marius72 scrie:vulpea scrie:cand camera incepe sa se raceasca,fi sigur ca intra la caldurica la ele .
Le chemi.pui.pui.hai la cotet!
...Marius 72,In primul rand,bun venit printre noi=in "gasca" si multa sanatateee
marius72 scrie:vulpea scrie:cand camera incepe sa se raceasca,fi sigur ca intra la caldurica la ele .
Le chemi.pui.pui.hai la cotet!
vulpea scrie:Arhi.,zic ca si iarna se poate umbla la stup(in caz extrem)...................
........dupa care scoti stupul si-l duci de unde l-ai lua.curaj,altfel - la plezneala - nu merge ca nu se stie daca-l mai ai mai tarziu si e pacat.
Shrek scrie:vulpea scrie:Arhi.,zic ca si iarna se poate umbla la stup(in caz extrem)...................
........dupa care scoti stupul si-l duci de unde l-ai lua.curaj,altfel - la plezneala - nu merge ca nu se stie daca-l mai ai mai tarziu si e pacat.
Eu as aduga: apoil il iei in brate si il duci intr-un.....loc cu verdeață unde nu este întristare.....Aprinzi o lumânare, spui o rugacine, faci un parastas si astepti primavara! Sa vezi daca s-a înfăptuit minunea! Adică sa vezi daca a supraviețuit!
teinegru64 scrie:Treaba cu lumanarea e valabila....doar daca nu ai avut inspiratia sa iti trimiti soatza in vizita la soacra vreo trei zile.Timp necesar pentru a spala perdelele si ce mai ai prin camera.In acest caz ar fi bine sa iti aprinzi singur lumanarea.
FlorinPlopsoru scrie:De cate zile discutam subiectul stupului agitat ....se putea pune o foaie de control pe fundul stupului,vedeam cati dușmani mor natural intr o zi,doua ,trei si excludeam sau confirmam un diagnostic. Era o solutie neinvaziva pe care o făceai si la minus Nsprezece grade. Insist pe treaba asta pt ca am vazut acum câțiva ani ,stupina infestata masiv cu varroa ,datorită tratamentului neefectuat corect, cum zburau la temperaturi negative si erau f agitate. Faptul ca a vazut albine la urdinis,pe vreme nefavorabila ,ma face sa înclin spre asta. Am pierdut si eu matci la iernare ,dar nu ieșeau la urdinis,doar plângeau...poate nu am vazut eu. Situația s a remediat cu benzi de mavrirol,dar un procent mare din familii au pierit. Cred ca inca nu dam suficientă atenție acestui acarian, si nu conștientizam cate boli poate transmite.
Sa mi fie cu iertare....
Shrek scrie:vulpea scrie:Arhi.,zic ca si iarna se poate umbla la stup(in caz extrem)...................
Eu as aduga: apoil il iei in brate si il duci intr-un.....loc cu verdeață unde nu este întristare.....Aprinzi o lumânare, spui o rugacine, faci un parastas si astepti primavara! Sa vezi daca s-a înfăptuit minunea! Adică sa vezi daca a supraviețuit!
florinapi scrie:Daca as avea suspiciunea ca ar fi probleme la un stup,as desface pe loc,chiar daca este minus afara.Nu este mare problema pt. o familie daca-i ridicam podisorul,chiar si la minus,dar lasata pana la primavara s-ar putea sa fie o problema .
Problemele aparute trebuie rezolvate pragmatic.Chiar daca se desprind cateva albine din ghem si mor,nu are mare inportanta,daca putem salva familia.
Am vazut stupi rasturnati in zapada si care au ajuns cu bine in primavara.
Varianta cu desfacutul in casa nu as recomandao la nimeni.Daca se inprastie albina in casa nu o mai bagati inapoi,numai cu ....aspiratorul.
FlorinPlopsoru scrie:Statistic vorbind,un procent mic de stupi(cei cu probleme) ocupa un procent mare din timpul de lucru in stupina
andrei_calinescu scrie:florinapi scrie:Daca as avea suspiciunea ca ar fi probleme la un stup,as desface pe loc,chiar daca este minus afara.Nu este mare problema pt. o familie daca-i ridicam podisorul,chiar si la minus,dar lasata pana la primavara s-ar putea sa fie o problema .
Problemele aparute trebuie rezolvate pragmatic.Chiar daca se desprind cateva albine din ghem si mor,nu are mare inportanta,daca putem salva familia.
Am vazut stupi rasturnati in zapada si care au ajuns cu bine in primavara.
Varianta cu desfacutul in casa nu as recomandao la nimeni.Daca se inprastie albina in casa nu o mai bagati inapoi,numai cu ....aspiratorul.
Sunt de acord cu tine, albina care se agita pana in primavara, orfana fiind, nebezmeticita fiind, nu mai are nici o valoare caci se uzeaza extrem de tare si piere inainte de schimbul dde generatii.
La prima fereastra de ceva grade +, trebuie rezolvata problema.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 14 vizitatori