Cine știe ce fel de albină e aceasta? Inscripția scrie că e caucaziană galbenă. Cineva a auzit ceva despre aceste albini?

- galbena caucaziană?
Ce văd eu prin internet că se vinde sub denumire de caucaziană mi se pare prea departe de ce e prezentat în aceste imagini. Eu cred că despre această albină caucaziană se scrie prin cărți că are trompeta mai lungă și zboară mai repede (am văzut cu ochii mei), se scoală mai dimineață, muncește mai mult, nu se teme de ploaie așa tare, iernează mai bine, este mai păroasă, mai rea (o sălbătăciune adevărată) dar aduce miere de se rup ramele, nu se fecundează cu alte rase (?), ai nevoie de costum de cosmanaut ca să lucrezi cu ea, ș.a.m.d. Am impresia că șmecherii caută să-mi bage metis și să-mi zică: asta-i caucaziana bro.

Ce să mai vorbim. Scrieți-mi vă rog cine știe ceva concret, dar nu vă supărați dacă vă pun și altele întrebări.

Am mai citit că sunt diferite tipuri de caucaziene: de munte, de stepă, sure, galbene...

sunt confuz

Mi se pare albina aceasta o comoară și informația adevărate că se tăinuiește de altfel e gata cu concurenții (mari și foarte mari)

Îți mai faci și stupi Boa și cari mierea cu TIRul. (?)
Multă sănătate!
Cu apreciere,
Alexandru
p.s. în a 2-a poză nu știu dacă e caucaziană, căci poza e luată de la americani, o fi și pe acolo caucaziene sau ceva asemănător.
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13