Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Alexandru Scântei, pagina de prezentare.

Mesajde proapis13 » 07 Ian 2016, 17:29

Jean Valjean scrie:.. ma uitam dupa varianta cu 3 locuri, care are bena de aproximativ 3/2.
Nu stiu insa cum suporta greutatea.

Foarte bune linkurile, nu credeam sa existe asemenea lanuri de lavanda la voi sau la noi.

La T4 cu bena de 3/2 m intra maxim 24 cu cat de 1/2,la drum intins nu simte
la coasta mare atentie la ce treapta de viteza folosesti...duci discul de ambreiaj..
Plina pe tarla e jale...hurducaie si un mare dezavantaj e joasa rau...

Foto cu lavanda este de pe Valea Loirei,Franta...!!!
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Alexandru Scântei, pagina de prezentare.

Mesajde Alexandru.Chisinau » 08 Ian 2016, 14:07

Vă salut -

Anul trecut am avut niște cumpărători interesanți. Era o pereche tânără și au procurat câteva rame cu faguri întunecați. M-au rugat cât mai vechi să fie și să fie folosiți ani buni în stupi cu albine. Eu aveam de la vechii proprietari niște rame de care încă nu mă izbăvisem (micul meu necaz :roll: ) și i le-am pregătit. Au veni, le-au încărcat atent în mașină și mi-au plătit bani buni pe marfă. Eu i-am rugat să-mi mai explice pentru ce lor acești faguri și tânărul (capul familiei) a început inspirat să-mi lămurească că uite acești faguri au o energie cosmică ce au acumulato pe parcursul anilor de la sute de mii de albine și că ei o să-i pună deasupra capului în formă culcată ca energia să curgă peste capul lor și să le umple cu energie. I-am ascultat tot ce mi-au spus (mă temeam că dacă îi întrerup toată energia pozitivă se va evapora), i-am mulțumit și i-am poftit să mai vină după astfel de cumpărături. Nu doresc să-i iau în râs, doar Dumnezeu știe ce energie posedă acești faguri. Eu personal am poziția mea care aproape e radical opusă de părerea acestor oameni de aceea nu am dorit să-i supăr, mai ales că ei păreau așa de sensibili emoțional, ca niște copii. Folosindu-mă de ocazie doresc să afirm că sursa mea de energie cosmică e chiar Dumnezeu și eu mă adresez la El direct sau indirect. Și sincer vorbind cred că fagurii pe mine puțin m-ar încălzi. Eu lucrez cu ei mereu și slavă Domnului pentru asta, știe Bojica (adica DUMNEZEU) ce îndeletnicire și cui să-i dea.

O poză cu metoda energizantă folosită de unii oameni:
Linkul pozei: http://73.16.231.164/index.php?newsid=8152
Fişiere ataşate
faguri.deasupra.capului.gif
faguri.deasupra.capului.gif (12.42 KiB) Vizualizat de 8132 ori
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 04 Feb 2016, 16:23

Cine îmi poate da un răspuns: de ce unii afirmă că stimulările cu lingura (de miere) la intervale mici de timp (1, 2, 3 zile) este mai bună ca punga mare cu miere pusă să stea acolo? Mulțumesc anticipat!
Sănătate!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde lucky5strike » 04 Feb 2016, 17:33

Pai, sa vedem, care ar fi scopul interventiei noastre in stup la ora actuala?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 04 Feb 2016, 17:51

lucky5strike scrie:Pai, sa vedem, care ar fi scopul interventiei noastre in stup la ora actuala?

Administrarea turtei cu boia iute...de exemplu... :idea:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 04 Feb 2016, 19:57

Deci asta e pagina basarabeanului ce are mereu cate ceva nou de spus! Ma bucur ca am descoperit-o!
Interesanta partea cu fagurii intunecati...ce or face saracii cand moliile vor incepe a manca din lantul lor energetic? Sa ne spui daca mai vin inca o data....avem si noi destui faguri intunecati! :D
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Alexandru.Chisinau » 05 Feb 2016, 00:20

proapis13 scrie:
lucky5strike scrie:Pai, sa vedem, care ar fi scopul interventiei noastre in stup la ora actuala?

Bun exemplu, da rețetă aveți? Vă rog frumos. :)

lucky5strike, eu intervin cu turte energetice de salvare (cum se numesc ele), doar că pentru mine sunt niște turte de liniștire psihologică ca la început de cale. Deocamdată nu prea le-au atins dar le-am uns cu miere și le-am mai administrat o lingură de polen cu miere poliflor pentru a stimula ouatul.

delorin I scrie:Deci asta e pagina basarabeanului ce are mereu cate ceva nou de spus! Ma bucur ca am descoperit-o!
Interesanta partea cu fagurii intunecati...ce or face saracii cand moliile vor incepe a manca din lantul lor energetic? Sa ne spui daca mai vin inca o data....avem si noi destui faguri intunecati! :D

Da, asta e sărăcuța mea pagină, nimic deosebit. Dacă vă bucurați atunci mă bucur și eu! :D
Privitor la cumpărătorii mei de faguri întunecați: eu i-am atenționat de molie dat ei au zis că știu. :roll: Dar de mai vin, e minune mare.
Multă sănătate!

p.s. am administrat beefonda, într-un topic m-am greșit și am scris apifonda dar defapt e beefonda, scuze.
P.S. p.s. 30 de turte le-am vândut zilele trecute căci nu aveam ce face cu ele, le țineam de rezervă dar acuși e martie și ar fi bine să finiseze albinele turtele administrate deja ca să le pot da miere, sirop sau ce voi hotărâ după consultări cu voi, stimați apicultori.
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 06 Feb 2016, 01:55

Cine știe ce fel de albină e aceasta? Inscripția scrie că e caucaziană galbenă. Cineva a auzit ceva despre aceste albini?
zheltaya_kavkazskaya_poroda.jpg
galbena caucaziană?

Ce văd eu prin internet că se vinde sub denumire de caucaziană mi se pare prea departe de ce e prezentat în aceste imagini. Eu cred că despre această albină caucaziană se scrie prin cărți că are trompeta mai lungă și zboară mai repede (am văzut cu ochii mei), se scoală mai dimineață, muncește mai mult, nu se teme de ploaie așa tare, iernează mai bine, este mai păroasă, mai rea (o sălbătăciune adevărată) dar aduce miere de se rup ramele, nu se fecundează cu alte rase (?), ai nevoie de costum de cosmanaut ca să lucrezi cu ea, ș.a.m.d. Am impresia că șmecherii caută să-mi bage metis și să-mi zică: asta-i caucaziana bro. :? Ce să mai vorbim. Scrieți-mi vă rog cine știe ceva concret, dar nu vă supărați dacă vă pun și altele întrebări. :idea: Am mai citit că sunt diferite tipuri de caucaziene: de munte, de stepă, sure, galbene... :roll: sunt confuz :? Mi se pare albina aceasta o comoară și informația adevărate că se tăinuiește de altfel e gata cu concurenții (mari și foarte mari) :!: Îți mai faci și stupi Boa și cari mierea cu TIRul. (?)
Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru

p.s. în a 2-a poză nu știu dacă e caucaziană, căci poza e luată de la americani, o fi și pe acolo caucaziene sau ceva asemănător.
Fişiere ataşate
1 Hover fly, Shawnee State Forest, Scioto Co., OH April 17, 2011 (69).JPG
Alexandru.Chisinau

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2016, 10:18

Alexandru.Chisinau scrie:
proapis13 scrie:

Bun exemplu, da rețetă aveți? Vă rog frumos. :)

Turtele cu boia de ardei iute sunt in cativa stupi,experimental...
Reteta este preluata de la colegii sarbi,daca sunt multumit de rezultate o sa fac reteta publica..
In fotografia a doua NU ESTE ALBINA....
Se gasesc cu duiumul la mine in zona ...nu au nume popular...
proapis13

Mesajde Alexandru.Chisinau » 06 Feb 2016, 11:20

Ardei iute mă gândesc să pun în sirop, cam 10g la 1lit. pentru lupta cu varroa și plus alte efecte pozitive (nu-mi amintesc exact și nu doresc să mă dau cu presupusul). Dar în turte nu am auzit să se pună ardei iute, la ce ar trebui să ajute? Cam îmi dau seama dar iarăși nu mă dau cu presupusul.

În poza a doua postată de mine este o insectă ce i se spune în engleză popular: albină-muscă (bee fly) sau muscă ce planează (hover fly), iar științific este numită: Bombylius major https://en.wikipedia.org/wiki/Bombylius_major
Acum mi-am dat seama bine de ce în imagine are ochii mari ca la muscă. :)
Multă sănătate!

P.S. aștept finalul experimentului să aflu rezultatele și rețeta. :idea:
Alexandru.Chisinau

Mesajde Gemelu » 06 Feb 2016, 22:20

Alexandru.Chisinau scrie:Cine știe ce fel de albină e aceasta? Inscripția scrie că e caucaziană galbenă. Cineva a auzit ceva despre aceste albini?
Fişierul ataşat zheltaya_kavkazskaya_poroda.jpg nu mai este disponibil

Ce văd eu prin internet că se vinde sub denumire de caucaziană mi se pare prea departe de ce e prezentat în aceste imagini. Eu cred că despre această albină caucaziană se scrie prin cărți că are trompeta mai lungă și zboară mai repede (am văzut cu ochii mei), se scoală mai dimineață, muncește mai mult, nu se teme de ploaie așa tare, iernează mai bine, este mai păroasă, mai rea (o sălbătăciune adevărată) dar aduce miere de se rup ramele, nu se fecundează cu alte rase (?), ai nevoie de costum de cosmanaut ca să lucrezi cu ea, ș.a.m.d.

Daca vad bine, in prima foto este bondarul de pamant Bombus terrestris
Bombus Terestris.jpg
Bombus Terestris.jpg (3.26 KiB) Vizualizat de 7933 ori

Acest Bondar este folosit pentru polenizare legumicultura intensiva (in sere) pentru ca are unele calitati: are trompa mai lunga, are o greutate si forta mai mare cu care poate patrunde mai adanc in unele flori in care albina nu poate intra fiind mai usoara, poate lucra de la temperaturi mai scazute decat albina.
Acum cativa ani la targul Indagra Bucuresti au fost prezentate la vanzare contractare cutii cu astfel de colonii pentru cultivatorii de legume. Pretul era undeva aproape 100 Euro si continea si hrana coloniei pentru un sezon . O cunostinta care a cumparat, mi-a spus ca a incercat sa mentina colonia peste iarna, apicultor fiind, dar nu a gasit o hrana compatibila. Secretul furnizorului pentru a vinde mereu asfel de colonii.
http://stirileprotv.ro/stiri/social/bondarii-cei-mai-buni-angajati-din-sere-tot-mai-multi-fermieri-romani-aleg-o-astfel-de-polenizare.html
https://youtu.be/jkXdi36XI20
https://youtu.be/5q_DZS4ctEs
https://youtu.be/C97GGTIwSqw
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!
Gemelu

Mesajde Alexandru.Chisinau » 07 Feb 2016, 04:49

Vă salut.
Deja nu mai știu ce e în poze dar m-ar interesa interesa să aud despre caucaziene de la cineva care știe sigur ce vorbește.
Până acum credeam că există și astfel de albini păroase cam ca insectele din imagini dar acum nu mai știu. Cine îmi poate spune, există albini cu așa mulți perișori pe ele ca d/e: la bondari ?
Nu de alta dar sunt dus în eroare concret. Priviți mai jos câteva linkuri, pe toate vedeți acelea-și imagini dar când e vorba de descriere scriu ba că e laie, ba că e bălaie. Până la urmă să se adeverească că sunt niște muști și bondari? :) :roll:
http://miragro.com/kavkazskaya-poroda-pchel.html
http://wyqyko.blogea.me/281/cawu/unicht ... pcheli.php
http://pchelkka.livejournal.com/43081.html
http://mirpchelov.blogspot.md/2013_03_01_archive.html
http://www.8lap.ru/section/pchyely/poro ... du-pchely/

Privitor la bondari, ași dori să-mi fac un mic venit cu ei, dar cred că-i foarte dificil din mai multe considerente.

Și privitor la informația contradictorie de prin internet care te dezbate din cale și-ți fură foarte mult timp. Priviți pozele de mai jos și vedeți cum în prima poză se prezintă albina africanizată și cum în a doua poză ea deja este prezentată ca albină europeană iar în rol de africanizată este pusă una neagră.
Fişiere ataşate
africaniz.1_2042112.jpg
africaniz.1_2042112.jpg (14.78 KiB) Vizualizat de 7916 ori
tumblr_na9wxfRRfr1smyvz7o1_400.jpg
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 12 Feb 2016, 09:02

Salutare.
Știe cineva ceva, despre administrarea piperului și ardei iute roșu ca înlocuitor al polenului?
Vedeți o stimulare proteică cu muștar și ardei iute https://www.youtube.com/watch?v=wZaMpuT-Vxo
Sănătate!
Fişiere ataşate
mustar.jpg
ardei.iute.jpg
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 12 Feb 2016, 15:07

Asta daaa... stimulare proteică serioasă! https://www.youtube.com/watch?v=_3jzBT-6JCM
proteica3.jpg

P.S. mai jos sistemul meu de încălzire folosit anul trecut în primăvară (2015)
2FotorCreated.jpg
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 04 Sep 2016, 17:10

Vă salut!

Am vrut să întreb dacă este cineva pe aici (pe forum) cu traiul stabilit în Franța? Sau poate se află pentru o perioadă pe acolo. O să stau în Franța ceva timp și ași mai vorbi cu tovarăși apicultori sau chiar ași vizita vreo stupină. :) Nu-o să am timp să discut mult pe forum. Poate îmi lăsați un mp cu nr vostru.
Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 12 Sep 2016, 17:49

Vă salut din Paris. Se pare că aici stupii sunt la ei acasă. :)
Fişiere ataşate
forum.alexlastupiparis.jpg
Expoziție
Alexandru.Chisinau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?