csaa scrie:Asa cum spunea domnul @tinumaftei mai sus nu (doar) identificarea faptasilor rezolva problema. Eu as completa spunand ca e imperios necesara recuperarea (pe cat posbil) a prejudiciului, dar si nominalizarea tuturor complicilor si tragerea lor la raspundere.
@gorjeanul ce iti sugereaza faptul ca mai multe dosare de ”inalta coruptie” au fost restituite pentru vicii de procedura?
stii vorba aceea ca "mai binele este dusmanul binelui"
asa ar fi "mai bine" sa identificam faptasii .... sa recuperam prejudiciu .... sa nominalizam si sa tragem la raspundere complicii .... dar ... pe moment eu zic ca decat deloc e bine si doar sa identificam si sa "penalizam" faptasii. Important dupa mine este ca trebuie "impantenita" ideea ca in aceasta tara daca incalci legea risti sa fii condamnat ... si nu cum este acum ca legea este discretionara .... si avem categorii protejate.
Rata "viciilor de procedura" in Romania este foarte mare, nu doar la dosarele de "inalta coruptie" ... iar aici "responsabili" sunt cei care intocmesc dosarele. Pana acum 9-10 ani am anulat zeci de amenzi pentru depasirea vitezei pe "vicii" de intocmire a procesului verbal, pur si simplu agentii constataori nu stiau sa scrie