Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 12 Feb 2017, 23:18

Mircea_63 scrie:
csaa scrie:Totusi cei din piata Victoriei ce vor acum?

Nu sunt purtatorul lor de cuvant, insa din ce am inteles eu, refuza sa inceteze demonstratia pasnica pana nu vad lamurita problema ordonantelor pentru care au iesit in strada. Dupa cum presupun ca stii, cu astea nu e lamurita treaba. Asteapta sa vada finalizata promisiunea facuta de Grindeanu si Dragnea. :|

????? Pai nu pot iesi iar daca ......???????????
csaa

Mesajde tinumaftei » 12 Feb 2017, 23:23

Mircea_63 scrie:Tinule, asta nu e dialog. Sunt monoloage paralele. Eu intreb una, tu spui alta. Desigur ca din moment ce vreau dialog, raspund la intrebari, dar nu la un fluviu de intrebari.

Totusi, observ ca in final esti deacord cu existenta firmelor straine.
Nu esti deacord cu adaptarea legislatiei noastre cu legislatia europeana. In mare, dupa acea legislatie se conduc toate tarile europei si sunt prospere. Noua insa ne pute acea legislatie. :lol:
Noi am cerut sa intram in UE, dar nesimtiti aia nu vor sa-si adapteze legislatia lor la a noastra. :(

Daca voi continua sa scriu... o iau pe aratura si pierdem dialogul. Ajuta-ma sa integ mai clar ce anume nu e bine si ce legatura ar fi intre aceasta si OUG, te rog, sau ce legatura ar avea cu vreuna dintre parti, recte Iohannis, protestatari, opozitie, PSD. :)

Asta era intrebarea? Deacord ca cei care au dat legi contrare intereselor poporului roman, sa poata fi trasi la raspundere?
Sa iti raspund printr-o alta intrebare: Daca vine unu cu bormasina si iți gaureste un butoiul cu miere, ce faci? Te apuci sa il alergi sa il trimiti la tribunal sau te repezi sa pui un dop? Si apoi vezi ce ai de facut.
Raspunsul strict este : De acord. Dar cum? Ai vreun articol in CP pentru asa ceva? Sau ne strangem toti in piata si deliberam pe cine scurtam de cap?
tinumaftei

Mesajde gorjeanul » 12 Feb 2017, 23:24

gorjeanul scrie:Iti raspund. Pretul energiei trebuia liberalizat. De ce? Pentru ca intr-o piata libera NU POT FI SUBVENTII(ajutor de stat mascat). Daca la noi de ex e10 centi (subventionat) KW si in U.e este 1 euro media cum mai exista concurenta loiala intre firme?!!! Nu neaparat intre romanesti si straine ,dar si intre companii straine(care activeaza in Romania) si cele care produc in U,E. . Iar liberalizare nu inseamna neaparat scumpire, inseamna vanzarea produsului la minim pretul de productie. Dar nu ma mai obosesc sa raspund la. asemenea intrebari, oricum explic degeaba

Si ca sa dau un exemplu ,magaria asta a facut-o Vosganian cu I.Niculae dandu-i gaz la pret redus. Iar acel gaz la pret redus cine crezi ca il plateste? Fraierul roman care se trezeste cu factura marita.
gorjeanul

Mesajde tinumaftei » 12 Feb 2017, 23:30

gorjeanul scrie:
gorjeanul scrie:Iti raspund. Pretul energiei trebuia liberalizat. De ce? Pentru ca intr-o piata libera NU POT FI SUBVENTII(ajutor de stat mascat). Daca la noi de ex e10 centi (subventionat) KW si in U.e este 1 euro media cum mai exista concurenta loiala intre firme?!!! Nu neaparat intre romanesti si straine ,dar si intre companii straine(care activeaza in Romania) si cele care produc in U,E. . Iar liberalizare nu inseamna neaparat scumpire, inseamna vanzarea produsului la minim pretul de productie. Dar nu ma mai obosesc sa raspund la. asemenea intrebari, oricum explic degeaba

Si ca sa dau un exemplu ,magaria asta a facut-o Vosganian cu I.Niculae dandu-i gaz la pret redus. Iar acel gaz la pret redus cine crezi ca il plateste? Fraierul roman care se trezeste cu factura marita.

N-ai inteles nimic, nu mai insista! Economia se studiaza la scoala.
tinumaftei

Mesajde Mircea_63 » 12 Feb 2017, 23:50

tinumaftei scrie:
Asta era intrebarea? Deacord ca cei care au dat legi contrare intereselor poporului roman, sa poata fi trasi la raspundere?

Raspunsul strict este : De acord. Dar cum? Ai vreun articol in CP pentru asa ceva? Sau ne strangem toti in piata si deliberam pe cine scurtam de cap?

Deci esti deacord. Bun, acuma nu stiu sa spun exact articole de CP, pot cauta cu google, dar mai important este: Ordonanta prevedea ca cei care fac legi sa nu poata fi acuzati ca le-au facut, chiar daca sunt in folosul infractorului. Infractorul fiind cel care e contra cu poporul- na-h ca devin si poet.
Acum intelegi ca cel putin din punctul asta de vedere votezi cu Iohannis si nici nu stii? :D

Nu stiu de ce demonstrantii nu iau pauza pana la lamurirea situatiei, dar probabil ca asta si a facut majoritatea. Vezi ca acum doar o mica parte mai sunt acolo. Nu sunt toti oamenii la fel.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 00:04

Mircea_63 scrie:
tinumaftei scrie:

Deci esti deacord. Bun, acuma nu stiu sa spun exact articole de CP, pot cauta cu google, dar mai important este: Ordonanta prevedea ca cei care fac legi sa nu poata fi acuzati ca le-au facut, chiar daca sunt in folosul infractorului. Infractorul fiind cel care e contra cu poporul- na-h ca devin si poet.
Acum intelegi ca cel putin din punctul asta de vedere votezi cu Iohannis si nici nu stii? :D

Nu stiu de ce demonstrantii nu iau pauza pana la lamurirea situatiei, dar probabil ca asta si a facut majoritatea. Vezi ca acum doar o mica parte mai sunt acolo. Nu sunt toti oamenii la fel.

OUG raspundea unei decizii a CC atunci cand preciza domeniul de actiune al abuzului in serviciu. In practica CC constatase ca un functionar (sau multi altii) au incalcat un ordin de ministru sau o norma interna sau hotarare CL. Numai ca acel ordin sau norma se batea cap in cap cu o lege in vigoare. Unele din aceste reglementari nici macar nu sunt publicate in Monitorul Oficial. Prin urmare CC a cerut legiuitorului sa precizeze care este intinderea raspunderii pentru abuzul in serviciu.
OUG raspundea acestei decizii si spunea ca infractiunea este aplicabila legilor, HG, OG, OUG. Atat!
Ca aceasta prevedere este interpretabila cu aplicare catre guvernul actual, imi pare o ineptie. De ce?
1. Pentru ca abuzul se face fata de o lege/ reglementare in vigoare.
2. Pentru ca OUG 13 ca si orice alta OUG sau OG sunt validate prin parlament, unde li se pot aduce modificari de forma sau pot fi chiar respinse.
3. Pentru ca pentru faptul ca o lege este facuta prost nu poate fi nimeni tras la raspundere, atata timp cat are dreptul sa legifereze si nu isi depaseste competentele. Singurii care pot judeca oportunitatea si calitatea unei legi sunt alegatorii la urmatoarele alegeri, parlamentul (respectiv guvernul prin delegare) raspunzand astfel. Raspunderea pentru legi proaste este politica nu penala.
tinumaftei

Mesajde Mircea_63 » 13 Feb 2017, 00:08

tinumaftei scrie:3. Pentru ca pentru faptul ca o lege este facuta prost nu poate fi nimeni tras la raspundere, atata timp cat are dreptul sa legifereze si nu isi depaseste competentele. Singurii care pot judeca oportunitatea si calitatea unei legi sunt alegatorii la urmatoarele alegeri, parlamentul (respectiv guvernul prin delegare) raspunzand astfel. Raspunderea pentru legi proaste este politica nu penala.

Daca raspunderea este doar politica...Hitler era vinovat doar politic. :(
Mircea_63

Mesajde Donbazil » 13 Feb 2017, 00:19

Salut!

:lol: :lol:

ANUNȚ DNA

Din cauza numărului mare de invitați, programul se modifică după cum urmează:

REȚINERILE – indiferent de sumă, se fac începând cu ora 6.

PROPUNERILE DE ARESTARE PREVENTIVĂ – până la limita sumei de 75 milioane euro, se fac de la ora 12.

PROPUNERILE DE ARESTARE PREVENTIVĂ – mai mari de 75 milioane lei, se fac permanent.

VALIZA SUSPECȚILOR – va avea următoarele dimensiuni: 90-87-40.

VALIZA INCULPAȚILOR – va avea următoarele dimensiuni: 1,90-93-90.

Pentru fluidizarea circulației invitaților DNA, spre centrele de interes juridic, începând cu data de marți 13 martie anul curent, traseele rutiere spre Înalta Curte de Casație și Justiție, Arestul Central cu ramificațiile Jilava și Rahova vor fi cu sens unic.

Mihai Dinu, pamfletarul (sau Cum scăpăm de DNA)

:lol: :lol: :lol:

MĂ PROGRAMEZ

Las totul baltă și săptămâna viitoare mă duc la psihiatru.

Or’ sunt nebun, or’ este adevărat ce se întâmplă cu mine.

Îi spun întâi despre telefon. E clar că sunt ascultat. Se aude uneori ceva în el, ca un pâcâit…apoi, perioade bune de timp, se aude un fel de ecou prelungit, un fel de hău….

Apar, apoi, mașini parcate zile în șir lângă blocul meu.

Unde mă duc să beau o cafea, la restaurant, la un bar, într-un mall sau oriunde, întotdeauna se ivește un tip ciudat, la câteva mese depărtare, care singur….stă. Bag mâna în foc că mă supraveghează.

Dar ce mă înspăimântă, de-adevăratelea, sunt denunțurile.Ori de câte ori este arestat cineva, o persoană sau un lot de persoane, peste tot se difuzează că aceștia, deja scriu denunțuri. Temerea mea este că mă vor denunța și pe mine.

Mă hotărâsem să o iau eu înainte și să mă autodenunț sau să denunț pe cineva. Am trecut așa, din întâmplare, într-o zi pe la DNA, dar n-am văzut niciun ghișeu pentru denunțuri, era doar mulțimea de ziariști, politicieni, vedete, m-a împiedicat să insist și aș fi dat de bănuit.

Dacă trimit autodenunțul prin poștă, trebuie să scriu ceva care să atragă competența DNA sau DIICOT- structura centrală.

Faptul că, mai demult, ce-i drept, am dat ceva la portari, ca să intru la soacra mea, la spital sau când, tot pe atunci, un adevărat ghinion, socrul meu și-a rupt piciorul, i-am dat ăluia cu căruciorul 3 lei, faptele astea de competența căror organe judiciare sunt ?

Bine ! Atunci încep să scriu un denunț, mă gândesc eu pe cine să torn. Am auzit că-mi reduce pedeapsa la jumătate.

Un moment ! Mă duc la psihiatru, dar dacă ăsta este investigator sub acoperire ?
Ultima oară modificat de Donbazil pe 13 Feb 2017, 00:23, modificat de 2 ori în total.
Donbazil

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 00:20

Mircea_63 scrie:
tinumaftei scrie:3. Pentru ca pentru faptul ca o lege este facuta prost nu poate fi nimeni tras la raspundere, atata timp cat are dreptul sa legifereze si nu isi depaseste competentele. Singurii care pot judeca oportunitatea si calitatea unei legi sunt alegatorii la urmatoarele alegeri, parlamentul (respectiv guvernul prin delegare) raspunzand astfel. Raspunderea pentru legi proaste este politica nu penala.

Daca raspunderea este doar politica...Hitler era vinovat doar politic. :(

Hitler a violat legile razboiului si conventii internationale, etc..
Goring si toti ceilalti trepadusi ai lui au fost spanzurati de unul sau mai multe articole aflate in vigoare la acea data.
Si de la rusi si americani puteau fi spanzurati o multime in baza acelorasi articole, dar asta este politica invingatorului.
tinumaftei

Mesajde Mircea_63 » 13 Feb 2017, 00:30

La urma urmei... au existat mai decizii care erau in folosul unei clientele. Cu intentie si "parandarat". Trag concluzia ca esti deacord cu ele, doar ma surprinde ca cu niste postari in urma le blamai. Firmele straine lucreaza legal. Microsoft si Bechtel si-au luat banii absolut legal. Mergem inainte! :D

Ma duc la culcare, dar promit sa tin aproape. :)
Mircea_63

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 00:37

Mircea_63 scrie:La urma urmei... au existat mai decizii care erau in folosul unei clientele. Cu intentie si "parandarat". Trag concluzia ca esti deacord cu ele, doar ma surprinde ca cu niste postari in urma le blamai. Firmele straine lucreaza legal. Microsoft si Bechtel si-au luat banii absolut legal. Mergem inainte! :D

Ma duc la culcare, dar promit sa tin aproape. :)

As sustine protestele daca ele ar putea reprezenta o speranta. Dar, cel mult se poate obtine "guvernul meu". Adica inlocuim niste hoti cu altii. Si asta pe o cale care nu prea are a face cu democratia ci seamana mai mult cu America latina a anilor 80.
Ce speranta ai?
Concret, ce poate realiza piata?

Nu tot ce este legal este moral! Si nici tot ce este moral nu este legal!
Mai stii ceva de spaga data de Microsoft? Erau vreo 400 milioane. Sigur ca i-au luat inapoi. Legal. Contractual.
tinumaftei

Mesajde Donbazil » 13 Feb 2017, 00:38

Salut!

Si noaptea se poate rade!....Sau macar sa facem haz de necaz....

..." Mă scol din pat şi îmi iau calmantul de dimineaţă, un extract etilic de prună, care în termeni populari se numeşte ţuică. Mai trag un gât, pentru că sunt convins că astăzi voi avea nevoie de nervi tari. Nici nu mi se împrăştie bine licoarea prin mădulare, că din apartamentul vecin răzbat din nou proteste.

„Ieşi afară, fiară ordinară!” – răcneşte ca o leoaică nevasta vecinului, care a descoperit o gaură în bugetul familiei. Bărbatul, baricadat pe balcon, scandează: „Fără violenţă! "...

http://cetateanul.ro/pamflet-intre-cium ... 61381.html
Fişiere ataşate
11turmentati-rra-e1485600176791.jpg
Donbazil

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 01:18

Mircea_63 scrie:

Aici este singurul text care spune ceva:
3. Articolul 297 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Abuzul in serviciu Art. 297
(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Aici nu spune nimic despre legiferare ci despre incalcarea unor dispozitii si le enumera explicit: unu, doi, trei.
Aveti alt text? In Piata Victoriei este cunoscut alt text?
tinumaftei

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 11:11

csaa scrie:Voi vorbiti de Iliescu, Constantinescu, basescu, etc. Eu va vorbesc de necesitatea unei linii directoare. A unui Plan General de orientare a politicii romanesti.
Poate vorbesc aiurea, dar astfel de planuri au dus la obtinerea Independentei si la infaptuirea Romaniei Mari. Si nu ma intelegeti gresit, vreau sa raman un anonim.
Hai sa vedem ”pe ce va bazati”! (asta e din alt roman)

ba pardon ... eu cel putin vorbesc strict de Dragnea & Grindeanu & PSD si ce se intampla acum ... cum au incercat ei sa-si aprobe cu japca variante de scapare ... iar acum ca au fost prinsi in fapt si OBLIGATI sa renunte fac pe ingersii nevinovati.

"linii directoare", "plan general de orientare a politicii" .... va trebui sa mai treaca apa pe Dunare pana cand vom fi noi suficient de responsabili pentru a alege politicieni capabili de asa ceva ... cu ce am ales acum slabe sanse.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 11:15

Donbazil scrie:Salut!

Ceva noutati p'aici?....Va mai sfaditi?....Luati la nenea ceva de studiat :

....

Pai ... ce faci stimabile .... deturnezi discutia? .... subiectul "actual" este ce se intampla cu cei care au incercat sa voteze legi cu "dedicatie" .... isi vor asuma sau nu responsabilitatea?

Vrei dumneata musai sa discutam despre "productivitate" DNA-ului .... sau Beachtel sau etc .... o putem face .... dar in mod clar si asumat ... cu subiect si predicat
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 11:19

Shrek scrie:
gorjeanul scrie:Iar cu olguta, a fost respins din viciu de procedura, nu lipsa de probe. Asta spune ea ,pentru naivi. E corupta pana in maduva oaselor, si stiu ce spun.

O fi corupta da' este draguta! As putea paria că, la o adica, l-ar indupleca pe Johanis sa o grațieze individual!

pun banii jos ca de la Johanis nici degetu' sa-l suga nu primeste .... omul e tolomac de felul lui .... dar nu atat de i,mbecil incat sa aiba "bucurii" la mahalagioaice (daca cineva o vede pe Olguta mai ceva decat ultima mahalaghioaica are in mod evident probleme de "pozitionare".
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE