Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde daffid mihailov » 18 Dec 2015, 16:04

Nu stiu cum e cu lisa. Dar ma gadesc ca nu poti sa pui pe tern moale, ca se afunda rotile. Si nici peste sant, la floare. De apreciat insa efortul. Iar unde e de pus stupii usor, se strag toti.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Mr. Bee » 18 Dec 2015, 18:56

Scotand din calcule incarcatul fie cu mana, fie cu lisa, as vrea sa va mai intreb ceva.
Deci, din cate imi dau seama cei mai multi inclina spre transportul pavilionar pe camion...... Dar de o camioneta de 3,5 tone (ca deh, n-am C-ul) cu macara sa incarci/descarci paletizat ce ziceti? Are cineva asa ceva?
Si s-ar mai putea lega si o remorca dupa ea.
Mr. Bee

Mesajde mausica » 18 Dec 2015, 19:01

Mr. Bee scrie: . Dar de o camioneta de 3,5 tone (ca deh, n-am C-ul) cu macara sa incarci/descarci paletizat ce ziceti? Are cineva asa ceva?
Si s-ar mai putea lega si o remorca dupa ea.

Sigur sunt si din astia,dar si acolo esti limitat la un nr de familii/cursa.Adica pe ansamblu(masina+ remorca) nu cred sa poti duce mai mult de 70(am zis asa un nr nu am stat sa calculez exact)...restul spatiului fiind ocupat de macara.
Insa iti trebuie neaparat si cat E pt remorca ;) fiindca ai nevoie de remorca mare
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde nae » 18 Dec 2015, 19:37

Mr. Bee scrie:Dar de o camioneta de 3,5 tone (ca deh, n-am C-ul) cu macara sa incarci/descarci paletizat ce ziceti?

Eu sunt pt muschi , nu am talent la tehnica .
Macaraua ocupa loc si apasa pe arcuri ;) , 1 tona paletizat :roll:
Daca se strica asa ramane , prefer un nene cu mine(mai multi ;) ) .
nae

Mesajde jiji » 18 Dec 2015, 19:40

salut , am eu camioneta 3,5t cu macara. am luat o tocmai din acest considerent , ca nu pot sa i incarc si descarc. acum merg la mutat cu inca un om care pune carligele pe palet nu mai ridicam nimic, pun aproximativ 60 de stupi pe ea , 9 paleti jos si vreo 7 sus. timp de incarcare aproximativ o ora depinde cum ii asezi.pelanga incarcat la mana e floare la urechesingurul dezavantaj ete ca nu pui multi odata si pierzi timp la incarcare descarcare ,avantajul este ca dupa ce descarci mai te duci faci un transport cuiva si ti-ai scos motorina.
jiji

Mesajde cobi » 22 Dec 2015, 18:24

jiji scrie:salut , ..

Salut. Nu ai o poza sa vedem si noi.
Iernare buna.
cobi

Mesajde jiji » 27 Dec 2015, 18:39

lungime 470cm.
Fişiere ataşate
DSC_2608.JPG
jiji

Mesajde cobi » 10 Ian 2016, 21:21

jiji scrie:lungime 470cm.

Ai cumparat separat macaraua? Poate ca te-ar fi avantajat mai bine sa fie pusa in spate, in tandem cu o remorca de 2t. Nu stiu daca este fezabila ideea.
cobi

Mesajde Jean Valjean » 11 Ian 2016, 10:46

Am observat ca, in general, autoutilitarele second hand Fiat Ducato, Citroen Jumper sau Peugeot Boxer sunt mai ieftine decat modele similare de la alte marci, ca de exemplu Ford Transit sau Mercedes Sprinter. Care sa fie explicatia pentru acest fapt?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde calin bondaru » 11 Ian 2016, 10:54

Nu stiu cum este cu un wv sau ford sau...dar eu am un boxer 2006 de 3.4 m, cu motor 2.2 si merge stas!
calin bondaru

Mesajde proapis13 » 11 Ian 2016, 10:58

Jean Valjean scrie:Am observat ca, in general, autoutilitarele second hand Fiat Ducato, Citroen Jumper sau Peugeot Boxer sunt mai ieftine decat modele similare de la alte marci, ca de exemplu Ford Transit sau Mercedes Sprinter. Care sa fie explicatia pentru acest fapt?

Fiabilitatea...
Am pus pe babuta mea MB 310D,pe o axa aceeasi cantitate de nisip cat a fost pusa
pe un Ford 2,5 cu axa dubla... 3,5 T,,...AMBELE MASINI AU FOST CANTARITE...:!:
Pui pe ele ca pe magar,cu cat creste greutatea cu atat scade viteza de deplasare...
....si creste consumul... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Jean Valjean » 11 Ian 2016, 19:58

calin bondaru scrie:Nu stiu cum este cu un wv sau ford sau...dar eu am un boxer 2006 de 3.4 m, cu motor 2.2 si merge stas!

Cati stupi pui pe el? Sau mai bine sa intreb ce greutate?!
Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 11 Ian 2016, 20:08

proapis13 scrie:Fiabilitatea...
Am pus pe babuta mea MB 310D,pe o axa aceeasi cantitate de nisip cat a fost pusa
pe un Ford 2,5 cu axa dubla... 3,5 T,,...AMBELE MASINI AU FOST CANTARITE...:!:

Tu lauzi MB 310D, Donbazil lauda MB 100. Se pare ca exista sperante si pentru apicultorii fara multi bani :D
Jean Valjean

Mesajde calin bondaru » 11 Ian 2016, 21:27

incap 24 pe un rand...
Fişiere ataşate
105420172_MWOKGPH.jpg
calin bondaru

Mesajde jiji » 11 Ian 2016, 23:19

la mine macaraua a fost montata cand am luat o ,cred ca citroenul si celelalte enumerate sant cu tractiunea pe fata.
ai hrija cu nisipu pe 310 ca un mcub are 1700 de kile si se rupe sasiu de la cabina si se mai poate o foaie de arc , caca esti atent cat pui pe ia merge f bine si la consum este foarte buna , mai naspa este cand agati remorca.
cam asta e diferenta intre una detarata si una normala din fabrica de 3,5 t
eu am avit 308 din 93 merge si acum , viteza normala de drum 90.
jiji

Mesajde proapis13 » 11 Ian 2016, 23:33

jiji scrie:la mine macaraua a fost montata cand am luat o ,cred ca citroenul si celelalte enumerate sant cu tractiunea pe fata.
ai hrija cu nisipu pe 310 ca un mcub are 1700 de kile si se rupe sasiu de la cabina si se mai poate o foaie de arc , caca esti atent cat pui pe ia merge f bine si la consum este foarte buna , mai naspa este cand agati remorca.
cam asta e diferenta intre una detarata si una normala din fabrica de 3,5 t
eu am avit 308 din 93 merge si acum , viteza normala de drum 90.

Am avut prelata data de pe ea si am fost curios ce greutate are daca umplu bena de aluminiu cu nisip fara sa treaca de margini,3580 kg...cu arcurile ai dreptate,am dus doua foi pana acum,una pe stanga si alta pe dreapta,viteza optima este la 90 nu muge nu rage doar trage si consumul e 10 %...si e...detarata...puntea a fost dubla la ea... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE