari...oricum faceți mulți km ca este mult de umblat, întinderi nesfârșite unde nu e țipenie de om...
Pt noi toate astea sunt o mare necunoscuta...daca ramanem doar cu întrebări...nu am realizat nimic aici.
Dorian...daca te-ai simtit vreo clipa jignit de întrebările mele...încă odată scuze...încerc sa înțeleg !!

PS..extrem de scumpe albinele acolo...
La noi merge cam în 100 $ CA
Acum sunt la munca...sa-ti faci o idee...muncesc la mine deci pot sa îmi iau pauze oricând...dar la ora ăsta colegii...dorm

Daca afli cheltuielile de aici nu te ajuta cu nimic; mai ales daca fac referire la numarul intreg de familii . 1$ litru sirop. Imparte 75 tone (60 tone sirop plus 15 tone apa) la 1500 familii si 800 roi.acolo nu ai de unde sa cumperi sirop de porumb. Intretinerea masinilor plus benzina-motorina aprox 40 000$ /an (numai ieri am platit 7800$ pe o transmisie,) rame 40 000, scandura 27 000, si tot ce e sub 10 000 sunt considerate cheltuieli marunte, si sunt destule. Pana si biletele de avion ale angajatilor le platesc. Deci nu poti sa faci o paralela intre costurile de acolo si costurile de aici. Preturile difera, eu trebuie sa am aprox 10 caturi pentru fiecare familie in parte, tie nu iti trebuie mai mult de 2. Aici; un cat gol cu rame cladite costa 50$ la voi cumperi familia cu 100$ . Deci hai sa fim seriosi, vezi undeva vreo paralela?
Daca vrei sa iti faci o afacere, sa incerci ceva acolo, trebuie sa sti ce ai nevoie si sa te interesezi de preturile de achizitie de acolo nu de aici ca doar nu vrei sa cumperi o familie de aici cu 400$ sau un cat gol cu 50$ . . Te ajuta cu ceva toate informatiile astea,? Nu. Totul ramane ca lectura sau un subiect de discutie cu prietenii la un pahar. Garantat.
Deci hai sa discutam de felul in care facem apicultura nu de felul in care facem sau cheltuim banii.
Angellily

Mesajde Bambucha » 18 Dec 2015, 08:21

BUNKA scrie:cat a costat ferma?
Pt ca cineva vorbea de active de milioane

Sunt si la noi ferme mari Bunka, poti intreba oricand cat costa o hala, linie extractie, masini, tractoare,etc (infrastructura in general fara de care nu poti conduce bussinesul) :P Asta daca crezi ca as fi cumva tendentios!? Eu nu zic ca nu se poate si la noi, dar vezi ce zic Dorian si altii care au trecut prin asta. Crezi ca d-aia s-a plecat masiv din Romania?

din clasa active sunt :
1. active imobilizate – mijloace fixe,
2. Active circulante – stocuri, creanţe, conturi la bănci, numerar încaserie, efecte de primit, marfuri, produse finite.

Din clasa pasive sunt :
1. Capital propriu
2. Datorii – credite bancare.
– datorii la furnizori
– efecte de plată.

Diferenţa dintre pasive şi active o reprezintă capitalurile proprii ale firmei, astfel încât să fie respectată egalitatea : Activ=Pasiv.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Neafiliatul » 18 Dec 2015, 08:42

[quote][/quote]
Ar trebuii sa intrebi cata munca necesita pentru a ajunge sa ai rezultate. Ai muncit vreodata 4 luni de zile in continuu fara weekend liber; cel putin 15 ore pe zi cu o pauza de 30 de minute? Eu da, si asta e numai un exemplu, ai muncit vreodata pana ai facut spume la gura? (Pe bune vorbesc) eu da, ai muncit vreodata pana la lesin sa te trezesti singur in teren si sa nu sti ce-i cu tine?ai rabdat vreodata de foame si de sete?.
Ce pot sa spun e ca inainte de a pleca in america, nu aveam nici bani de paine, eram muritor de foame. Crezi ca imi este rusine sa recunosc? Nu, sunt mandru. Am venit in canada; printre straini cu 50$ in buzunar, cu operatie la plamani cu o luna inainte de plecare, am muncit si am rabdat de foame 3 saptamani dar am mers cu cu fruntea sus, io am un fix al meu, nu vreau sa-mi dac neamul romanesc de ras.
Angellily,TOT RESPECTUL pentru tine ca om,pentru ceea ce ai realizat PRIN MUNCĂ şi sacrificii.N-am pus întrebări,deoarece am înţeles totul din primul stup deschis.Mulţumiri ,atât ţie cât şi lui Dan Mărgărit,pentru ceea ce aţi încercat sau faceţi pentru noi.Adevărul este în NOI VĂ ARĂTĂM CUM LUCRĂM AICI,NU VĂ OBLIGĂ NIMENI SĂ FACEŢI CA NOI. Dacă aş fi măcar cu 15 ani mai tânar,un nicaraguan de-al tău ar fi şomer. Vă doresc ţie şi familiei tale SĂRBĂTORI
FERICITE,UN AN NOU CU SĂNĂTATE ŞI MULTĂ PUTERE DE MUNCĂ!
Neafiliatul

Mesajde Bambucha » 18 Dec 2015, 08:49

Personal cred ca suntem mai castigati daca vedem tehnica de lucru. Intrebari la cum face roiurile, ne pot da si alte perspective, alte unghiuri de vedere.
La fel ca si Dan, Dorian expune exact cum face!
Neonicotinoide si GMO au probabil si ei din plin. Vine Craciunul, porcii sunt gatati, sa aveti parte de sarbatori fericite!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Adi Hodis » 18 Dec 2015, 09:17

BUNKA scrie:Un roman nu munceste in Ro cu acelasi elan cu care munceste pt patronul strain...asta este o realitate !
La noi se pune problema ca daca pui husa pe 4 stupi..transpira, cresc puiet si mor de foame, le creste consumul...bla bla...numai prostii, o sa vedeti peste tot...paturici, ziare carpe tot ce-ti trece prin cap... Nimeni nu se gandeste ca acolo ei pun 4 bombe umflate de albina si full de hrana, cu 5 rame de polen inauntru una lamga alta cu husa aia peste...oare le e frig, transpira?
Fac puiet si mor de foame...cate prostii am putut sa citesc pe forumul asta...sunt satul!!
De ani de zile va zic ...ei fac roi pe 4 rame...unii ierneaza asa pe 4 rame, intrebati cati roi fac dintr-o familie...simplu cati se poate, si daca familia e mare faci si 7-8...stai...la noi e imposibil,...

Si inca ceva...uitati-va pe Sunphoto la Dorianiond...despre musafirul nostru Angelili e vb....la poze la iermare in ianuarie pe data de 10 anul 2010 poza...un nene la blugi si puloveras, afara zapada ici colo..soare...oamenii reaxati la stupi...deci lasati si povestea aia ca acolo e glaciatiune

Dar de facut prostii ... cate ai facut ?. :)
Mai uita-te si din celalalt capat al ... vizorului. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Angellily » 18 Dec 2015, 09:20

Bambucha scrie:

Sunt si la noi ferme mari Bunka, poti intreba oricand cat costa o hala, linie extractie, masini, tractoare,etc (infrastructura in general fara de care nu poti conduce bussinesul) :P Asta daca crezi ca as fi cumva tendentios!? Eu nu zic ca nu se poate si la noi, dar vezi ce zic Dorian si altii care au trecut prin asta. Crezi ca d-aia s-a plecat masiv din Romania?

din clasa active sunt :
2. Active circulante – stocuri, creanţe, conturi la bănci, numerar încaserie, efecte de primit, marfuri, produse finite.

Din clasa pasive sunt :
1. Capital propriu
– datorii la furnizori
– efecte de plată.

Diferenţa dintre pasive şi active o reprezintă capitalurile proprii ale firmei, astfel încât să fie respectată egalitatea : Activ=Pasiv.

Bravo. Un raspuns inteligent. De retinut.
Angellily

Mesajde vslsilviu » 18 Dec 2015, 09:38

Un mare multumesc si de la mine pentru timpul petrecut alaturi de noi!

Nu sunt in masura sa va adresez alte intrebari, dar citesc cu placere tot ceea ce ne impartasiti... fac parte din categoria masochistilor care investesc in albine ca sa vada banii cum zboara.

Va rog sa aveti rabdare cu noi, nu avem intentii rele, doar ca de multe ori mai uitam de albine.

Va asteptam acasa,
Silviu
vslsilviu

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 10:12

Angellily scrie:
BUNKA scrie:Oricum de ex dacă as ști la ce costuri se ridica de ex hranirea sau ..ce cantita r e mai degrabă pt o ferma de genul as putea sa îmi fac o idee, pt ca modul vostru de lucru e total diferit...degeaba îmi spune un apicultor roman de aici...nu este concludent pt ca el nu baga 30 l toamna și ăsta e doar un mic exemplu
Te-am întrebat cifre pt ca cifrele spun tot intr-o afacere, fie ea mai mica sau mai mare.
Nu m-a interesat neapărat cuantumul profitului cât mai degrabă restul cheltuielilor.
Trebuie sa înțeleg. .. pe modul de lucru de acolo..aplicat aici ce rezultate poți avea și ce rentabilitate...adica sunt convins ca dacă la capitolul întreținere am face ce trebuie s-ar schimba puținssituația.
Știu aveți carburantul mai ieftin, dar și motoare mari...oricum faceți mulți km ca este mult de umblat, întinderi nesfârșite unde nu e țipenie de om...
Pt noi toate astea sunt o mare necunoscuta...daca ramanem doar cu întrebări...nu am realizat nimic aici.
Dorian...daca te-ai simtit vreo clipa jignit de întrebările mele...încă odată scuze...încerc sa înțeleg !!

PS..extrem de scumpe albinele acolo...
La noi merge cam în 100 $ CA
Acum sunt la munca...sa-ti faci o idee...muncesc la mine deci pot sa îmi iau pauze oricând...dar la ora ăsta colegii...dorm

Daca afli cheltuielile de aici nu te ajuta cu nimic; mai ales daca fac referire la numarul intreg de familii . 1$ litru sirop. Imparte 75 tone (60 tone sirop plus 15 tone apa) la 1500 familii si 800 roi.acolo nu ai de unde sa cumperi sirop de porumb. Intretinerea masinilor plus benzina-motorina aprox 40 000$ /an (numai ieri am platit 7800$ pe o transmisie,) rame 40 000, scandura 27 000, si tot ce e sub 10 000 sunt considerate cheltuieli marunte, si sunt destule. Pana si biletele de avion ale angajatilor le platesc. Deci nu poti sa faci o paralela intre costurile de acolo si costurile de aici. Preturile difera, eu trebuie sa am aprox 10 caturi pentru fiecare familie in parte, tie nu iti trebuie mai mult de 2. Aici; un cat gol cu rame cladite costa 50$ la voi cumperi familia cu 100$ . Deci hai sa fim seriosi, vezi undeva vreo paralela?
Daca vrei sa iti faci o afacere, sa incerci ceva acolo, trebuie sa sti ce ai nevoie si sa te interesezi de preturile de achizitie de acolo nu de aici ca doar nu vrei sa cumperi o familie de aici cu 400$ sau un cat gol cu 50$ . . Te ajuta cu ceva toate informatiile astea,? Nu. Totul ramane ca lectura sau un subiect de discutie cu prietenii la un pahar. Garantat.
Deci hai sa discutam de felul in care facem apicultura nu de felul in care facem sau cheltuim banii.

No...pe mine ma ajuta info astea ca sa nu ma mai gandesc vreodata ca as putea pleca la sormea sa fac ceva in apicultura...cum banuiam, nu sunt caini cu colaci in coada...acolo sunt costuri mari pt 100 de stupi, daramite mai mult...aici incropesc o stupina imediat, 100 lazi mi le fac intr-o luna..ramele aferente le fac in 10 zile...costurile de la noi cu hrana , transport si altele le cunosc...stiu si pb furatului, se gasesc solutii..cunoastem si potentialul, si pretul / tona marfa...nu ne imbogatim dar una peste alta cu un management bun se poate face ceva...acolo este exorbitant pt un roman care pleaca cu buzunarul gol....si daca ai 30000 E tot e putin.
La noi o structura metalica pt o hala de 300mp o iei in 7000 E...mai costa panourile nu stiu cat...oricum te duci in 25000 sigur.
Daca bag la rame si la lazi am sanse sa pun ceva pe picioare...acolo sanse 0...nu stiu cum ati razbit voi.
Tot respectul !!

Oricum detaliile de natura financiara pe care le-ai dat cred ca imi sunt utile nu doar mie...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 10:24

Aici cum necum tot cheltui lunar 600 E pe benzina tigari si o chirie...se duc ca in fantana...mai iau un 10 m de material si o imping inainte..dar macar am o sansa.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 10:30

Angellily scrie:
Bambucha scrie:

din clasa active sunt :

Din clasa pasive sunt :
1. Capital propriu
– datorii la furnizori
– efecte de plată.

Bravo. Un raspuns inteligent. De retinut.

Nevastamea...ea e cu conturile...e si ea pe undeva prin mia aia de angajati a francezului...in ziua de azi in Ro si o facultate e greu de facut...e la a doua si ma rupe la bani de ani de zile...
Eu sunt " cel mai prost din curtea scolii "...nu ma pricep decat cat de cat la lemne si cat de cat la albine deci...sunt la nivelul cat de cat...mare branza n-am facut, iar management am facut atat de bine incat mi-am creat o mare gaura desi cifra de afaceri am avut...deci...puii mei
Raman in Romania
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 10:35

Adi Hodis scrie:
BUNKA scrie:Un roman nu munceste in Ro cu acelasi elan cu care munceste pt patronul strain...asta este o realitate !
La noi se pune problema ca daca pui husa pe 4 stupi..transpira, cresc puiet si mor de foame, le creste consumul...bla bla...numai prostii, o sa vedeti peste tot...paturici, ziare carpe tot ce-ti trece prin cap... Nimeni nu se gandeste ca acolo ei pun 4 bombe umflate de albina si full de hrana, cu 5 rame de polen inauntru una lamga alta cu husa aia peste...oare le e frig, transpira?
Fac puiet si mor de foame...cate prostii am putut sa citesc pe forumul asta...sunt satul!!
De ani de zile va zic ...ei fac roi pe 4 rame...unii ierneaza asa pe 4 rame, intrebati cati roi fac dintr-o familie...simplu cati se poate, si daca familia e mare faci si 7-8...stai...la noi e imposibil,...

Si inca ceva...uitati-va pe Sunphoto la Dorianiond...despre musafirul nostru Angelili e vb....la poze la iermare in ianuarie pe data de 10 anul 2010 poza...un nene la blugi si puloveras, afara zapada ici colo..soare...oamenii reaxati la stupi...deci lasati si povestea aia ca acolo e glaciatiune

Dar de facut prostii ... cate ai facut ?. :)
Mai uita-te si din celalalt capat al ... vizorului. :)

Ohhhhooo...asta nu mai zic, dar macar le-am facut constient...practic am ajuns de la o stupina conventionala la una de experimentare :)
Cu costuri financiare binenteles...
Totusi cred ca delonii astia o sa faca ceva cash in perioada urmatoare...ramane de vazut, trecutul e trecut, prezentul e asa cum e..doar viitorul poate fi cumva schimbat...da' stii cum e..ce ti-e scris in frunte-i pus.
Una peste alta nu imi pare rau ca am parasit forever sistemul conventional.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 18 Dec 2015, 10:39, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde eduard.rotaru » 18 Dec 2015, 10:36

Closcutz scrie:Prietene Bunka apicultura din Romania nu poate fi niciodata la nivelul celei din Canada deoarece:
1) acolo se obtin productii de 100 kg per familie in stationar, lucru ce la noi nu se poate atinge.
2) nu poti face pastoral cu 1500 de familii de productie decat daca ai tehnologie sf
3) in Romania e problema mare cu furatul, sa ai 25 de vetre cu 40 de familii implica investitii mai mari si mai riscante decat in Canada.
4) infrastructura in zonele cu potential apicol mai bun in Romania e la pamant. Ca sa faci naveta intre mai multe stupine la noi inseamna sa pui pe chituci relativ foarte repede orice auto...

Tin sa te contrazic...sunt apicultori in Romania care produc peste 100kg media per colonie chiar si in stationar insa nu stiu si nici nu au timp de stat pe net.
Cat despre pastoral cu peste 1500 de familii: tin sa precizez ca exista cativa apicultori la noi care chiar fac pastoral cu peste 2000 de colonii.
Legat de infrastructura: incerc sa ma abtin ca iar ma apuca nervii...ajungem la ce ziceau BUNKA si Nelu mai devreme: romanul in tara lui stie sa se planga dar sa puna mana sa munceasca pana "face spume la gura" nevoie mare....
eduard.rotaru

Mesajde nae » 18 Dec 2015, 10:38

Ioane de Canada , nu-l cunosc pe Bunka dar pot sa garantez ca nu e mistocar,NU ESTE .
Ca e visator ,ca ... nu doarme noaptea sa-ti prinda informatia ...

Bunkane ,sunt sarac , sarac e si cel cu mil E ...; nu o lasi putin mai moale !?, sunt sarbatori , mai hranim si spiritul + lucrand 8 ore iesi la pensie -lucrand 15 si ''gandind'' 24 :( mai RARI .
Prea multa zbatere pt un loc pe podium ,pacat .
nae

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 10:42

nae scrie:Ioane de Canada , nu-l cunosc pe Bunka dar pot sa garantez ca nu e mistocar,NU ESTE .
Ca e visator ,ca ... nu doarme noaptea sa-ti prinda informatia ...

Bunkane ,sunt sarac , sarac e si cel cu mil E ...; nu o lasi putin mai moale !?, sunt sarbatori , mai hranim si spiritul + lucrand 8 ore iesi la pensie -lucrand 15 si ''gandind'' 24 :( mai RARI .
Prea multa zbatere pt un loc pe podium ,pacat .

Stiu...in ritmul asta o sa vb de Bunka la trecut...
Dimineata la 6 aveam +2 grade in palet..ma consolez cu gandul asta si ca...fac rame fara nod pt...cine-o fi.
Cu asta imi hranesc sufletul...
Ultima oară modificat de BUNKA pe 18 Dec 2015, 10:49, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde nae » 18 Dec 2015, 10:43

eduard.rotaru scrie:Tin sa te contrazic... romanul in tara lui stie sa se planga dar sa puna mana sa munceasca pana "face spume la gura" nevoie mare....

-cu ce faci tu sau Ursu !?
-cine te tine sa muncesti ?
Basti, ca ai intarziat !,sa nu uiti prosopul pt spume !
(...................................... harnicule :lol: )
nae

Mesajde vevidadra » 18 Dec 2015, 10:47

tuturicius scrie:Noi ne sfaramam acilea cu albinele, ne mai trezim ca ne ataca si la creier, si in vremea asta, incet incet, cred ca Pustu in final o sa ajunga producator de televiziune si o sa-l doara la banana de toata lumea asta :lol: O sa ne imprumutam de la el ca sa pornim ferma de 1500 de stupi :lol:

Salut ! :lol: :lol: Sa schimbat ziua cu noaptea de aveți insomnie ?
vevidadra

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII