vulpea scrie:F P ,fi fara grije,W.RITTER este peste toti apicultorii romani la un loc.numai sa intelegi ce a vrut sa spuna. in rest...numai de bine.
Pai cam asta vreau,sa inteleg. Cartea mi s a părut buna,mai ales ca are si exemplificare prin fotografii. Si Malaiu mi s a părut buna dar e scrisă de ceva timp si toate exemplele sunt date prin desen. Teoria e teorie,dar tre sa vezi si in practica ce se intampla. Tocmai de aceea întreb apicultorii cu experiența. Dupa mintea mea cand am citit,am crezut ca nu trebuiesc împachetați primavara excesiv. Dar nu ma gândeam cand si in ce conditii. Sincer as prefera sa evit nosema,lovi si infestări cu varoua,decat sa invat cum sa le tratez . Împachetarea mi se pare un factor important pt ca umezeala merge mana in mana cu sporii de orice fel. Varoua e autostrada pt viruși si loci. Deci..caut sa evit situațiile care favorizează si nu vreau sa fac experimente pe stupii mei. Stiti vb aia...prostu din greșeli invata,dar desteptul din ale altora. Ma intriga faptul ca aveau aceeasi împachetare toti si câțiva reacționau diferit. Spre sa se ,,regleze din urdinis,,