Adi Hodis scrie:gica.mosu scrie: ...
Eu am scris in MS mele ca fac impachetarea finala dupa 1 dec in functie de vreme....am facut pe 10 oct aranjare cuib+df+polistiren in dreapta cuibului si acum dupa aprox40 de zile la multi dintre ei a trebuit sa mai scot din rame,sa fac unificari sa bag doi in lada....Pana atunci nici vb de maeu...ii tin cu fundul gool=atan'fund si apoi le pun "PANPARSI"...iar de restrans la prima turta energetica-proteica(de regula1-15 feb)...daca mai am la ceeela felul cum arata stupii in ac an la mine dar si la alti stupari(f putina albina fata de alti ani) 8-) si v-a trebuii intervenit daca vrem sa mai scotem ceva la primavara si cu ce pleca in pastoral:idea: ...Spor-G.M
Va salut cu respect! Acum ca a venit ,,iarna,, mai e timp si de un stuparit pe forum si am zis ca e momentul sa mai întreb si eu una alta pt lămuriri din experiența celor care cunosc mult mai bine ca mine aceasta îndeletnicire nobila. Am ceva nelămuriri in privința impachetarii referitor la ciocnirea teorie- practica. Unii folosesc cu succes o împachetare sumara, alții împachetează temeinic tot cu succes, eu am împachetat f bine si unii au iernat excelent ,alții nu stiam ce sa le mai fac sa scap de umezeala,unii au ieșit la fel de puternici,alții mai slăbiți. Am întâlnit expresia ,,mai reglez din urdinis,, dar nu stiu cum...daca se poate sa imi explicați. Ma refer ,daca măriți urdinișul se reduce din umezeala? Care e limita pana la care se poate mari urdinișul? V as mai întreba ce ma sfătuiți sa folosesc , nu stiu daca am voie sa le spun numele ,pt turte din primavara( energetice) unul cu 40% fructoza dar care am observat ca se cam întărește si albina muncește sa o consume sau unul cu 83 % zaharoza dar care rămâne moale si albina il ia mai usor? Va multumesc pt timpul pe care il pierdeți cu mine!!