Nicolaie Astaifoaiei scrie:ady_n scrie: eu vreau insa sa profit de experienta d-lui
Asa ie ca poftesti sa profiti si de inocenta dansului ?
mausica scrie:cristian bh scrie:Fără dimensiuni exacte,scriere negru pe alb in fata ochilor,n-as zice ca iese ceea ce se vrea in final,iar mai exact,înălțimea interioară e de 169mm.
Iar despre cote după ureche,...iar m-a mănâncă limba si spui,.....dar norocul este ca Cristi încă nu s-a apucat sa facă diviziunea milimetrului!Atunci sa vezi cote,adică tâmplari fără piele după urechi!
Pai nu trebuia să fie de 170 ??
vulpea scrie:mau.,cine crede ca la lemn se lucreaza cu mm se inseala.asta se face la metal.nici cel mai al draq tamplar nu-ti garanteaza 100% executia la mm.tatal meu a lucrat in forestiera toata viata lui,de aceea stiu.
vulpea scrie:la 17 cm e alta poveste.orice tamplar lucreaza si cu polizorul cu banda(smirghel) ca sa aduca la mm.se lucreaza la cm sau 0,5 cm.restul e potriveala din smirghel.PS.Asta.,eu am vorbit de tamplari nu de vanzatorii de lemne,clar ?
mausica scrie:Pai nu trebuia să fie de 170 ??
cristi_vidican scrie:Eu știam că dinstanța dintre rame, între corpuri, pe verticală e de 7 mm.
Cum rama e de fix 162, rezultă 169 mm.
vulpea scrie:la 17 cm e alta poveste.orice tamplar lucreaza si cu polizorul cu banda(smirghel) ca sa aduca la mm.se lucreaza la cm sau 0,5 cm.restul e potriveala din smirghel.PS.Asta.,eu am vorbit de tamplari nu de vanzatorii de lemne,clar ?
cristi_vidican scrie:
Eu știam că dinstanța dintre rame, între corpuri, pe verticală e de 7 mm.
Cum rama e de fix 162, rezultă 169 mm.
vulpea scrie:sa-mi fie iertata 'indrazneala' :prin slefuire NU se inchid porii la lemn,ci adera vopseaua mai bine(bineinteles cu consum MAI MARE de vopsea).hai sa ne hotaram sa nu mai facem din tantar armasar.sunt perfect de acord cu tine ca exista scule de calitate,dar si costul e mai mare,ori daca ati faci stupi,s.a. in mod ocazional,atunci cred ca nu mai renteaza sa cumperi scule de calitate(doar producatorii profesionisti si nici aia precum Batranul care au abateri chiar si de cm - o fi lucrat cu scule de necalitate sau neglijent [poate sa aleaga el varianta]?).
vulpea scrie:Pt.c.bh,de aceea unii tamplari spun ca daca exista diferente de dimensiuni in mm albinele rezolva problema.
ves.lucian.zabrani scrie:In legatura cu MER-urile !!!
Corpurile mele au 155mm inaltime !!!
La sfatul unui prieten foarte apropiat , meserias adevarat , am facut ramele cu inaltimea de 150mm !!!
Ramele mele au speteaza superioara si speteaza inferioara de 10mm grosime !!!
Fac numai insarmare verticala !!!
Oricum as face , ce putin pe mijloc tot cedeaza putin spetezele la insarmare !!!
Asa ca ... cel putin pe mijlocul ramei , am intre rame 7mm , poate 8mm !!!
Asa am facut ... si nu-mi pare rau !!!
Inca un avantaj mare la MER !!!
RAMA UNICA !!!
Numai cine are asa ceva ... stie ce inseamna !!!
Inseamna ca nu ai reusit sa populezi MEA-ul ?
![]()
![]()
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 72 vizitatori