Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 11:26

csaa scrie:Asa cum spunea domnul @tinumaftei mai sus nu (doar) identificarea faptasilor rezolva problema. Eu as completa spunand ca e imperios necesara recuperarea (pe cat posbil) a prejudiciului, dar si nominalizarea tuturor complicilor si tragerea lor la raspundere.

@gorjeanul ce iti sugereaza faptul ca mai multe dosare de ”inalta coruptie” au fost restituite pentru vicii de procedura?

stii vorba aceea ca "mai binele este dusmanul binelui"

asa ar fi "mai bine" sa identificam faptasii .... sa recuperam prejudiciu .... sa nominalizam si sa tragem la raspundere complicii .... dar ... pe moment eu zic ca decat deloc e bine si doar sa identificam si sa "penalizam" faptasii. Important dupa mine este ca trebuie "impantenita" ideea ca in aceasta tara daca incalci legea risti sa fii condamnat ... si nu cum este acum ca legea este discretionara .... si avem categorii protejate.

Rata "viciilor de procedura" in Romania este foarte mare, nu doar la dosarele de "inalta coruptie" ... iar aici "responsabili" sunt cei care intocmesc dosarele. Pana acum 9-10 ani am anulat zeci de amenzi pentru depasirea vitezei pe "vicii" de intocmire a procesului verbal, pur si simplu agentii constataori nu stiau sa scrie :). Apoi mi-am cumparat statie CB si nu a mai fost cazul :).
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 11:32

tinumaftei scrie:
Bambucha scrie:Apropo!, acei tineri frumosi si liberi, catalogati peiorativ cu atata sarcasm si ticalosie produc o treime din PIB-ul Romaniei.

Cam putin, tinand cont ca tot ce misca in tara asta trece prin conturile multinationalelor!!
Cu alte cuvinte 2/3 din PIB-ul Romaniei este realizat de mici firme romanesti care se chinuie cu dobanzi de trei ori mai mari decat in vest si nu au parte nici macar de tratament egal din partea statului.
As fi curios sa stiu: in ultimii 25 de ani cata ajutor de stat s-a incasat de catre aceste multinationale?????????

dar de ce in Romania dobanzile sunt asa de mari nu vrei sa stii? .... oare modul de "guvernare" nu are nimic de-a face cu acest aspect?

Ajutoarele de stat acordate cu cap rezolva multe ... oare cum ar fi situatia daca am mai avea in tara inca 3-4 producatori auto de nivelul Reno? .... comparam situatia somajului din judetul Arges si oricare alt judet din zonele fara "investitori" va uitati doar la ajutoarele incasate .... dar la locurile de munca creeate de ce nu doriti sa le vezi? .... poate ca pe dumnevoastra nu va intereseaza dar .... Romania inseamna si altceva decat asistati si pensionari
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 13 Feb 2017, 11:59

Cristian IONITA scrie:
pun banii jos ca de la Johanis nici degetu' sa-l suga nu primeste .... omul e tolomac de felul lui .... dar nu atat de i,mbecil incat sa aiba "bucurii" la mahalagioaice (daca cineva o vede pe Olguta mai ceva decat ultima mahalaghioaica are in mod evident probleme de "pozitionare".

Nu poti sa urasti o femeie doar pentru ca este frumoasa. Se spune ca o femeie nu trebuie atinsa....nici cu o floare. Dar poți sa le daruiesti! Sau poate nu iti plac femeile.
Postarea dumitale pare a fi o dovadă de......ghiolbanism !
Shrek

Mesajde Shrek » 13 Feb 2017, 11:59

Shrek scrie:
Cristian IONITA scrie:
pun banii jos ca de la Johanis nici degetu' sa-l suga nu primeste .... omul e tolomac de felul lui .... dar nu atat de i,mbecil incat sa aiba "bucurii" la mahalagioaice (daca cineva o vede pe Olguta mai ceva decat ultima mahalaghioaica are in mod evident probleme de "pozitionare".

Nu poti sa urasti o femeie doar pentru ca este frumoasa. Se spune ca o femeie nu trebuie atinsa....nici cu o floare. Dar poți sa le daruiesti! Sau poate nu iti plac femeile?!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 12:26

Shrek scrie:
Cristian IONITA scrie:

Nu poti sa urasti o femeie doar pentru ca este frumoasa. Se spune ca o femeie nu trebuie atinsa....nici cu o floare. Dar poți sa le daruiesti! Sau poate nu iti plac femeile.

da stimabile ... cand e vorba de mahalagioace gen Olguta sunt ghiolban
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 13 Feb 2017, 13:00

tinumaftei scrie:(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste/.../sau nu indeplineste/.../si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava,

De ce doar el, functionarul public?
Si dacá tot se introduce ín lege o limitá de tolerantá ca principiu, vrem si noi. Legea trebuie sa fie una pentru toti románii.

Uite ... íntr-o noapte m-am visat violator.
Pe cínd treaba íncepuse sa meargá spre bine si aproape cá reusisem sa smulg hainele de pe victima, am observat cá tinea íntr-o máná o balantá micá iar ín cealaltá, o carte mare pe care scria, Codul Penal.
Sigur cá m-am speriat foarte tare. M-am si trezit din somn.

Asa cá, eu vreau sá fie definit prin lege violul usor (de ex. sub cinci minute sá fie sanctionat cu mustrare)
Despre violul greu nu má pronunt. La anii mei, nu má mai ajutá fizicul pentru asa ceva.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 13 Feb 2017, 13:04

Rata "viciilor de procedura" in Romania este foarte mare, nu doar la dosarele de "inalta coruptie" ... iar aici "responsabili" sunt cei care intocmesc dosarele. Pana acum 9-10 ani am anulat zeci de amenzi pentru depasirea vitezei pe "vicii" de intocmire a procesului verbal, pur si simplu agentii constataori nu stiau sa scrie :). Apoi mi-am cumparat statie CB si nu a mai fost cazul :).[/quote]
Deci, revin cu ....culmea ipocriziei!
Iesim in piata si strigăm din toți bosogii ca psd isi da' legi pentru ei sa scape de consecințele legii si a încălcării lor sa plece sa vina altii .....mai putin corupții , bla, bla, bla....
Dar aceasi ....protestatari, ii ia gura pe dinainte si se laudă cum au încălcat ei legea si cum au scăpat de consecințe pe motiv ca garcea nu stie sa scrie. Deci nu au scăpat de sancțiune pentru ca Nu incalcasera legea ci printr-o smecherie gen " iubitule nu crede ce vezi ci ceea ce iti spun eu"! Pai daca-i lege sa fie la fel pentru toata lumea, parca asa se striga in piata! Inseamna ca nu v-is mai buni decat Dragnea si comp.Doar mai tineri!
Shrek

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 13:13

Cristian IONITA scrie:ba pardon ... eu cel putin vorbesc strict de Dragnea & Grindeanu & PSD si ce se intampla acum ... cum au incercat ei sa-si aprobe cu japca variante de scapare ... iar acum ca au fost prinsi in fapt si OBLIGATI sa renunte fac pe ingersii nevinovati.

"linii directoare", "plan general de orientare a politicii" .... va trebui sa mai treaca apa pe Dunare pana cand vom fi noi suficient de responsabili pentru a alege politicieni capabili de asa ceva ... cu ce am ales acum slabe sanse.

Asta-i boala cu care ne confruntam: Nu putem gandi mai departe de azi.
"- Ca facem azi?
- Diseara ne ducem in piata
- Dar maine?
- Care maine?"

Mda, s-ar putea ca "maine" sa scriem planurile astea cu litere chirilice.
Tu vorbesti DOAR de aia pe care i-ai enumerat si consideri pe toti cei care ii critica drept "ingerasi". Drept urmare cei care critica pe dusmanii lui....devin automat si ...dusmanii tai (!?).

Hai sa vedem politica in ansamblu.

Cat priveste master planul de care vorbeam, ma gandesc ca ar cam fi timpul ca "piata" sa ceara si asa ceva pe langa "proclamatia de la Timisoara".
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 13:16

@Shrek
Da stimabile .... eu sunt un "ipocrit" care incalca legea (circul in mod obisnuit cu viteza peste limita legala) dar .... am pretentii ca altii sa nu o faca (nu legat de viteza ci de votat legi de "escape"). Tu esti oare capabil sa "constientizezi" diferenta? ...

@cssa

vezi ce-am scris mai sus despre "foarte bine" vs "bine" ... oare care ar fi viitorul mai luminos? cu OUG13 in vigoare sau cu prevederile anulate?

crezi tu ca ne apara de "chirilice" faptul ca-i scad sansele lui Dragnea de a ajunge la inchisoare?

Nu spune nimeni ca nu ar trebui sa ne preocupe viitorul .... dar in nici un caz nu vad de ce am permite sa ne compromitem prezentu' ...
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 13:22

Cristian IONITA scrie:...... Important dupa mine este ca trebuie "impantenita" ideea ca in aceasta tara daca incalci legea risti sa fii condamnat ... si nu cum este acum ca legea este discretionara .... si avem categorii protejate.

Rata "viciilor de procedura" in Romania este foarte mare, nu doar la dosarele de "inalta coruptie" ... iar aici "responsabili" sunt cei care intocmesc dosarele. Pana acum 9-10 ani am anulat zeci de amenzi pentru depasirea vitezei pe "vicii" de intocmire a procesului verbal, pur si simplu agentii constataori nu stiau sa scrie :). Apoi mi-am cumparat statie CB si nu a mai fost cazul :).

Mai, mai, mai!!!! Cum incepi tu sa preiei ideile mele!
Imi place ca citezi din clasicii in viata! Bravo! Sa mai zica cineva ca nu te-am invata ceva.

Referitor la viciile de procedura intrebarea era alta. Nu am intrebat care e "rata" eu am intrebat ce iti sugereaza faptul ca dosarele de "mare coruptie" sunt restituite pentru vicii de procedura.
Si aici nu vorbim de agenti care uita sa treaca ...te miri ce ...in pv de constatare a amenzii, aici vorbim de procurori. Si nu orice fel de procurori, ci chiar de varful motului c....!
Pardon! Era sa le spun pe nume.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 13:30

ca sa ne fie tuturor clar ... nu toate dosarele de "mare coruptie" au fost returnate pe vicii, au fost si dintracestea ...

de ce se intampla asta? .... este o discutie interesanta si constructiva ... dar pe dinafara subiectului cu protestarii ... fara a avea pretentia ca lucrurile sa fie chiar asa consider sa "superficialitatea" balcanica care din pacate nu ne este straina se resfrange si asupra procurorilor, fie ei si cei de varf .... apoi in ecuatie mai intervin si complexitatea situatiilor si probabil dorinta anchetatorilor de a cuprinde cat mai mult.

Iti impartasesc opinia cum ca in sistemul juridic din Romania este in grava lipsa de responsabilitate .... dar repet ... asta are prea putin de-a face cu protestele. Nu cere nimeni in strada ca procurorii (si judecatorii) sa fie superficiali si prea putin responsabili, subiectul cerintelor este altul .... dar asta nu inseamna ca nu trebuie lucrat si la capitolul responsabilitatea sistemului juridic.
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 13:43

Cristian IONITA scrie:ca sa ne fie tuturor clar ... nu toate dosarele de "mare coruptie" au fost returnate pe vicii, au fost si dintracestea ...

de ce se intampla asta? .... este o discutie interesanta si constructiva ... dar pe dinafara subiectului cu protestarii ... fara a avea pretentia ca lucrurile sa fie chiar asa consider sa "superficialitatea" balcanica care din pacate nu ne este straina se resfrange si asupra procurorilor, fie ei si cei de varf .... apoi in ecuatie mai intervin si complexitatea situatiilor si probabil dorinta anchetatorilor de a cuprinde cat mai mult.

Iti impartasesc opinia cum ca in sistemul juridic din Romania este in grava lipsa de responsabilitate .... dar repet ... asta are prea putin de-a face cu protestele. Nu cere nimeni in strada ca procurorii (si judecatorii) sa fie superficiali si prea putin responsabili, subiectul cerintelor este altul .... dar asta nu inseamna ca nu trebuie lucrat si la capitolul responsabilitatea sistemului juridic.

NEEEEEE!!!!!!
Gresit!!!!
Viciile de procedura (la nivelul ala si in dosare instrumentate ani buni) survin in urma obtinerii ilegale a unor dovezi, fortarii pana la "forfecare" a unor limite legale, etc, intr-un cuvant a unor ABUZURI.

Ce discutie cu protestatarii? Eu il intrebam pe gorjean, ca el adusese in discutie viciile. Tu, daca nu poti raspunde la subiect, de ce te bagi?
Si pana la urma care e logica??? Tu vrei sa cada PSD-ul de la guvernare (sau nu vrei??), eu vreau sa se duca draq DNA, altii vor sa-l smotoceasca pe Johanis......Pai ce facem?
csaa

Mesajde gorjeanul » 13 Feb 2017, 14:25

De unde stiti voi ca DNA face abuzuri? Ca spune tariceanu si toti cu dosare sau urmariti penal? Ati fost voi anchetati si torturati de DNA? Nu mai vorbiti fara dovezi. Cine vorbeste de abuzuri? A3 si romania tv. Doua posturi conduse de 2 infractori ,mega banditi. Pai tocmai din cauza asta apar retrimiteri catre Dna a dosarelor, pentru ca banditii astia au armate de avocati care se leaga de orice siretlic pentru a distruge dosare. E dreptul lor. Asta tocmai asta dovedeste, ca au parte de un proces CORECT.Eu cred ca trebuie intarit DNA-ul .pentru ca sunt prea putini procurori la cati banditi sunt in tara asta. Si ca o concluzie, DNA-ul are o cota de incredere formidabila,atat in tara cat si in strainatate(organizatile europene si SUA). Asta conteaza .nu parerea unora care cred orice baliverne .
gorjeanul

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 14:52

ioanpuiu scrie:
tinumaftei scrie:(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste/.../sau nu indeplineste/.../si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava,

De ce doar el, functionarul public?
Si dacá tot se introduce ín lege o limitá de tolerantá ca principiu, vrem si noi. Legea trebuie sa fie una pentru toti románii.

Uite ... íntr-o noapte m-am visat violator.
Pe cínd treaba íncepuse sa meargá spre bine si aproape cá reusisem sa smulg hainele de pe victima, am observat cá tinea íntr-o máná o balantá micá iar ín cealaltá, o carte mare pe care scria, Codul Penal.
Sigur cá m-am speriat foarte tare. M-am si trezit din somn.

Asa cá, eu vreau sá fie definit prin lege violul usor (de ex. sub cinci minute sá fie sanctionat cu mustrare)
Despre violul greu nu má pronunt. La anii mei, nu má mai ajutá fizicul pentru asa ceva.

Controversa era alta, fiindcă se susținea că prin această OUG s-ar dezincrimina responsabilitatea legiuitorului. Or legiuitorul nu are decât obligația de a da legi constituționale și chiar atunci când acestea nu ar fi constituționale parchetul nu poate să acuze pe nimeni că o lege este proastă. Asta este o responsabilitate politică care este apreciată de "demos" în democrație!!
Instanța supremă în materie de legalitate nu este parchetul, nici vreo altă instanță ci doar Curtea Constituțională!!
Cu toți suntem sclavi, numai că PROSTIA ne împiedică să vedem asta!
tinumaftei

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 15:11

csaa scrie:
Cristian IONITA scrie:ca sa ne fie tuturor clar ... nu toate dosarele de "mare coruptie" au fost returnate pe vicii, au fost si dintracestea ...

NEEEEEE!!!!!!
Gresit!!!!
Viciile de procedura (la nivelul ala si in dosare instrumentate ani buni) survin in urma obtinerii ilegale a unor dovezi, fortarii pana la "forfecare" a unor limite legale, etc, intr-un cuvant a unor ABUZURI.

Ce discutie cu protestatarii? Eu il intrebam pe gorjean, ca el adusese in discutie viciile. Tu, daca nu poti raspunde la subiect, de ce te bagi?
Si pana la urma care e logica??? Tu vrei sa cada PSD-ul de la guvernare (sau nu vrei??), eu vreau sa se duca draq DNA, altii vor sa-l smotoceasca pe Johanis......Pai ce facem?

Ce repede sari tu sa dai verdicte .... abuzuri, "obtinere ilegala a unor dovezi", "fortare limita legale" ??!! .... poate dupa legile date de Dragnea &co. Pana una alta, desi DNA-ul lucreaza cu motoarele turate de ani buni nu a fost "dovedit" nici un abuz grosolan (intentie, marturii mincinoase, etc), au fost cazuri de vicii procedurale (gen tehnica de ascultare neautorizata, martori care si-au schimbat declaratiile, etc) pe care bineinteles cei invinuiti (gen Olguta) le flutura ca fiind abuzuri DNA. mai este o chestie aici .... din pacate pana cativa ani nu prea aveai cum sa fii implicat in politica si/sau afaceri si sa nu incalci cateva legi ... pur si simplu nu aveai alternative (trebuiau spaguite organele, contractele nu se puteau derula fara "comision", etc) asa ca ... ne place sau nu .... toti cei "activi" atunci sunt vinovati. Ca DNA "selecteaza" este foarte probabil, dar asta nu-i face pe cei "selectati" ca fiind nevinovati.

Eu nu vreau sa cada PSD de la guvernare, au avut majoritatea in alegeri .... au dreptul (ba chiar obligatia) sa guverneze ... eu vreau ca oricine ar fi la guvernare sa nu guverneze prin hotie, prin furt, prin votat legi "dedicate" si la apus de soare, etc.
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 13 Feb 2017, 15:29, modificat 1 dată în total.
Cristian IONITA

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 15:15

Tu vrei bine ce vrei, dar verificarea să se facă doar pentru unii. (Ai admis deja selectivitatea DNA)
tinumaftei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE