Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde varza » 07 Iul 2016, 17:47

In cazul unei dacii papuc cu 5 locuri cati stupi pot cara cu ea la un transport? Stupi sunt dadant 10 rame si nu vor avea magazii in momentul transportului. Pun intrebarea aceasta findca eu nu am reusit sa inghesuiesc mai mult de 10 stupi pe ea si din cate am citit vad ca unii reusesc sa puna mult mai mult pe aceste dacii fara sa se rastoarne :lol: Multumesc
varza

Mesajde Cristian IONITA » 07 Iul 2016, 19:00

Pai ... http://stuparitul.3xforum.ro/post/5006/ ... tra_Neamt/ se pare ca al nostru coleg km km reusea sa duca mai multi.

Oricum cred ca e dovada de barbatie crunta sa incarci descarcii stupii populati pe portbagaj de plafon
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde varza » 09 Iul 2016, 22:49

Asa ma gandisem si eu initial numai ca nu stiu cat rezista acel plafon la astfel de sarcini :lol: . Din cate am calculat deasupra intra 2 randuri de stupi a cate 6 stupi/rand maxim ..... asta ar veni 12 stupi +8 jos adica 20. Intradevar problema e la incarcat/descarcat dar nu e un capat de tara. Dar cu o remorca la ce numar de stupi pot ajunge sau mai bine schimb masina? Mentionez ca doresc o remorca ceva mai inalta ca sa nu raman suspendat cu ea :oops:
varza

Mesajde yuonyuon » 10 Iul 2016, 10:04

eu ma pus pe papuc(1,9 drop side ) cu 2 locuri . 24 10 r si cat 1/2 si pa remorca inca 24 , deci cam 48 . si orizontali 16r vreo 30 . llada si remorca is egale 150x200, greutate pana la 1.6 t
yuonyuon

Mesajde varza » 10 Iul 2016, 15:46

Cum ai reusit sa pui 24 +magazii ??? Adica cati ai avut in bena si cati deasupra ? Mie imi pare imposibil chiar daca e cu 2 locuri.
varza

Mesajde yuonyuon » 10 Iul 2016, 16:25

varza scrie:Cum ai reusit sa pui 24 +magazii ??? Adica cati ai avut in bena si cati deasupra ? Mie imi pare imposibil chiar daca e cu 2 locuri.
incap 12 jos 12 sus adica 3 pa latime si 4 pa lungime. doar cu cat de jumate . remorca e lafel . acuma sa zicem ca un stup e cam 40 kg maxim .
24 x40 = 960 kg , am voie 1000kg , dar sincer nu am avut stupi de 40 kg am extras de fiecare data inainte de transport
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 10 Iul 2016, 16:26

Imagine remorac e identica cu cea a masinii , bineinteles C -uri pe toate rotile .
yuonyuon

Mesajde Cristian IONITA » 11 Iul 2016, 10:50

varza scrie:Asa ma gandisem si eu initial numai ca nu stiu cat rezista acel plafon la astfel de sarcini :lol: . Din cate am calculat deasupra intra 2 randuri de stupi a cate 6 stupi/rand maxim ..... asta ar veni 12 stupi +8 jos adica 20. Intradevar problema e la incarcat/descarcat dar nu e un capat de tara. Dar cu o remorca la ce numar de stupi pot ajunge sau mai bine schimb masina? Mentionez ca doresc o remorca ceva mai inalta ca sa nu raman suspendat cu ea :oops:

daca portbajaul este bine realizat o sa reziste, dar cum spuneam si mai devreme nu recomand deloc ideea, incarcarea in acest mod sfideaza pe langa legile rutiere si legile fizicii .... stupii incarcati peste plafon vor schimba semnificativ centrul de greutate al masinii care va deveni instabila si extrem de greu de manevrat.

mai degraba cauta o remorca mai "incapatoare", o simpla platforma de transport auto (de preferat cu 2 axe) iti permite sa incarci minim 20 de stupi pe un rand (40 pe 2 randuri daca remorca suporta incarcarea) .... si vei putea circula in conditii mult mai sigure.

remorca mai inalta ??!! .... "capacitatea de trecere" a remorcii trebuie sa fie cel mult egala cu cea a masinii? .... ce vrei sa faci cu o remorca inaltata capabila sa treaca sleauri de 1 m daca masina nu depaseste sleauri de 20 cm?? !! .... si de ce tii musai sa plimbi stupii prin astfel de locuri?
Cristian IONITA

Mesajde varza » 11 Iul 2016, 14:46

Din pacate vatra permanenta o am intr-un loc mai greu accesibil. Cu o masina in gen opel astra sau ford focus intru la limita pe acel drum.....si nu imi convine sa ii transport in brate aproape 2 km :? .
Daca ar exista o remorca ceva mai inalta ar fi f bine altfel trebuie sa caut alte solutii. Cu papucul intru fara prpbleme pe acel drum daca nu il incarc exagerat.
varza

Mesajde Cristian IONITA » 11 Iul 2016, 15:36

pai poate nu m-am exprimat eu cum trebuie .... voiam sa spun ca degeaba cauti remorca capabila daca masina "tractoare" nu poate.

remorcile in general au garda mai buna decat masinile obisnuite .... dupa mine nu musai inaltimea remorcii este cea care te limiteaza in teren ci rezistenta puntii (lor) la exploatarea in teren accindenta, mai ales la viraje in namoale .... cand roata remorcii nu are cum sa pivoteze ci se propteste in namol, lucru care duce la fortarea in puntea remorcii.
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 11 Iul 2016, 16:42

[quote="Cristian IONITA".... voiam sa spun ca degeaba cauti remorca capabila daca masina "tractoare" nu poate.[/quote]

Bine zis! :D

Uite la ce ma tot uit eu. Mi-ar fi de ajutor pentru a merge la stupi, daca ploua pe vatra din Vaslui greu ajung cu masina.
Si ar fi ok si pentru a merge pe dealuri si munti la plimbare :lol:

Mai vad Land Rover freelander si Grand Cherokee. Alte optiuni pana in 3000 euro am?

http://www.bestauto.ro/mitsubishi/pajero/masina-de-teren/auto/3264877.htm?pgsource=searchresult&fuelname=diesel&year=1996&colorname=verde&countyname=timis,%20lugoj&price=2599&tabid=1&pictureid=1
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 11 Iul 2016, 17:10

jonny_it scrie: ... Alte optiuni pana in 3000 euro am?
...

da, dar la 3.000 Euro cumperi o masina de 3.000 Euro .... adica cu ceva vechime si nu musai in buna forma :)

parere mea ca cel mai bine te pui de acord cu ce vrei sa faca masina (cat off road, cat asfalt; daca trebuie sau nu sa si tracteze; ai sau nu de caract diverse; ai sau nu la indemana service/mecanic care sa se priceapa, etc) si deabia apoi sa pui pba bugetului.

Freelanderul nu se bucura de multa popularitate in ceea ce priveste fiabilitatea (a fost cobai pentru multe sisteme electronice si nu toate s-au dovedit a fi de succes, motorizari mai mult sau mai putin fericit alese, etc).

Grand Cherokee - are referinte bune, cu exceptia motorizarilor VM (italiene) dar rar gasesti masina la vanzare fara milionul de km parcursi (vorbesc de km reali nu de cei declarati :) ).

oricum e aiurea sa comparam masini din clase diferite

am mai precizat, ptr apicultura "mioritica" dupa mine un 4x4 este obligatoriu (pur si simplu primavara pana in iunie e periculos sa parasesti asfaltul fara masina 4x4, iar cum noi suntem in urma la capitolul asfalt rezulta conculzia de mai sus. pe de alta parte nu-i musai cel mai performant 4x4 .... ca oricum ai un drum de acces .... nu mergi direct prin vaioage.

o masina care sa le impace bine pe toate dupa mine ar fi Land Rover Discovery (1 sau 2) ... este cat de cat eleganta (nu se uita nimeni crucis la tine daca te duci fie la mall fi la Ateneu), modularitate spatiu interior (poti avea 7 lucuri ptr persoane sau ditamai portbagajul de cca 2 mc), tracteaza 3,5 tone, consum decent, pret la piese acceptabil, etc.
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 11 Iul 2016, 17:50

Cristian IONITA scrie:o masina care sa le impace bine pe toate dupa mine ar fi Land Rover Discovery (1 sau 2) ... este cat de cat eleganta (nu se uita nimeni crucis la tine daca te duci fie la mall fi la Ateneu), modularitate spatiu interior (poti avea 7 lucuri ptr persoane sau ditamai portbagajul de cca 2 mc), tracteaza 3,5 tone, consum decent, pret la piese acceptabil, etc.

Da, arata ok, acum depinde daca te tine inima sa o zgarii prin balariile unde ma duc eu. :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 11 Iul 2016, 18:06

sezi bland ca nu cred sa gasesti masina de acest gen nezgariata deja

iar despre "balarii" .... uite cam pe unde stie sa mearga

Cristian IONITA

Mesajde Closcutz » 11 Iul 2016, 18:44

Ce te faci cu taxele la un Discovery... timbru de mediu te omoara, impozitul dc nu e autoutilitara te darama, asigurarea...dai spargere la banca s-o achiti! :roll:
Closcutz

Mesajde Closcutz » 11 Iul 2016, 18:47

Mai viabil pare un Mitsubishi L 200 sau o Toyota Hylux mai batrana...sunt mai ok atat la timbru de mediu cat si la impozit ca-s autoutilitareN1; la rovigneta e mai nasol, dar nu poti sa le ai pe toate! Acum bomba cata miere trebuie sa vinzi ca sa atingi asa ceva cand samsarii ne arunca 6 lei pe fls?
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE