Tratament:
http://www.samson-kamnik.si/en/morana-natural-way-of-varroa-control
Timolul se gaseste in cimbrisor (in formula de tratament).
Concentrat nu am gasit decat in Moldova:
http://www.melifera-nord.com/RO/Details/ApimolDetail.html
varza scrie:PS: Spor cu Deloniada !!!
bitt scrie:Sa nu confundam cimbrisorul cu cimbrul. La cimbrisor concentratia de timol este mai mare. Am mai gasit pe un forum intens combatut ca si esenta/siropul din muguri de pin reduce sau chiar opreste inmultirea Varoa. Se recomanda in special la hranirile de pregatire iernat. Cred ca pe viitor este bine de cumparat chiar cristale de timol. Mai usor de dozat.
Pe un site spaniol am gasit ca ei pun solutia in burete de flori. Doua bucati de cuib de 5x4x05 cm.
varza scrie:Bitt reteta cu muguri de pin in combinatie cu pelin nu are efecte miraculoase asupra varoua.... am pus in hranirile din toamna si asa ceva dar.... nu s-a vazut cine stie ce diferenta la tratamentele av. Inca sper sa pot gasi si o metoda mai putin toxica si eficienta pentru varoua . Mai cunosc teoretic cateva retete dar prin ele se urmareste reducerea acarienilor intr-un interval lung de timp.... eu caut ceva care sa functioneze mai rapid![]()
Ps: Undeva pe forum am citit despre Dnul Milu care afirmase la un momendat ca foloseste pentru tratarea lui varoua produsele stupului!
Cred ca era pe forumul vechi. Nu a mai revenit cu completari desi era interesant. Mult succes tuturor!
bitt scrie:varza scrie:Bitt reteta cu muguri de pin in combinatie cu pelin nu are efecte miraculoase asupra varoua.... am pus in hranirile din toamna si asa ceva dar.... nu s-a vazut cine stie ce diferenta la tratamentele av. Inca sper sa pot gasi si o metoda mai putin toxica si eficienta pentru varoua . Mai cunosc teoretic cateva retete dar prin ele se urmareste reducerea acarienilor intr-un interval lung de timp.... eu caut ceva care sa functioneze mai rapid![]()
Ps: Undeva pe forum am citit despre Dnul Milu care afirmase la un momendat ca foloseste pentru tratarea lui varoua produsele stupului!
Cred ca era pe forumul vechi. Nu a mai revenit cu completari desi era interesant. Mult succes tuturor!
Cred. Am si zis ca era foarte controversata. Pana una alta asta cu uleiurile este singura care da semne sa fie buna.
Beekeeping scrie:Am inteles, albina a supravietuit comei alcoolice (just kidding). Dar varooa ?
PS nu ma uita cu detaliile colectorului de polen.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 71 vizitatori