Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde stefanmadalin » 17 Feb 2016, 23:53

Fiind pe malul lacului am ceva salcie, dar inca nu-i momentul.
Unde sa mai pun pomi, ca e curtea plina. Azi am mutat un trandafir, 1 ora m-am invartit sa-i gasesc un loc.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 00:47

Deci am o matca, pe care trbuie sa o laud. E din 2015. A adunat multa miere anul trecut. Nu am stimulat-o cu nimic, adica rame descapacite, siroape sau alte treburi, ce si-a adunat, aia a mancat. Stai ca am testat borcanul cu capac gaurit....nu a vazut mai mult de 1-2 l sirop prin septembrie...
La organizat pentru iernat, mi-a spus singura pe cate rame vrea sa stea, sunt 5 sau 6...?? In fine, toate blana, simplu de tot organizatul.

Vine primavara si ce constat:
-Cuibul a fost tot timpul pe jumatatea ramei, sfera/minge rugby, ce vreti voi.
-puiet in centrul ramei, atat toamna cat si vara.
-Prima rama din care au consumat a fost prima rama de la diafragma. ASa ceva n-am vazut in 5 ani!! Stiu sigur c-am lasat-o plina, si acum mai are putin spre interior, deci au halit de langa diafragma.
-Singura din stupina care are puiet pe 2 rame la ora asta, mult proaspat ouat.
-mortalitate ca si inexistenta.

Asta in cpmparatie cu ceilalti:
-scoti rame goale din centru toamna si le lasi pe cele cu miere in cuib, concomitent dai o rama la descapacit. Ca de-al tracu face si muta mierea pe 2 rame, alea laterale, in centru iar raman goale.....aproape.
-Bagi stimulare/completare/descapacire, ca au fos lenese, sau nu destul de puternice. Restrangi doar pe ramele ca ti s-ar parea bune de iernat (asta in aug-sept) si bagi sirop. Scade puietul, mai scoti rame, tu stimulezi. Pun mierea dintr-o parte in alta, ca scara magarului pe rama(rama magarului). Iar il iei la inversat rame....scoti, bagi....
-Toamna la restrangere in strangi bine, pana la diafragma. In ianuarie e tras tot intr-un colt(cel spre soare) si haleste tot acolo, miere cacalau in cealalta jumatate de stup. Vine primavara si vrei sa-l restrangi, ca e amarat. Se rasfira pe rame pana la diafragma si-l lasi asa. Stup gonflant.

:?: :idea:
Acum ca am invatat sa iernez, sa vad cum fac sa culeg si eu la rapita. Niciodata nu am avut cules incat sa extrag, desi au fost ani in care am avut rapita semanata in apropiere. Anul acesta am rapita cacalau in jur.
Pot culege ceva la rapita daca acum am puiet de-o palma in jumate de stupi, ceilalti inca neavand deloc, polen nu intra?? Cand vad la altii cat puiet au....
Probleme vesnic prezente, toamna/vara secetoasa si oile ce pasc islazul si padurea din apropiere non stop....!!
In fiecare primavara am avut probleme cu startul, pleaca greu si tarziu...Da si cand pleaca, blocheaza totul cu polen cateva saptamani.
In mod sigur colectez primavara aceasta polen pentru toamna sau primavara viitoare. Miere+polen!
Fişiere ataşate
syoerrama.jpg
stefanmadalin

Mesajde mausica » 18 Feb 2016, 11:07

stefanmadalin scrie:
Acum ca am invatat sa iernez, sa vad cum fac sa culeg si eu la rapita. Niciodata nu am avut cules incat sa extrag, desi au fost ani in care am avut rapita semanata in apropiere. Anul acesta am rapita cacalau in jur.
Pot culege ceva la rapita daca acum am puiet de-o palma in jumate de stupi, ceilalti inca neavand deloc, polen nu intra?? Cand vad la altii cat puiet au....

Si daca nu aveai puiet acuma tot puteai culege la rapita...
Treaba e cat de bine organizezi stupii care pleaca la cules ;)
Iar cu polenul daca blocheaza asa cum zici poti linistit sa pui colectoarele la momentul respectiv numai sa nu abuzezi ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 12:00

mausica scrie:Treaba e cat de bine organizezi stupii care pleaca la cules ;)

Aha, deci nu-i las in plata Domnului pana atunci, nu? M-ai pus pe ganduri...
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 14:47

apimat scrie:e doua oara in cateva zile cind va "cearta" acest putzache cu aere de inginer.

:lol: :lol: :lol:
Fişiere ataşate
admitere master.jpg
stefanmadalin

Mesajde teinegru64 » 18 Feb 2016, 15:21

Daca vedeam asta cu 5 min. inainte primeai felicitari.Cinci minunte ....
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde proapis13 » 18 Feb 2016, 16:53

FELICITARI... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 18:21

Apreciez!
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 25 Feb 2016, 23:59

Am facut un proiect cu resursele melifere de la mine din zona si un calcul cu numarul de stupi ce pot fii optim intretinuti.
Cu resursele ce le am, pastoral, numarul optim de stupi ar fii de 34. In realitate, in imediata mea apropiere sunt cel putin 200 de stupi ce raman pe vatra tot anul.
stefanmadalin

Mesajde Beepall » 26 Feb 2016, 00:13

Aha , si ne plangem ca stupii nu au productii cand baza melifera suporta doar 34 de stupi .
Beepall

Mesajde stefanmadalin » 26 Feb 2016, 00:45

stefanmadalin scrie: pastoral.

Scuze, am vrut sa scriu stationar.

Da, tocmai asta am vrut sa subliniez.
S-au luat in calcul toate speciile melifere ce sunt la mine in raza de zbor a albinelor, productii pentru fiecare, suprafete aproximative. Consumul unei familii intr-un an, alte insecte, factorii meteo....

La asa densitate pot culege 30 kg miere marfa de la fiecare stup pe un intreg an apicol. Se obtin si alte produse din stup, dar e mai greu de estimat.
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 28 Feb 2016, 21:55

stefanmadalin scrie:Cu resursele ce le am, pastoral, numarul optim de stupi ar fii de 34. In realitate, in imediata mea apropiere sunt cel putin 200 de stupi ce raman pe vatra tot anul.

Pai, daca sunt stupi, nu-i bai, defel... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 29 Feb 2016, 02:02

Pai daca sunt stupi nu-i bai, si daca sunt si ai mei.
Bai e cand sunt familii si nu sunt ale mele... :D
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 04 Apr 2016, 21:17

stefanmadalin scrie:Pustiu, si pe mine ma trece o idee de cum sa-mi fizex bormasina pentru gauri.
Si primul lucru la care m-am gandit a fost sa ma ajut de manerul bormasinii, acela pe care tu l-ai demontat si care se prinde in spatele mandrinei. Inelul acela are un suport, prin care trece un surub. Prinzi surubul de banc si ti-ai fixat bormasina. Hai ca poat eiti si desenez.
Fişiere ataşate
Rame gaurite.jpg
si produsul gaurit
bormasina.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 18 Apr 2016, 18:06

stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 19 Apr 2016, 17:36

stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?