Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde vulpea » 04 Noi 2016, 21:08

mau.,cine crede ca la lemn se lucreaza cu mm se inseala.asta se face la metal.nici cel mai al draq tamplar nu-ti garanteaza 100% executia la mm.tatal meu a lucrat in forestiera toata viata lui,de aceea stiu.
vulpea

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 04 Noi 2016, 21:15

In forestiera a cubat cu metri steri .
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde ady_n » 04 Noi 2016, 23:21

Nicolaie Astaifoaiei scrie:
ady_n scrie: eu vreau insa sa profit de experienta d-lui

Asa ie ca poftesti sa profiti si de inocenta dansului ?

Foae....esti simpatic. Atat.
ady_n

Mesajde ady_n » 04 Noi 2016, 23:26

mausica scrie:
cristian bh scrie:Fără dimensiuni exacte,scriere negru pe alb in fata ochilor,n-as zice ca iese ceea ce se vrea in final,iar mai exact,înălțimea interioară e de 169mm.
Iar despre cote după ureche,...iar m-a mănâncă limba si spui,.....dar norocul este ca Cristi încă nu s-a apucat sa facă diviziunea milimetrului!Atunci sa vezi cote,adică tâmplari fără piele după urechi! :lol:

Pai nu trebuia să fie de 170 ??

Teoretic da, dar probabil in timp apar depuneri(propolis, albine strivite,etc) si astfel distanta intre rame pe verticala creste.Cred ca de asta se mai scade 1mm.
ady_n

Mesajde mausica » 04 Noi 2016, 23:39

vulpea scrie:mau.,cine crede ca la lemn se lucreaza cu mm se inseala.asta se face la metal.nici cel mai al draq tamplar nu-ti garanteaza 100% executia la mm.tatal meu a lucrat in forestiera toata viata lui,de aceea stiu.

Adica daca eu merg la tamplar si ii zic ca vreau corpurile(luam exemplu de fata) de fix 170mm el nu poate sa le scoata asa ????
Numai unu care nu are scule bune nu poate face asta...e clar ca cu un pendular nu vei reusii sa scoti in serie acea cota.
Ca dupa o vreme lemnul lucreaza asta e alta mancare de peste dar strict pe partea de executie eu personal zic ca se poate fara probleme.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde vulpea » 05 Noi 2016, 00:17

la 17 cm e alta poveste.orice tamplar lucreaza si cu polizorul cu banda(smirghel) ca sa aduca la mm.se lucreaza la cm sau 0,5 cm.restul e potriveala din smirghel.PS.Asta.,eu am vorbit de tamplari nu de vanzatorii de lemne,clar ?
vulpea

Mesajde cristian bh » 05 Noi 2016, 09:33

vulpea scrie:la 17 cm e alta poveste.orice tamplar lucreaza si cu polizorul cu banda(smirghel) ca sa aduca la mm.se lucreaza la cm sau 0,5 cm.restul e potriveala din smirghel.PS.Asta.,eu am vorbit de tamplari nu de vanzatorii de lemne,clar ?

Vai mama lor ai tâmplari ce ar lucra după indicațiile prețioase ale simpaticului domn vulpe.Dumnealui probabil e rămas gândul la cofraje,dar in ziua de azi si astea se montează din paneluri gata făcute si măsurate tot in milimetri.
Da cum multivalenta dumnealui e mult peste media obișnuita a romanului(nu neamt) e oarecum de înțeles ca mai scapă si prind garduri câte ici,pe colo,prin chestiunile esențiale.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristi_vidican » 05 Noi 2016, 09:52

mausica scrie:Pai nu trebuia să fie de 170 ??

Eu știam că dinstanța dintre rame, între corpuri, pe verticală e de 7 mm.
Cum rama e de fix 162, rezultă 169 mm.
Mie așa mi-au ieșit calculele și stupii mei sunt foarte productivi. Poate dacă aș lăsa 8 mm între rame ar fi mai bine. Îți dai seama câtă ceară și miere e acolo.
Un stup ar avea în plus 4 mm de ceară. Înmulțit cu 70 ar fi 280 mm de ceară. Adică aproape 2 corpuri de 1/2 (redus, ca la Lucian Ves - el are Multi Etajat super Redus) :lol:
Luciane, vinde tot și treci și tu pe MER. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Jean Valjean » 05 Noi 2016, 10:44

cristi_vidican scrie:Eu știam că dinstanța dintre rame, între corpuri, pe verticală e de 7 mm.

Din cate stiu 8 mm e stasul, dar la inaltimea corpurilor nu cred ca e foarte important
Insa daca s-ar respecta stasul ar fi excelent. Pentru ca uneori 1 mm e foarte important: de exemplu cand ai latimea interioara a stupului de 10 rame de 37.5 cm si constati ca ramele cumparate au 3.8 cm latime, in loc de 3.7 .
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde vulpea » 05 Noi 2016, 10:47

Pt.c.bh,cred ca ai o problema de personalitate.ce ar fi sa nu ma mai bagi in seama ?(sa-ti vezi de ARGUMENTATIA ta cu ceilalti).in rest numai de bine.PS. de aceea unii tamplari spun ca daca exista diferente de dimensiuni in mm albinele rezolva problema.
vulpea

Mesajde mausica » 05 Noi 2016, 15:58

vulpea scrie:la 17 cm e alta poveste.orice tamplar lucreaza si cu polizorul cu banda(smirghel) ca sa aduca la mm.se lucreaza la cm sau 0,5 cm.restul e potriveala din smirghel.PS.Asta.,eu am vorbit de tamplari nu de vanzatorii de lemne,clar ?

Lasa polizoru deoparte...exista scule dedicate care fac aceasta operatiune..De exemplu dupa ce ai scos panoul din grosime apai ala tre sa fie perfect...ca il bagi in slefuire aia e pt a inchide porii,pt a prinde bine vopseaua,pt a nu manca atata vopsea..etc
Cand l-ai bagat in circular la fel...daca e setat corect atunci 169mm iese sau 170mm cat doresti.Pt asta exista scule de calitate!!!!
Daca tu vi la mine si masori toate lateralele (de exemplu)de la rame le vei gasii pe toate in 162 mm FIX fara o abatere nici macar de 1mm asta ca sa iti dovedesc ca se poate lucra la mm...insa trebuie sa ai si cu ce face treaba asta..ca din pendular si polizor.....
cristi_vidican scrie:
Eu știam că dinstanța dintre rame, între corpuri, pe verticală e de 7 mm.

Eu stiam de 8 dar ma rog sa nu ne ametim degeaba.
La tine e corpul de 169(am inteles acuma de ce)..la mine e de 170 si am 8 mm intre rame distribuiti 5 jos si 3 sus ;)
mausica

Mesajde vulpea » 05 Noi 2016, 16:37

sa-mi fie iertata 'indrazneala' :prin slefuire NU se inchid porii la lemn,ci adera vopseaua mai bine(bineinteles cu consum MAI MARE de vopsea).hai sa ne hotaram sa nu mai facem din tantar armasar.sunt perfect de acord cu tine ca exista scule de calitate,dar si costul e mai mare,ori daca ati faci stupi,s.a. in mod ocazional,atunci cred ca nu mai renteaza sa cumperi scule de calitate(doar producatorii profesionisti si nici aia precum Batranul care au abateri chiar si de cm - o fi lucrat cu scule de necalitate sau neglijent [poate sa aleaga el varianta]?).
vulpea

Mesajde mausica » 05 Noi 2016, 16:45

vulpea scrie:sa-mi fie iertata 'indrazneala' :prin slefuire NU se inchid porii la lemn,ci adera vopseaua mai bine(bineinteles cu consum MAI MARE de vopsea).hai sa ne hotaram sa nu mai facem din tantar armasar.sunt perfect de acord cu tine ca exista scule de calitate,dar si costul e mai mare,ori daca ati faci stupi,s.a. in mod ocazional,atunci cred ca nu mai renteaza sa cumperi scule de calitate(doar producatorii profesionisti si nici aia precum Batranul care au abateri chiar si de cm - o fi lucrat cu scule de necalitate sau neglijent [poate sa aleaga el varianta]?).

Cum zici tu...insa ideea discutiei era daca s epoate lucra la mm sau nu !!!!
Ca stupii tip Batranu au urdinise pe toate partile...asta e...nu e treaba mea
Dai un ban dar stai in fata...si acel ban nu e ceva de sa iti cada paru...e vb de maxim 1500e care in primii 100 de stupi i-ai amortizat ;)
mausica

Mesajde cristian bh » 05 Noi 2016, 16:57

vulpea scrie:Pt.c.bh,de aceea unii tamplari spun ca daca exista diferente de dimensiuni in mm albinele rezolva problema.

chestiunea e ca m-am amuzat copios de dimineața,numai gândindu-ma,....ce-ar fi dacă tamplarii ar lua-o in serios treaba cu toleranta de juma de centimetru,plus sau minus ca si aici trebuie toleranta :lol: dar m-am amuzat si mai tare imaginandu-mi ce mutra ar face beneficiarul acestora , ;)
Atunci sa vezi scheme de montaj si potriveala între corpuri,....... La corpul 48 merge sus doar cu 72,dar dedesubt doar cu 54,dacă vrei sa inversezi,atunci muți cuibul in c4,
Lasă dom vulpea,.....ca albinele sunt istețe si rezolva toate problemele , ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Noi 2016, 17:22

In legatura cu MER-urile !!!
Corpurile mele au 155mm inaltime !!!
La sfatul unui prieten foarte apropiat , meserias adevarat , am facut ramele cu inaltimea de 150mm !!!
Ramele mele au speteaza superioara si speteaza inferioara de 10mm grosime !!!
Fac numai insarmare verticala !!!
Oricum as face , ce putin pe mijloc tot cedeaza putin spetezele la insarmare !!!
Asa ca ... cel putin pe mijlocul ramei , am intre rame 7mm , poate 8mm !!!
Asa am facut ... si nu-mi pare rau !!!
Inca un avantaj mare la MER !!!
RAMA UNICA !!!
Numai cine are asa ceva ... stie ce inseamna !!!

:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde teinegru64 » 05 Noi 2016, 17:46

ves.lucian.zabrani scrie:In legatura cu MER-urile !!!
Corpurile mele au 155mm inaltime !!!
La sfatul unui prieten foarte apropiat , meserias adevarat , am facut ramele cu inaltimea de 150mm !!!
Ramele mele au speteaza superioara si speteaza inferioara de 10mm grosime !!!
Fac numai insarmare verticala !!!
Oricum as face , ce putin pe mijloc tot cedeaza putin spetezele la insarmare !!!
Asa ca ... cel putin pe mijlocul ramei , am intre rame 7mm , poate 8mm !!!
Asa am facut ... si nu-mi pare rau !!!
Inca un avantaj mare la MER !!!
RAMA UNICA !!!
Numai cine are asa ceva ... stie ce inseamna !!!
Inseamna ca nu ai reusit sa populezi MEA-ul ?

:P :P :P
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR