Calculul e simplu..înce cantitate de amestec trebuie sa se ggăsească cele 11,3 kg proteina pt a avea o compozitie 10% sa spunem.. se face așa 11,3×100/10=113 kg
Din cele 113 kg scădem 30 care sunt reprezentate de polen si drojdie sșirezulta ca 83 kg sunt reprezentate de zahar pudra sși ceai sau apa.
Aici e jongleria...sa nimerești consistenta potrivita, deci câtă apa..cât zahar..se lucrează cu malaxorul și cu ccântarul...în nici un caz nu turcești 83 kg de zahar odată, pui 45 apoi malaxezi, pui apa masurat..șimereu eești cu okii pe consistenta...cu puțin noroc o nimerești.
Dacănotezi exact ce ccât pui...ai rețeta exacta.
Deci avem nevoie de moara de măcinat zahar "artizanala" făcută pe circular ( întotdeauna lucrurile realizate folosindu-ti mintea și mâinile aduc un anume tip de satisfacție de care se poate bucura doar o categorie de oameni)...deci aici intra în schema filmul educativ https://youtu.be/c1kpIin-IP0 apoi avem nevoie de un mare malaxor, compozitia va fi tare si malaxoarele de aluat nu fac fata...deci va trebui sa gandim ceva home-made...foarte solid, un motor cu grup reductor pe pinioane..un vas mare etc...intra fier brut in masinaria asta..ceva sudura, gandire...nitica imaginație "proiectare"...deci poate fi un proiect care sa ne zgandare imaginația dacă avem pasiune pt " lucru manual "
Am uitat de cost deci...estimez un 55-60 kg zahar deci..980 lei cu tot cu prețul polenului pe care nu îl plătim...deci 380 lei bani efectiv cheltuiți pt 113 kg pasta proteica...eu zic ca e bine.
Da e o compozitie cu 8,8% polen, 17,6 % drojdie...o devorează albina având în vedere cantitatea de polen.
Una peste alta...filmul mi-a plăcut...o sa încerc sa fac o replica după ideea omului în varianta Bunka-neasca