BUNKA scrie:Oricum de ex dacă as ști la ce costuri se ridica de ex hranirea sau ..ce cantita r e mai degrabă pt o ferma de genul as putea sa îmi fac o idee, pt ca modul vostru de lucru e total diferit...degeaba îmi spune un apicultor roman de aici...nu este concludent pt ca el nu baga 30 l toamna și ăsta e doar un mic exemplu
Te-am întrebat cifre pt ca cifrele spun tot intr-o afacere, fie ea mai mica sau mai mare.
Nu m-a interesat neapărat cuantumul profitului cât mai degrabă restul cheltuielilor.
Trebuie sa înțeleg. .. pe modul de lucru de acolo..aplicat aici ce rezultate poți avea și ce rentabilitate...adica sunt convins ca dacă la capitolul întreținere am face ce trebuie s-ar schimba puținssituația.
Știu aveți carburantul mai ieftin, dar și motoare mari...oricum faceți mulți km ca este mult de umblat, întinderi nesfârșite unde nu e țipenie de om...
Pt noi toate astea sunt o mare necunoscuta...daca ramanem doar cu întrebări...nu am realizat nimic aici.
Dorian...daca te-ai simtit vreo clipa jignit de întrebările mele...încă odată scuze...încerc sa înțeleg !!
PS..extrem de scumpe albinele acolo...
La noi merge cam în 100 $ CA
Acum sunt la munca...sa-ti faci o idee...muncesc la mine deci pot sa îmi iau pauze oricând...dar la ora ăsta colegii...dorm
Daca afli cheltuielile de aici nu te ajuta cu nimic; mai ales daca fac referire la numarul intreg de familii . 1$ litru sirop. Imparte 75 tone (60 tone sirop plus 15 tone apa) la 1500 familii si 800 roi.acolo nu ai de unde sa cumperi sirop de porumb. Intretinerea masinilor plus benzina-motorina aprox 40 000$ /an (numai ieri am platit 7800$ pe o transmisie,) rame 40 000, scandura 27 000, si tot ce e sub 10 000 sunt considerate cheltuieli marunte, si sunt destule. Pana si biletele de avion ale angajatilor le platesc. Deci nu poti sa faci o paralela intre costurile de acolo si costurile de aici. Preturile difera, eu trebuie sa am aprox 10 caturi pentru fiecare familie in parte, tie nu iti trebuie mai mult de 2. Aici; un cat gol cu rame cladite costa 50$ la voi cumperi familia cu 100$ . Deci hai sa fim seriosi, vezi undeva vreo paralela?
Daca vrei sa iti faci o afacere, sa incerci ceva acolo, trebuie sa sti ce ai nevoie si sa te interesezi de preturile de achizitie de acolo nu de aici ca doar nu vrei sa cumperi o familie de aici cu 400$ sau un cat gol cu 50$ . . Te ajuta cu ceva toate informatiile astea,? Nu. Totul ramane ca lectura sau un subiect de discutie cu prietenii la un pahar. Garantat.
Deci hai sa discutam de felul in care facem apicultura nu de felul in care facem sau cheltuim banii.