Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde luci » 03 Iun 2016, 18:48

20 lei salcamul pe moment.da nu e miere.Banuiesc ca pleaca din Romania la 30(sau mai bine zis pleca)Salcamul va capata pret din toamna.Apropo asa multi stupi cu coroanele mancate nu-mi aduc aminte sa mai fi vazut.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde teinegru64 » 03 Iun 2016, 19:25

cristi_vidican scrie:
teinegru64 scrie:Stiind ca Dragos 2006 este in doliu...chiar imi faceam probleme.Cine va plange de mila ...procesatorilor?

Se stie deja ca IG plimba camionul prin tara doar sa cumpere miere. In lăzi nu are albine, ci € si $. Ca ar fi cel mai mare procesator din tara. Cică el, in colaborare cu Dragos au stricat pretul anul trecut la miere. Chiar si DM a fost afectata si a spus ca anul acesta nu vor mai face investiții. Noroc ca a reusit sa-i vândă lui Dorian 3 roi. Asa a iesit pe plus anul trecut.

Si eu imi permit postari la sto ....am vandut tot ce se putea vinde. In aceasta primavara.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde kissi » 03 Iun 2016, 19:41

kissi

Mesajde gaboreugen » 03 Iun 2016, 20:10

Cum este domnilor cu : nu exista cerere pe piata externa de miere, este piata suprastocata
de miere , si nu se cumpara
....Sa-mi bag p... ! Ia uite ce a crescut cererea in ultima saptamana!!!

Baieti ! Cerere pentru mierea romaneasca a fost tot timpul !!! Vorbim de mierea pe care o avem noi in butoaie pana cand ajunge la achizitori-procesatori . Ce pleaca de la ei la export, nu mai este calitatea vanduta de noi apicultorii romani!
Stocurile pe care le au achizitorii sunt posirci de miere luata din Ucraina, Argentina si China la preturi de kkt, si normal ca nu exista cerere la extern pentru kkt-ul lor, trebuie cupajata cu mierea de salcam de la noi pentru a fi vandabila! Se pare ca anul asta au supt-o cu mierea de salcam de la fraieri.
Astazi unui prieten i-a fost oferit un pret de 22 lei /kg de salcam, pe cele 2000 kg pe care le are de anul trecut. Si surpriza, nu a vandut.
Cei care aveti miere, nu vindeti pana in toamna ca nu stiiti cum va fi anul pana la final !
Aveti rabdare.
Revin cu afirmatia ca zaharul va ajunge 5 ron/kg pana la sf verii.(vb de Coronita)
gaboreugen

Mesajde gaboreugen » 03 Iun 2016, 20:28

Apropos,miere nu s-a facut nicaieri in Europa!
gaboreugen

Mesajde Ioan Guist » 03 Iun 2016, 20:37

Hunbee scrie:.
Hai nu ne serviti baliverne dinastea.

Intre timp mai servim dume cu argentine si ucraine"

Si inca o balivera sa servit ca motiv de necumparare rapita. " are neonico mierea, nu se cumpara la extern. "
"

Vad ca sunteti informat si extrem de convins de mersul "real " al treburilor cu apicultura in ansamblul ei. Uite asa, incet incet nu mai ramane loc de nici-o parere.
Geme tara de apicultori plini de ...certitudini.
Succes.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Bambucha » 03 Iun 2016, 20:41

In 2030 vom fi 8 miliarde pe Terra. Priviti contextul, intr-o lume din ce in ce mai poluata o miere de calitate va avea mereu pretul ei! Daca nu acum, atunci la anul. Tine de managementul, disciplina si planificarea fiecaruia.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde teinegru64 » 03 Iun 2016, 20:45

gaboreugen scrie:Apropos,miere nu s-a facut nicaieri in Europa!

Cineva imi povesteste ca prin Franta ...infloreste salcamul.Dar ...n u mai cumpara vin la PET....cica...la butoi e mazi rentabil.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde gaboreugen » 03 Iun 2016, 20:48

teinegru64 scrie:
gaboreugen scrie:Apropos,miere nu s-a facut nicaieri in Europa!

Cineva imi povesteste ca prin Franta ...infloreste salcamul.Dar ...n u mai cumpara vin la PET....cica...la butoi e mazi rentabil.

Nu prea am inteles ....cu PET-ul ...cu butoiul..
gaboreugen

Mesajde Hunbee » 03 Iun 2016, 21:45

Dl guist, cu tot respectul, nu v-am vizat in postarea mea. Nu era atac la persoana.
Eu pe bisnitarii astia am ciuda. Ca ne iau de fraieri si ne servesc baliverne pe care stiu ca nu le putem verifica pt ca suntem prea ocupati sa tinemi stupii productivi.
Si da, am toata certitudinea ca majoritatea sunt fara coloana vertebrala si bun simt. Si stiti de ce cred asta? Pt ca asta e tara si asta e agricultura. O mana de smecheri si o masa de dezinformati.
Si daca spun aici ce spun este pt ca stiu ca si ei citesc.
Si revin. Care e logica fluctuatiilor mari de pret di perioada culesului?
E retorica. Smecherii stiu sa taca. Nu ma astept la raspuns.
Dar ma astept sa ne tratati ca pe perteneri nu ca pe iobagi pe mosia voastra.
Hunbee

Mesajde ovidiu8403 » 04 Iun 2016, 09:04

Constatari :o

Ka******* :

Miere salcam kaka mos.... cica salcam,avea spume la gatu borcanului, 36 ron pe kg , borcan de 900gr
Miere salcam albina carpatina cu steagul RO fara mesaje "UE SI AFARA UE" pare mai veritabila dar nu bag mana in foc pentru ea 62 lei / kg borcan mic de 260 gr

Pai nu inteleg ceva ... la rafturi avem miere kaka cu 36 lei kilu care nu o vazut gram de salcam si una care poate are o proportie mai mica sau mai mare cu brand romanesc 62 lei / kg vanduta romanilor .

Eu cred ca e o politica national - mondiala facuta la masa celor destepti de a ingropa si ultima farama de cultura romanesca ... dar in final piata dicteaza pretul si cererea , problema e ca in romania oamenii ca s-au mai desteptat ar consuma miere romaneasca pura adevarata nu glucoza industriala insa nu exsista forma de buna credinta sa le-o puna la dispozitie, plus ca sunt si uscaturi printre noi (prin pietze) iar aceia au instaurat fobia de miere falsificata prin randul oamenilor de rand... Fetea ii un maimutoi , procesatori - samsari , pierdem noi , albinele si consumatorul final ...
Pana nu se schimba ceva drastic la nivel legislativ ne vom tot zbate in noroi ... daca vor mai fi albine si apicultori , ca multi agata anul acesta masca in cui ...

Off topic : Pentru completari la toamna, Zaharul 5 lei? ...Hmmmm ar trebui sa iau de pe acum ... lasa ca exsista F40 cu 3 lei...
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde cucubau » 04 Iun 2016, 09:33

Hunbee scrie: lasa ca exsista F40 cu 3 lei...

Pentru moment poate dar pe viitor va fi echivalentul a 1-1,5KG zahar exprimat in Lei
........
cucubau

Mesajde Ioan Guist » 05 Iun 2016, 23:38

Hunbee scrie:.
1 Ca ne iau de fraieri si ne servesc baliverne pe care stiu ca nu le putem verifica
2 certitudinea ca majoritatea sunt fara coloana vertebrala si bun simt. Si stiti de ce cred asta? Pt ca asta e tara si asta e agricultura. O mana de smecheri si o masa de dezinformati.

3 Care e logica fluctuatiilor mari de pret di perioada culesului?

1 Domnule, ce nu poti verifica dumneata, nu este valabil pentru toata lumea.Altii pot verifica.
2 "Certitudinile" pe care se pare ca te bazezi pot fi adevarate sau nu.Deci nu mai sunt certitudini.Ca doara nu ati fost la masa cu fiecare procesator.Si probabil nici nu cunoasteti varsta fiecaruia.Mai mult ca sigur nu cunoasteti cati copii au fiecare si cum se numesc.Simpla ranchiuna a noastra impotriva procesatorului nu are aplicabilitate.In alta parte sunt.... problemele apiculturii Romane.
3 Daruiti procesatorilor autohtoni o putere prea mare.Pretul mierii achizitionate la EG nu-l fac "ai nostrii"

Va rog (si inchei subiectul cu Dumneata) incercati sa nu tastati doar asa..."ca eu stiu la sigur".

Numai bine.
Ioan Guist

Mesajde Hunbee » 06 Iun 2016, 20:27

Iarasi cu tot respectul.
Nu vad sensul postarii dvs. Repet. Nu erati vizat de postarea mea.
Ma bucur ca incheieati ca eu nici nu am inceput si nici nu aveam intentia sa incep. :)
Eu doar puneam intrebari retorice pt cei avizati.
Sanatate si spor in toate.
Hunbee

Mesajde Ioan Guist » 08 Iun 2016, 13:18

Revin
Pe un forum de apicultura, retorica in directia culpapilizarii si denigrarii tuturor clientilor breslei nu face bine.Nu cladeste.
Fara a spune ca avem de lucru doar cu "fecioare" cand e vorba sa vindem miere.
Cand Romania va vinde tot pe intern si chiar vom importa pentru consumul propiu, chiar si atunci procesatorul va avea...de treaba.

Ca nu traim in tr-o tara perfecta (vezi alegerile :lol: ) o stim cu totii.Dar si sa tragem cu tunul in permanenta catre tot ce functioneaza nu e o solutie.
Da, potem scrie si enumera tepele sau neajunsurile.Cu dovezi si argumente.In rest ...babele au treaba lor si nu e nevoie de noi.

Cu respect de asemenea si succes pe poliflora.
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE