vslsilviu scrie:... imi e teama ca o sa avem probleme din cauza ca in acest an am avut polen inca din februarie...
Mircea_63 scrie:vslsilviu scrie:... imi e teama ca o sa avem probleme din cauza ca in acest an am avut polen inca din februarie...
Carevasazica daca ii dadeam turte proteice si pasta proteica gen choux-a-la-creme era bine pentru dezvoltare, in schimb daca a avut polen din natura, nu e bine!?
vslsilviu scrie:Iti dai seama ca nu asta am vrut sa spun, ba chiar sunt sigur ca ai inteles ... eu nu iti doresc ca in jur de 20 martie sa gasesti puiet mancat la urdinis sau mai rau ...
BUNKA scrie:Hmm...eu vb din punctul meu de vedere...am izolatie buna, nu se va intampla..le tin pe proteic si nu imi e frica de -10 grade...dar nu cred ca mai vine.La mine ventileaza ca vara
proapis13 scrie:Azi am aflat vesti triste,60 si 80 % perderi de efective la doi colegi...cauze multiple...![]()
![]()
Este vorbe despre aprox. 100 fam de albine....sunt si vecini...sigur or sa dea vina unul pe altul...
proapis13 scrie:Saptamana ce vine or sa primeasca buletinul de analiza si o sa va tin la curent...
Unul dintre apicultori are o experienta de peste 35 de ani in apicultura si nu i s-a intamplat niciodata sa piarda zeci de familii...celalalt este apicultor odata cu fondurile UE....ii cunosc pe amandoi si au stupinele relativ aproape de mine...am scris despre ei deoarece sunt ingrijorat....ce ma pune pe ganduri este si faptul ca un coleg forumist ce are stupina in aceeasi zona nu mai pomeneste nimic despre albine dupa ce in vara-toamna s-a confruntat cu pierderi masive de albine,aparent fara motiv...
BUNKA scrie:..toata lumea vrea sa dea antibiotic preventiv dupa modelul canadian.
proapis13 scrie:BUNKA scrie:..toata lumea vrea sa dea antibiotic preventiv dupa modelul canadian.
Mentorul meu,care a murit la peste 90 de ani,Dumnezeu sa-l ierte,dadea preventiv in fiecare toamna
si primavara,cate un varf de cutit de oxitetraciclina la litrul de sirop...dupa modelul romanesc...
gica.mosu scrie:...Incepand cu 2007,de cand am trecut pe langa un pavilion aflat la 120 m de stupina mea(care mirose a hoit),si nu numai ...am dat in august la COMPLETARE cu oxi=1g/l la 7 zile.....Nu am nica, inclusiv la analize puiet+miere deci actionati ca atare chiar daca.....P.S- boala nu se uita lA"DALTA " =experienta apicultorului,ci la ce ai in lazi=stupi
...si,daaaa,sita cerneeee la greu:!: FF interesant e ca unii dau vina pe CCD(fara sa faca analize)
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 20 vizitatori