Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 16:35

tinumaftei scrie:Tu vrei bine ce vrei, dar verificarea să se facă doar pentru unii. (Ai admis deja selectivitatea DNA)

....iar cei care verifica, procurori, judecatori, sa nu fie verificati si sa nu plateasca niciodata.
De ce trebuie sa plateasca statul o condamnare la CEDO si sa nu plateasca judecatorul + procurorul care au instrumentat dosarul. Adica ei nu pot abuza de functia sau pozitia lor?
tinumaftei

Mesajde gorjeanul » 13 Feb 2017, 17:10

Discutiile au devenit sterile. Pai ati vazut oameni in inchisoare care sa recunoasca ca au gresit? F.putini. Care bandit iubeste legea? Toti au o ura viscerala impotriva politiei,procurorilor ,judecatorilor. Nicimun om cinstit nu se teme . Eu intru la banuieli ca astia care scriu pe aici au ceva probleme cu legea, altfel nu imi explic. Parca le simt frica.
gorjeanul

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2017, 17:25

tinumaftei scrie:
tinumaftei scrie:Tu vrei bine ce vrei, dar verificarea să se facă doar pentru unii. (Ai admis deja selectivitatea DNA)

....iar cei care verifica, procurori, judecatori, sa nu fie verificati si sa nu plateasca niciodata.
De ce trebuie sa plateasca statul o condamnare la CEDO si sa nu plateasca judecatorul + procurorul care au instrumentat dosarul. Adica ei nu pot abuza de functia sau pozitia lor?

ba dimpotriva, am afirmat deja, consider ca o reforma a justitiei in sensul responsabilizarii procurorilor si a judecatorilor este absolut necesara.

gorjeanul scrie: ... Eu intru la banuieli ca astia care scriu pe aici au ceva probleme cu legea, altfel nu imi explic. Parca le simt frica.

Nu neaparat .... sunt oameni care au "trait" pe vremurile cand nu se putea trai fara sa incalci lege (dat si primit spaga, avansari si examene pe ochi frumosi si nelipsitul ness, etc etc) ... si care bineinteles ca nu se simt confortabili stiinduse cu musca pe caciula si mai ales vazand cum cad in plasa DNA cei care nu demult erau considerati intangibili.
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 13 Feb 2017, 17:28, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde gorjeanul » 13 Feb 2017, 17:26

Si nu o mai lalaiti pe aicea cu CCR, parlament, articole din x lege. Pai Putin sau Erdogan nu fura legal? Legal ca stiu ei sa interpreteze legea. Sau Mubarak nu tot cu legea in mana a furat miliarde? Iar cand a iesit lumea in strada ,s-a ca ...cat pe legile lui banditesti.
gorjeanul

Mesajde tinumaftei » 13 Feb 2017, 17:45

gorjeanul scrie:Si nu o mai lalaiti pe aicea cu CCR, parlament, articole din x lege. Pai Putin sau Erdogan nu fura legal? Legal ca stiu ei sa interpreteze legea. Sau Mubarak nu tot cu legea in mana a furat miliarde? Iar cand a iesit lumea in strada ,s-a ca ...cat pe legile lui banditesti.

Erdogan nu fura legal. Face referendum..
tinumaftei

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 18:54

gorjeanul scrie:De unde stiti voi ca DNA face abuzuri? Ca spune tariceanu si toti cu dosare sau urmariti penal? Ati fost voi anchetati si torturati de DNA? Nu mai vorbiti fara dovezi. Cine vorbeste de abuzuri? A3 si romania tv. Doua posturi conduse de 2 infractori ,mega banditi. Pai tocmai din cauza asta apar retrimiteri catre Dna a dosarelor, pentru ca banditii astia au armate de avocati care se leaga de orice siretlic pentru a distruge dosare. E dreptul lor. Asta tocmai asta dovedeste, ca au parte de un proces CORECT.Eu cred ca trebuie intarit DNA-ul .pentru ca sunt prea putini procurori la cati banditi sunt in tara asta. Si ca o concluzie, DNA-ul are o cota de incredere formidabila,atat in tara cat si in strainatate(organizatile europene si SUA). Asta conteaza .nu parerea unora care cred orice baliverne .

Mai gorjene EU STIU ca face abuzuri. Stiu cazuri construite DOAR pe un denunt.
Nu te mai ambala, daca nu ai avea ”ochelari” ai vedea si tu ceva atat de evident.
Eu le doresc sa se duca draq, ca anchetele pot fi facute si de procurorii obisnuiti si fara abzurile cu care isi conduc anchetele.

PS - cand citesc postarile tale si ale lui CI imi vine in minte un cantec al Biancai Ionescu
csaa

Mesajde csaa » 13 Feb 2017, 19:01

Cristian IONITA scrie:
csaa scrie:
Cristian IONITA scrie:ca sa ne fie tuturor clar ... nu toate dosarele de "mare coruptie" au fost returnate pe vicii, au fost si dintracestea ...

de ce se intampla asta? .... este o discutie interesanta si constructiva ... dar pe dinafara subiectului cu protestarii ... fara a avea pretentia ca lucrurile sa fie chiar asa consider sa "superficialitatea" balcanica care din pacate nu ne este straina se resfrange si asupra procurorilor, fie ei si cei de varf .... apoi in ecuatie mai intervin si complexitatea situatiilor si probabil dorinta anchetatorilor de a cuprinde cat mai mult.

Iti impartasesc opinia cum ca in sistemul juridic din Romania este in grava lipsa de responsabilitate .... dar repet ... asta are prea putin de-a face cu protestele. Nu cere nimeni in strada ca procurorii (si judecatorii) sa fie superficiali si prea putin responsabili, subiectul cerintelor este altul .... dar asta nu inseamna ca nu trebuie lucrat si la capitolul responsabilitatea sistemului juridic.

NEEEEEE!!!!!!
Gresit!!!!
Viciile de procedura (la nivelul ala si in dosare instrumentate ani buni) survin in urma obtinerii ilegale a unor dovezi, fortarii pana la "forfecare" a unor limite legale, etc, intr-un cuvant a unor ABUZURI.

Ce discutie cu protestatarii? Eu il intrebam pe gorjean, ca el adusese in discutie viciile. Tu, daca nu poti raspunde la subiect, de ce te bagi?
Si pana la urma care e logica??? Tu vrei sa cada PSD-ul de la guvernare (sau nu vrei??), eu vreau sa se duca draq DNA, altii vor sa-l smotoceasca pe Johanis......Pai ce facem?

Ce repede sari tu sa dai verdicte .... abuzuri, "obtinere ilegala a unor dovezi", "fortare limita legale" ??!! .... poate dupa legile date de Dragnea &co. Pana una alta, desi DNA-ul lucreaza cu motoarele turate de ani buni nu a fost "dovedit" nici un abuz grosolan (intentie, marturii mincinoase, etc), au fost cazuri de vicii procedurale (gen tehnica de ascultare neautorizata, martori care si-au schimbat declaratiile, etc) pe care bineinteles cei invinuiti (gen Olguta) le flutura ca fiind abuzuri DNA. mai este o chestie aici .... din pacate pana cativa ani nu prea aveai cum sa fii implicat in politica si/sau afaceri si sa nu incalci cateva legi ... pur si simplu nu aveai alternative (trebuiau spaguite organele, contractele nu se puteau derula fara "comision", etc) asa ca ... ne place sau nu .... toti cei "activi" atunci sunt vinovati. Ca DNA "selecteaza" este foarte probabil, dar asta nu-i face pe cei "selectati" ca fiind nevinovati.

Eu nu vreau sa cada PSD de la guvernare, au avut majoritatea in alegeri .... au dreptul (ba chiar obligatia) sa guverneze ... eu vreau ca oricine ar fi la guvernare sa nu guverneze prin hotie, prin furt, prin votat legi "dedicate" si la apus de soare, etc.

Daca ai stii ce stiu eu nu le-ai mai lua atat apararea. NU dau verdicte ca nu sunt judecator, eu constat (parca ti-am mai spus).
Macar ai citit vre-o motivare in dosarele DNA?
De fapt de ce le iei apararea???? Ce motiv ascuns sa fie motorul tenacitatii tale??? (ee! Iti place asta? Poetic!) :lol:
csaa

Mesajde gorjeanul » 13 Feb 2017, 20:13

csaa scrie:
gorjeanul scrie:De unde stiti voi ca DNA face abuzuri? Ca spune tariceanu si toti cu dosare sau urmariti penal? Ati fost voi anchetati si torturati de DNA? Nu mai vorbiti fara dovezi. Cine vorbeste de abuzuri? A3 si romania tv. Doua posturi conduse de 2 infractori ,mega banditi. Pai tocmai din cauza asta apar retrimiteri catre Dna a dosarelor, pentru ca banditii astia au armate de avocati care se leaga de orice siretlic pentru a distruge dosare. E dreptul lor. Asta tocmai asta dovedeste, ca au parte de un proces CORECT.Eu cred ca trebuie intarit DNA-ul .pentru ca sunt prea putini procurori la cati banditi sunt in tara asta. Si ca o concluzie, DNA-ul are o cota de incredere formidabila,atat in tara cat si in strainatate(organizatile europene si SUA). Asta conteaza .nu parerea unora care cred orice baliverne .

Mai gorjene EU STIU ca face abuzuri. Stiu cazuri construite DOAR pe un denunt.
Nu te mai ambala, daca nu ai avea ”ochelari” ai vedea si tu ceva atat de evident.
Eu le doresc sa se duca draq, ca anchetele pot fi facute si de procurorii obisnuiti si fara abzurile cu care isi conduc anchetele.

PS - cand citesc postarile tale si ale lui CI imi vine in minte un cantec al Biancai Ionescu

De ce tii secret abuzurile? Spune-ne si noua 5-6 abuzuri ,cu argumente solide si poate ne schimbam parerea. Sper sa nu arunci vorbe fara acoperire ,gen ciuvica,gadea,chireac et compania
gorjeanul

Mesajde Donbazil » 13 Feb 2017, 21:17

Salut!

..."Pai ... ce faci stimabile .... deturnezi discutia? .... subiectul "actual" este ce se intampla cu cei care au incercat sa voteze legi cu "dedicatie" .... isi vor asuma sau nu responsabilitatea?"..

:lol: :lol: :lol:

https://www.facebook.com/10000876576132 ... 477792562/

:idea: :idea:
Fişiere ataşate
16683989_1367487663325991_3077301359526855780_n.jpg
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 14 Feb 2017, 00:57

Ma uimeste ca lucruri care foarte multora le par clare si limpezi, altora -aceleasi lucruri- li se par la fel de clare, dar avand un sens exact invers.

Sa vezi OU 13 ca fiind un lucru pozitiv, dar sa "votezi" impotriva hotiei, imi e de neinteles. In schimb sa mai vii si sa afirmi ca Piata Victoriei e o manipulare Sorosista... :o e prea mult. Cum iti poti imagina ca ar fi posibil? Colac peste pupaza, in PV vad oameni scoliti si cu mintea la ei. OK, astia sunt manipulati. In fata Cotroceniului vad preponderent persoane care cel putin la prima vedere au mari carente in scolarizare. Pe astia nu i-a putut manipula manipulatorul. Incet, incep sa inteleg mai bine afirmatia din Biblie: Fericiti cei saraci cu duhul... Se pare ca acestia sunt imuni la manipulare.

Iohannis votat nominal de un numar muult mai mare de votanti decat PSD, dar sa vii si sa sustii ca PSD reprezinta vointa populara, iar Iohannis nu, iarasi imi pare de neinteles.

Iohannis ar avea probleme penale, sase case etc si totusi ia atitudine impotriva unei ordonante care i-ar salva pielea daca e adevarat. Chestia asta n-o pricep.

Mai am si alte nelamuriri, dar ma opresc aici. Am avut ocazia sa discut cu multe persoane si sa solicit lamuriri. Am primit doar ura viscerala si un fel de "hai sictir". Nu de mult, un bun prieten sustinea ca doar strada poate salva Romania. Am sustinut ca asta e o prostie. Democratia se face prin vot si nu la presiunea strazii. Prietene, aveai dreptate!
Democratia are mari carente. Si Hitler a ajuns acolo ales democratic. Din pacate nu avem ceva mai bun decat democratia, iar strada -cu toate riscurile- momentan e cainele de paza al democratiei.

Se pleaca de la premiza ca toti oamenii sunt egali, asa ca votul lor este egal. Asta inseamna ca votul lui Prostul Satului (peste tot exista), este egal cu cel al medicului satului, de exemplu. Meritocratia ar fi mai corecta, cel putin la prima vedere, dar cine ar avea dreptul sa stabileasca cine voteaza si cine nu?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde tinumaftei » 14 Feb 2017, 02:02

Mircea_63 scrie:Ma uimeste ca lucruri care foarte multora le par clare si limpezi, altora -aceleasi lucruri- li se par la fel de clare, dar avand un sens exact invers.

Sa vezi OU 13 ca fiind un lucru pozitiv, dar sa "votezi" impotriva hotiei, imi e de neinteles. In schimb sa mai vii si sa afirmi ca Piata Victoriei e o manipulare Sorosista... :o e prea mult. Cum iti poti imagina ca ar fi posibil? Colac peste pupaza, in PV vad oameni scoliti si cu mintea la ei. OK, astia sunt manipulati. In fata Cotroceniului vad preponderent persoane care cel putin la prima vedere au mari carente in scolarizare. Pe astia nu i-a putut manipula manipulatorul. Incet, incep sa inteleg mai bine afirmatia din Biblie: Fericiti cei saraci cu duhul... Se pare ca acestia sunt imuni la manipulare.

Iohannis votat nominal de un numar muult mai mare de votanti decat PSD, dar sa vii si sa sustii ca PSD reprezinta vointa populara, iar Iohannis nu, iarasi imi pare de neinteles.

Iohannis ar avea probleme penale, sase case etc si totusi ia atitudine impotriva unei ordonante care i-ar salva pielea daca e adevarat. Chestia asta n-o pricep.

Mai am si alte nelamuriri, dar ma opresc aici. Am avut ocazia sa discut cu multe persoane si sa solicit lamuriri. Am primit doar ura viscerala si un fel de "hai sictir". Nu de mult, un bun prieten sustinea ca doar strada poate salva Romania. Am sustinut ca asta e o prostie. Democratia se face prin vot si nu la presiunea strazii. Prietene, aveai dreptate!
Democratia are mari carente. Si Hitler a ajuns acolo ales democratic. Din pacate nu avem ceva mai bun decat democratia, iar strada -cu toate riscurile- momentan e cainele de paza al democratiei.

Se pleaca de la premiza ca toti oamenii sunt egali, asa ca votul lor este egal. Asta inseamna ca votul lui Prostul Satului (peste tot exista), este egal cu cel al medicului satului, de exemplu. Meritocratia ar fi mai corecta, cel putin la prima vedere, dar cine ar avea dreptul sa stabileasca cine voteaza si cine nu?

OUG 13 este o norma buna sau proasta. In anumite privinte mai buna ca altele, in alte privinte mai proasta. Cert este ca vine sa corecteze cu CP si mai ales CPP cu mari deficiente. Daca despre CP putem spune ca este totusi mai bun decat vechiul cod penal, Codul de Procedura Penala este un dezastru. Asta o spun cei care lucreaza cu ele zi de zi, judecatori, avocati. Procurorii nu sunt de aceeasi parere fiindca CPP pare a fi facut doar de procurori. Dar aste este o discutie prea tehnica, insa la obiect.
Din toata OUG 13 in discutie sunt 2-3 randuri. Eu insumi sunt impotriva nivelului de 200000 de lei.
Au fost date OUG si legi prin care economia a fost data unui si altuia, cazul Rompetrol este unul de manual si sunt cateva sute se astfel de legi. Insa nimeni nu a iesit in strada!!
Sigur, de prevederile OUG 13 urma sa beneficieze "crema" PSD. Asta e evident! Nu ma deranjeaza ca oamenii cunoscand continutul OUG sau necunoscandu-l demonstreaza!! E dreptul meu si al lor de a exprima public o pozitie!!
Ce ma deranjeaza? Sa sustina cineva caracterul "spontan" al manifestarii. Asta nu a fost si nu este manifestatie spontana! Si daca nu este spontana fireste ca este organizata! Nu ma intereseaza de catre cine este organizata, iar acuzatiile PSD catre Soros mi se par inepte!!
Dar de cineva este organizata manifestatia. Daca exista o entitate care a organizat-o, inseamna ca exista un interes. Care este acela? Eu cred ca debarcarea guvernului Grindeanu. Acest interes este legitim. Accederea la conducerea statului. Asta este rostul oricarui partid politic.
Dar de aici si pana la a sustine ineptii in piata publica este un drum lung.
Nu poti participa la un miting (neautorizat) si sa sustii ca in tara nu este democratie!
Nu poti sta acasa atunci cand se voteaza si sa sustii ca nu este democratie!
Nu poti sa spui ca prostii nu au drept de vot, asta este primul pas spre eugenie.
Nu poti sa strigi impotriva unei legi atunci cand nu cunosti textul! Am inteles, m-a luat valul, dar a 2-3 zi tot reusesc sa citesc textul si sa imi fac o imagine. Nu mi se pare politic corect ca sa zici: nu ma intereseaza textul OUG!

Astea sunt argumentele care ma fac sa stau departe de aceste proteste. Daca ele ar reusi debarcarea guvernului Grindeanu ce ar rezolva?? Inlocuim niste hoti cu altii? Aceasta pare sa fie solutia din Piata Victoria.

Si daca tot invocati in mod inept comparatia intre numarul de voturi ale PSD in decembrie si ale lui Iohanis la alegerea ca presedinte, intreb si eu tot ca un inept? Unde s-au evaporat in decembrie alegatorii lui Iohanis? De ce nu au participat la vot? Au fost impiedicati? Raspunsul pare simplu: Nu i-a interesat!! Si daca nu i-a interesat cine guverneaza tara in urma cu 2 luni, cum de s-au mobilizat asa de bine la aceste actiuni??
Cred ca nici daca se anula dreptul de vot, oamenii nu ieseau singuri in strada. Punct.

PS Mircea, ti-am trimis un text. Ma gandeam ca iti vei sustine pe el afirmatiile, findca este fix din OUG 13/2017, cel care ne inflameaza asa de tare pe unii dinte noi!
tinumaftei

Mesajde Bambucha » 14 Feb 2017, 09:16

tinumaftei scrie:Cred ca nici daca se anula dreptul de vot, oamenii nu ieseau singuri in strada. Punct.

Desigur este un punct ....de vedere (subiectiv sau ne). Acum doriti sa vi-l impuneti fortat? Ia mai ganditi-va daca ar fi iesit lumea in situatia de mai sus, macar un pic!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde gorjeanul » 14 Feb 2017, 09:44

Iata ce ne spune tinumaftei. Ca nu sunt sorosisti, dar sigur e cineva in spatele lor. Cine? Nu ne spune. Dar stie el ca ceva e necurat. Parca acei oameni n-ar putea sa aiba simt civic, sunt niste maimute care sunt dresate de forte oculte. Ce jignire la adresa unor oameni care doresc insanatosirea acestei tari. Apoi ne spune , vrem sa schimbam actualii hoti(o recunoaste scrasnit ca astia sunt hoti) cu alti hoti? Deci nu putem avea o clasa politica cinstita si competenta. Ce gandire!!! Domnu Mircea spunea ca nu intelege multe lucruri. E simplu, politicienii ,in special PSD, stiu cu ce material lucreaza(oamenii) si ii manipuleaza pentru ca au pe cine. Asa , treiul devine mai mare decat sasele , iar o lege sau o OUG e buna in ansamblu chiar daca 1-2 articole din ea arunca tara in aer. Dar noi trebuie sa privim in ansamblu, ca celelalte 20 de articole erau bune. Si astept raspuns la asa zisele abuzuri ale procurorilor. Macar aduceti citatele lui tariceanu, ghise, ponta,dragnea,ciuvica,chireac etc. Ca altceva nu aveti.
gorjeanul

Mesajde tinumaftei » 14 Feb 2017, 09:56

Bambucha scrie:
tinumaftei scrie:Cred ca nici daca se anula dreptul de vot, oamenii nu ieseau singuri in strada. Punct.

Desigur este un punct ....de vedere (subiectiv sau ne). Acum doriti sa vi-l impuneti fortat? Ia mai ganditi-va daca ar fi iesit lumea in situatia de mai sus, macar un pic!

Orice punct de vedere politic este subiectiv! Al meu sau al dumneavoastră!
În ce privește chestiunea în cauză, m-am bazat însă pe fapte concrete petrecute prin 1946-1948. Atunci dreptul de vot a fost suprimat de facto. Au trebuit să treacă 50 de ani pentru că oamenii să iasă în stradă. Și atunci tot scoși de "agenturili straine".
tinumaftei

Mesajde gorjeanul » 14 Feb 2017, 10:07

Jignesti oamenii care au facut Revolutia. Acei oameni si-au riscat viata (si stiu ce spun) ,unii sunt raniti sau au morti in familie. Daca ai convingeri defecte , te rog pastreaza-le pentru tine. Acei oameni nu au iesit in strada la comanda agenturilor straine. Chiar ajungem sa terfelim orice ?!!!
gorjeanul

Mesajde gorjeanul » 14 Feb 2017, 10:30

Eu inchei orice discutie purtata aici. Nu poti avea dialog cu oameni care sunt spalati pe creier de A3 si romania tv,posturi antinationale si care incita la URA. Iti recomand sa citesti cartea lui A.Stefanescu(istoric, si lucrarea a fost teza de doctorat) sau exista dosarul revolutiei ,care in curand va ajunge in instanta, unde exista mii de martori. Dupa 22 dec revolutia a fost deturnata de Iliescu, Militaru,si altii, prin intermediul armatei. Aceiasi manipulare si astazi ,facuta de nepotii politici ai criminalului iliescu .Atat.
gorjeanul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE