Salut!
ANUNȚ DNA
Din cauza numărului mare de invitați, programul se modifică după cum urmează:
REȚINERILE – indiferent de sumă, se fac începând cu ora 6.
PROPUNERILE DE ARESTARE PREVENTIVĂ – până la limita sumei de 75 milioane euro, se fac de la ora 12.
PROPUNERILE DE ARESTARE PREVENTIVĂ – mai mari de 75 milioane lei, se fac permanent.
VALIZA SUSPECȚILOR – va avea următoarele dimensiuni: 90-87-40.
VALIZA INCULPAȚILOR – va avea următoarele dimensiuni: 1,90-93-90.
Pentru fluidizarea circulației invitaților DNA, spre centrele de interes juridic, începând cu data de marți 13 martie anul curent, traseele rutiere spre Înalta Curte de Casație și Justiție, Arestul Central cu ramificațiile Jilava și Rahova vor fi cu sens unic.
Mihai Dinu, pamfletarul (sau Cum scăpăm de DNA)

MĂ PROGRAMEZ
Las totul baltă și săptămâna viitoare mă duc la psihiatru.
Or’ sunt nebun, or’ este adevărat ce se întâmplă cu mine.
Îi spun întâi despre telefon. E clar că sunt ascultat. Se aude uneori ceva în el, ca un pâcâit…apoi, perioade bune de timp, se aude un fel de ecou prelungit, un fel de hău….
Apar, apoi, mașini parcate zile în șir lângă blocul meu.
Unde mă duc să beau o cafea, la restaurant, la un bar, într-un mall sau oriunde, întotdeauna se ivește un tip ciudat, la câteva mese depărtare, care singur….stă. Bag mâna în foc că mă supraveghează.
Dar ce mă înspăimântă, de-adevăratelea, sunt denunțurile.Ori de câte ori este arestat cineva, o persoană sau un lot de persoane, peste tot se difuzează că aceștia, deja scriu denunțuri. Temerea mea este că mă vor denunța și pe mine.
Mă hotărâsem să o iau eu înainte și să mă autodenunț sau să denunț pe cineva. Am trecut așa, din întâmplare, într-o zi pe la DNA, dar n-am văzut niciun ghișeu pentru denunțuri, era doar mulțimea de ziariști, politicieni, vedete, m-a împiedicat să insist și aș fi dat de bănuit.
Dacă trimit autodenunțul prin poștă, trebuie să scriu ceva care să atragă competența DNA sau DIICOT- structura centrală.
Faptul că, mai demult, ce-i drept, am dat ceva la portari, ca să intru la soacra mea, la spital sau când, tot pe atunci, un adevărat ghinion, socrul meu și-a rupt piciorul, i-am dat ăluia cu căruciorul 3 lei, faptele astea de competența căror organe judiciare sunt ?
Bine ! Atunci încep să scriu un denunț, mă gândesc eu pe cine să torn. Am auzit că-mi reduce pedeapsa la jumătate.
Un moment ! Mă duc la psihiatru, dar dacă ăsta este investigator sub acoperire ?