Marius Adrian scrie:Alexandru.Chisinau scrie: Cum sa administrezi sirop in ianuarie?!!!!! Eu zic sa pui mana pe carte si dupa aia sa mai postezi pe aici.
Nicolaie Astaifoaiei scrie:Marius Adrian scrie:Alexandru.Chisinau scrie: Cum sa administrezi sirop in ianuarie?!!!!! Eu zic sa pui mana pe carte si dupa aia sa mai postezi pe aici.
Si dumeata ce nu postezi la incepatori daca iesti incepator ?
Raspunsu iera CU CANIȚA !
Decat atata lucru nu sti ca cu canița poti da sirop cand vrei ?
Ieu zic sa pui mana pe canița sa vezi cum mere si ddupa aia sa mai postezi ca nu se poate .
Marius Adrian scrie:Revin cu afirmatia anterioara. Nu se administreaza sirop in luna ianuarie. Nici la punga ,hranitor sau canuta. Cine are argumente sa ma contazica .
Shrek scrie:Marius Adrian scrie:Revin cu afirmatia anterioara. Nu se administreaza sirop in luna ianuarie. Nici la punga ,hranitor sau canuta. Cine are argumente sa ma contazica .
Da' la uiaga? Ianuarie o trecut! In febroar mere? Ori de martisor? Si daca nu, spune matale de ce! Se strepezesc dintii la albine?
Shrek scrie:Dar daca amesteca siropul de ceapa si usturoi in turte energetice (miere si zahar) ce au albinele? Sughit? Doar nu a spus ca vrea sa le dea cu cisterna! Eu unul asa am inteles!
DoarEu scrie:.... daca nu au mancare(ordinea e asa:miere capacita din rame,miere in punga,turte zahar+miere-dar daca nu ai miere, le dai si bomboane numai sa le salvezi) si muuuuulta liniste.
Alexandru.Chisinau scrie:Despre puțintel sirop cu tratament contra nosemei - mă gândesc să-l administrez pentru a provoca în următoarele zile zborul masiv de curățare la toți stupii. Căci ar fi regretabil să nu mă folosesc de două zile foarte calde din februarie pentru provocarea zborului de curățare. Dar în urma unor consultări bănuiesc că doar voi da jos capacele ca să bată soarele în stupi și să-i încălzească puțin provocând zborul de curățare. Mă gândesc și la folosirea uscătorului de păr pentru încălzirea prin urdiniș a familiei.Posibil până la urmă să le dau doar niște polen în fața stupilor sau să le descăpăcesc o ramă cu miere în fața fiecărui stup pentru a le atrage afară. Apropo, sirop eu niciodată nu le-am dat mai devreme de martie, și atunci cam pe la sfârșitul lui martie. Dar știu că unii colegi administrează și în ianuarie sirop și niciodată nu i-am înțeles până la capăt și mă așteptam de la ei la niște idei noi, dar dispreț pe ei nu am aruncat chiar dacă am fost de altă părere (științifică sau de bulevard, mai puțin în așa momente contează). Stima mult contează, ea mută munții din loc.
Eu cunosc cam următoarele lucruri despre administrarea siropului în primăvară:
el activează organismul albinei (fiindcă siropul are o cantitate mare de apă) și albina revine din corp gras la obișnuit (respectiv durata vieții devine una obișnuită de 45 zile maximum),
se poate începe poanta mai masiv și dacă nu ai să le dai hrană proteică și energetică albinelor atunci ele pot muri de foame sau simplu nu vor reuși să încălzească și să crească puietul, albina tânără.
albina se uzează în urma consumului (inversiei).
siropul este ignorat la temperaturi reci și poate unele momente îmi mai scapă acum.
Dar în cazul meu mă gândeam la administrarea unei cantități minime de sirop cu ceapă și ustroi (sau protofil) de dimineață, căci mi se pare că s-ar merita de riscat la + 12, + 14 grade. Îmi pare rău de mesajul meu lung dar și așa mi se pare că m-am abținut de la prea multe.![]()
Cu apreciere,
Alexandru
vslsilviu scrie:Poate te ajuta: http://www.accuweather.com
Apropo de sirop, eu zic sa mai tragi un ochi la calendar... inca ianuarie!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 49 vizitatori