Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde mellis » 12 Iul 2016, 23:26

Am tot insistat ca avem o problema de educație a oamenilor. Multi i-am auzit ca nu mai iau din magazin, au ajuns știrile si la ei. Dar sunt inca multi ce consuma de pe rafturi si cred ca mănâncă sănătos...
Un coleg mi-a spuse ca mierea ce i-am dat-o a fost atât de buna, nu crede ca mâncat miere pana acum...
Clienții se fac greu, dar calitatea ii aduce mereu.
Un preț bun ar fi sa vindem miere sănătoasă acasă, la copiii mistrii, nu la alții sa o amestece sau sa idea peste hotare.
Sănătate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde yuonyuon » 13 Iul 2016, 09:13

Cate teorii si vb frumoase , pe cand in realitate trebuie facut un singur lucru . sa tinem de pret . eu nu am mai dat la angro din 2014 cand era poliflora 12 lei
de salcam si tei numi fac probleme se dau ca painea calda , dar ce ma fac cu floare ca tot se aduna .si nu sunt singuru care sta cu garaju de \fs plin de anu trecut.
yuonyuon

Mesajde Cristian IONITA » 13 Iul 2016, 09:29

jonny_it scrie: ...
PS: Vand cateva tone pe an la borcan. ...

mai precis cate sunt astea cateva ? .... ca si 2 si 6 sunt tot "cateva" dar diferenta este semnificativa
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 11:05

Cristian IONITA scrie:
jonny_it scrie: ...
PS: Vand cateva tone pe an la borcan. ...

mai precis cate sunt astea cateva ? .... ca si 2 si 6 sunt tot "cateva" dar diferenta este semnificativa

Anul trecut am dat aprox 3,5 tone asa. Este adevarat ca am si un magazin propriu care vinde destul de multa miere, dar anual vand foarte multa si direct(prieteni, cunostiinte, clienti). Nu am marit stupina pana nu mi-am facut clienti suficienti. Sunt cativa ani de cand nu mai bag bani din buzunar in investitii. Anul acesta concediul/concediile(sper :lol: ) sunt platite din banii de pe mierea de anul trecut. Toti banii castigati sunt pusi intr-un cont separat.
Poliflora si salcamul sunt baza, teiul mai putin, nu prea vor, dar i-am educat si iau si tei acum.
Avantajul este ca eu si viitoarea sotie suntem din zone diferite, si practic vindem in ambele directii. Totul se vinde etichetat si ambalat in borcane de sticla. Am renuntat la plastic, nu da bine la clienti.
Frumos si cel mai motivant lucru este cand te suna cineva si spune ca are numarul de la altcineva(pe care nu il cunosc) si care a gustat miere si ca vrea si el :lol:
Am observat ca multi cumpara la comun miere, mai bine zis rudele iau 10 kg sa zicem, si dupa aia o impart intre ei, de aceea intotdeauna pun 2-3 pliante si 2-3 carti de vizita in plus in fiecare punga in care dau mierea.
Pacat ca nu am salcam anul acesta ..
Oricum fata de perioada 2009 - 2011 se simte ca are lumea ceva mai multi bani, atunci a fost jale mare :lol:
jonny_it

Mesajde asd2 » 13 Iul 2016, 12:39

Aici vina e si a oamenilor care au devenit extrem de comozi si crretini. In loc sa sustinem producatorii din jurul nostru, adica pe aproapele nostru, ne taiem singuri craca si uite asa azi maine ramanem numai cu supermarketurile si cu corporatiile(ce-i drept ca multi nu isi mai permit sa mance mai mult de parizer cu 5 lei dar ceilalti?...) Ma bucur sa vad intreprinzatori care nu renunta, pentru ca asta se vrea de la noi. Doamne ajuta.
asd2

Mesajde Cristian IONITA » 13 Iul 2016, 13:13

Ceva de genu' procedez si eu, tot frumos ambalat, tot prin recomandari, etc .... dar mai mult de 5-600 Kg nu am avut nicodata productie asa ca pana in Craciun termin in fiecare an ce am de vandut.

Ideea este ca nici nu vad potential de a vinde mai mult de 1,5 tone pe acest sistem .... pur si simplu nu este timp "fizic" sa livrezi astfel fara sa-ti fie afectate celelalte activitati, vorbesc de situatia mea.

Ce am facut eu cu oarecare succes am incercat sa propun clientului sa cumpere o data cantitatea estimata ptr tot anul si sa-mi plateasca cand are (disponibilitate ca ptr 25-30 lei kg de miere nu am clienti care sa nu-si permita) .... adica sa nu mai "pierd vremea" de 4-5 ori pe an livrand cate un borcan, ci sa livrez o data 5 borcane urmand sa orimesc banii de 5 ori :)

solutia merge insa doar la clienti cat de cat apropiati ... ca sa nu uite ca are de dat :mrgreen:

totodata incerc pe cat posibil sa conving clientii ca mierea nu este cine stie ce trufanda .... sau medicament, etc care trebuie consumat cu moderatie ... si privit ca sfintele paste .... e un aliment ... hranitor, sanatos, etc .... si asa am ajuns sa am clienti care renunta la zahar in cafea .... si gatesc porcu' in miere caramelizata :D
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 13 Iul 2016, 16:45

teinegru64 scrie:Domnule bambucea...ai fost printre simpatiile mele...si vei fi in continuare.

Simpatia este reciproca, insa faceti o analogie cu ce se intampla pe piata laptelui de exemplu unde incepand cu aprilie 2015 s-au eliminat cotele de productie la lapte la nivel european. Va asigur ca pe piata mierii se intampla exact acelasi lucru unde consumatorul final neinformat nu se intreaba prea multe despre continutul produsului. Ori daca la nivel de exporturi suntem mult prea mici in a face legea legat de preturi, macar la importuri prin politici de protejare a productiei interne sa nu ne impuscam in piciorul ologit.
Este un topic urmarit de multi ochi, asa ca v-as ruga sa reflectati mai mult cand faceti afirmatii de genul ca productia romaneasca de miere nu are nevoie de subventie, mai ales in ani dezastruosi ca 2016.

http://www.romanialibera.ro/economie/fi ... %9C-381526

"Cum este posibil ca un producător situat la sute sau mii de kilometri, aflat într-o ţară în care salariile şi costurile cu utilităţile sunt mai mari decât în România, să vină cu preţuri mai mici decât un producător român, situat la zeci sau câteva sute de kilometri de unitatea procesatoare? „Explicaţia stă în sistemul de subvenţii complex folosit în aceste ţări, în care producătorii sunt ajutaţi în privinţa costurilor de transport, administrative, energie, ajutoare care, puse unul peste altul, fac diferenţa“, spune şeful APRIL .

Există însă o dilemă. Lactatele străine pot fi mai ieftine, aduc profituri mai mari, însă mulţi români caută lactate româneşti. Ce este de făcut? „Producătorii cumpără din afara ţării calupuri de caşcaval, le porţionează, le reambalează, iar ultimul pune ştampila «Made in România». Sunt şmecherii pentru a păcăli consumatorii“, spune preşedintele APRIL. Potrivit site-ului de ştiri economica.net, în urmă cu un an şi jumătate, în noiembrie 2013, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a amendat retailerul francez Carrefour pentru că a comercializat un sortiment de caşcaval Delaco la raionul semnalizat cu emblema “Autentic românesc“."
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Hunbee » 13 Iul 2016, 17:25

Bun. Intelg jonny cati place argentina. Si mie. E frumoasa zice lumea.
Despre pret. Rogu-te, ca pari un om informat, cat a fost anul trecut, si mai inainte? Asa pe vreo 5 ani sa zicem.
Asta ca s vada si ochiul meu de cautator de oua si s intelega si mintea mea de invartitor la centrifuga corelatia mierii mele cu aia " exotica"
Tare multamesc, anticipat, pt efortul tau de a ne informa.
Busnos tardes amigo.
Hunbee

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 18:16

Hunbee scrie:Bun. Intelg jonny cati place argentina. Si mie. E frumoasa zice lumea.
Despre pret. Rogu-te, ca pari un om informat, cat a fost anul trecut, si mai inainte? Asa pe vreo 5 ani sa zicem.
Asta ca s vada si ochiul meu de cautator de oua si s intelega si mintea mea de invartitor la centrifuga corelatia mierii mele cu aia " exotica"
Busnos tardes amigo.

Imi cer scuze, dar pretul era per pund, nu pe kg. 1 pound = 0.45 kg. Deci daca vreti pretul inmultiti cu 2 si un pic valorile de mai sus.

Iti pot spune pretul la un moment dat.

IUNIE 2015
Argentina - $1.78
China - $3.07

OCTOMBRIE 2015
Argentina - $1.59
China - $1.16

IUNIE 2014
Argentina - $1.87 (A ramas tot anul cam la fel)
China - $2.20

IUNIE 2015
Argentina - $1.57
China - $1.26

Canada aproape in toti anii a avut pretul peste 1,9 dolari, anul acesta a inceput de la 1,46 dolari.
jonny_it

Mesajde CristianBee » 13 Iul 2016, 19:53

jonny_it scrie:
Hunbee scrie:Bun. Intelg jonny cati place argentina. Si mie. E frumoasa zice lumea.
Busnos tardes amigo.

Imi cer scuze, dar pretul era per pund, nu pe kg. 1 pound = 0.45 kg. Deci daca vreti pretul inmultiti cu 2 si un pic valorile de mai sus.

Iti pot spune pretul la un moment dat.

IUNIE 2015
Argentina - $1.78
China - $3.07

OCTOMBRIE 2015
Argentina - $1.59
China - $1.16

IUNIE 2014
Argentina - $1.87 (A ramas tot anul cam la fel)
China - $2.20

IUNIE 2015
Argentina - $1.57
China - $1.26

Canada aproape in toti anii a avut pretul peste 1,9 dolari, anul acesta a inceput de la 1,46 dolari.

Chiar si la cel mai mic pret am fi competitivi in raport cu aceste tari . Ca exemplu pretul de 1,16 $/pound => 1,16 $ x 2,2 = 2,552 x 3,9 lei/$ = 9,9528 lei/kg ( fara transport si taxe vamale !!! ) .
Transportul mai face 7-10 % + taxe vamale ( 10 % ) => mult mai mult decat cel din Ro .

Problema noastra ca si apicultori este ca nu avem productii suficient de mari astfel incat sa ne acoperim costurile , nu avem un numar suficient de mare de stupi productivi .
CristianBee

Mesajde Hunbee » 13 Iul 2016, 23:22

Multumesc jonny. Info util.
Deci pretul variaza cu vreo 10 -15 % de la an la an.
Rugam pe aceasta cale pe procesatori care dau preturi cu diferente de 40% de la un an la altul sau chiar la cateva luni,sa nu ne mai serveasca baliverna globalizarii pietei mierii.
Multumim. Bisnitari ce sunteti.
Hunbee

Mesajde csaa » 13 Iul 2016, 23:35

E posibil ca marii procesatori sa se fi inteles intre ei iar cei mici doar sa se alinieze la preturile dictate. A mai fost un caz privitor la pretul bezinei si motorinei.
csaa

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 23:38

csaa scrie:E posibil ca marii procesatori sa se fi inteles intre ei iar cei mici doar sa se alinieze la preturile dictate. A mai fost un caz privitor la pretul bezinei si motorinei.

Hmm, posibil sa ai dreptate. Cum dovedim asta? Eu sunt dispus sa ma ocup si sa vorbesc cu un avocat sa ne reprezinte.
Daca ne unim putem face ceva.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 13 Iul 2016, 23:50

Oscilatii sunt, in special la mierea din China, dar per total noi nu ar trebui sa avem pret de achizitie sub 9 lei. In special pt ca suntem si in UE si nu sunt taxe vamale.

Hunbee scrie:Multumesc jonny. Info util.
Deci pretul variaza cu vreo 10 -15 % de la an la an.
Rugam pe aceasta cale pe procesatori care dau preturi cu diferente de 40% de la un an la altul sau chiar la cateva luni,sa nu ne mai serveasca baliverna globalizarii pietei mierii.
Multumim. Bisnitari ce sunteti.
jonny_it

Mesajde proapis13 » 14 Iul 2016, 09:38

Se pare ca achizitorul neamt,care cumpara cam toata mierea din Romania,partener principal fiind ACA,a renuntat la afacere si momentan doar imbuteliaza si distribuie ce are pe stoc,urmand ca in perioada urmatoare sa-si inchida afacerea
Principalul motiv ar fi legea care INTERZICE cupajarea mierii...
Daca se confirma stirea,pana la sfarsitul anului preturile la miere nu or sa mai urce...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jonny_it » 14 Iul 2016, 09:55

proapis13 scrie:Se pare ca achizitorul neamt,care cumpara cam toata mierea din Romania,partener principal fiind ACA,a renuntat la afacere si momentan doar imbuteliaza si distribuie ce are pe stoc,urmand ca in perioada urmatoare sa-si inchida afacerea
Principalul motiv ar fi legea care INTERZICE cupajarea mierii...
Daca se confirma stirea,pana la sfarsitul anului preturile la miere nu or sa mai urce...

Apar altii ...
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE