Mircea_63 scrie:Ma uimeste ca lucruri care foarte multora le par clare si limpezi, altora -aceleasi lucruri- li se par la fel de clare, dar avand un sens exact invers.
Sa vezi OU 13 ca fiind un lucru pozitiv, dar sa "votezi" impotriva hotiei, imi e de neinteles. In schimb sa mai vii si sa afirmi ca Piata Victoriei e o manipulare Sorosista...

e prea mult. Cum iti poti imagina ca ar fi posibil? Colac peste pupaza, in PV vad oameni scoliti si cu mintea la ei. OK, astia sunt manipulati. In fata Cotroceniului vad preponderent persoane care cel putin la prima vedere au mari carente in scolarizare. Pe astia nu i-a putut manipula manipulatorul. Incet, incep sa inteleg mai bine afirmatia din Biblie: Fericiti cei saraci cu duhul... Se pare ca acestia sunt imuni la manipulare.
Iohannis votat nominal de un numar muult mai mare de votanti decat PSD, dar sa vii si sa sustii ca PSD reprezinta vointa populara, iar Iohannis nu, iarasi imi pare de neinteles.
Iohannis ar avea probleme penale, sase case etc si totusi ia atitudine impotriva unei ordonante care i-ar salva pielea daca e adevarat. Chestia asta n-o pricep.
Mai am si alte nelamuriri, dar ma opresc aici. Am avut ocazia sa discut cu multe persoane si sa solicit lamuriri. Am primit doar ura viscerala si un fel de "hai sictir". Nu de mult, un bun prieten sustinea ca doar strada poate salva Romania. Am sustinut ca asta e o prostie. Democratia se face prin vot si nu la presiunea strazii. Prietene, aveai dreptate!
Democratia are mari carente. Si Hitler a ajuns acolo ales democratic. Din pacate nu avem ceva mai bun decat democratia, iar strada -cu toate riscurile- momentan e cainele de paza al democratiei.
Se pleaca de la premiza ca toti oamenii sunt egali, asa ca votul lor este egal. Asta inseamna ca votul lui Prostul Satului (peste tot exista), este egal cu cel al medicului satului, de exemplu. Meritocratia ar fi mai corecta, cel putin la prima vedere, dar cine ar avea dreptul sa stabileasca cine voteaza si cine nu?
OUG 13 este o norma buna sau proasta. In anumite privinte mai buna ca altele, in alte privinte mai proasta. Cert este ca vine sa corecteze cu CP si mai ales CPP cu mari deficiente. Daca despre CP putem spune ca este totusi mai bun decat vechiul cod penal, Codul de Procedura Penala este un dezastru. Asta o spun cei care lucreaza cu ele zi de zi, judecatori, avocati. Procurorii nu sunt de aceeasi parere fiindca CPP pare a fi facut doar de procurori. Dar aste este o discutie prea tehnica, insa la obiect.
Din toata OUG 13 in discutie sunt 2-3 randuri. Eu insumi sunt impotriva nivelului de 200000 de lei.
Au fost date OUG si legi prin care economia a fost data unui si altuia, cazul Rompetrol este unul de manual si sunt cateva sute se astfel de legi. Insa nimeni nu a iesit in strada!!
Sigur, de prevederile OUG 13 urma sa beneficieze "crema" PSD. Asta e evident! Nu ma deranjeaza ca oamenii cunoscand continutul OUG sau necunoscandu-l demonstreaza!! E dreptul meu si al lor de a exprima public o pozitie!!
Ce ma deranjeaza? Sa sustina cineva caracterul "spontan" al manifestarii. Asta nu a fost si nu este manifestatie spontana! Si daca nu este spontana fireste ca este organizata! Nu ma intereseaza de catre cine este organizata, iar acuzatiile PSD catre Soros mi se par inepte!!
Dar de cineva este organizata manifestatia. Daca exista o entitate care a organizat-o, inseamna ca exista un interes. Care este acela? Eu cred ca debarcarea guvernului Grindeanu. Acest interes este legitim. Accederea la conducerea statului. Asta este rostul oricarui partid politic.
Dar de aici si pana la a sustine ineptii in piata publica este un drum lung.
Nu poti participa la un miting (neautorizat) si sa sustii ca in tara nu este democratie!
Nu poti sta acasa atunci cand se voteaza si sa sustii ca nu este democratie!
Nu poti sa spui ca prostii nu au drept de vot, asta este primul pas spre eugenie.
Nu poti sa strigi impotriva unei legi atunci cand nu cunosti textul! Am inteles, m-a luat valul, dar a 2-3 zi tot reusesc sa citesc textul si sa imi fac o imagine. Nu mi se pare politic corect ca sa zici: nu ma intereseaza textul OUG!
Astea sunt argumentele care ma fac sa stau departe de aceste proteste. Daca ele ar reusi debarcarea guvernului Grindeanu ce ar rezolva?? Inlocuim niste hoti cu altii? Aceasta pare sa fie solutia din Piata Victoria.
Si daca tot invocati in mod inept comparatia intre numarul de voturi ale PSD in decembrie si ale lui Iohanis la alegerea ca presedinte, intreb si eu tot ca un inept? Unde s-au evaporat in decembrie alegatorii lui Iohanis? De ce nu au participat la vot? Au fost impiedicati? Raspunsul pare simplu: Nu i-a interesat!! Si daca nu i-a interesat cine guverneaza tara in urma cu 2 luni, cum de s-au mobilizat asa de bine la aceste actiuni??
Cred ca nici daca se anula dreptul de vot, oamenii nu ieseau singuri in strada. Punct.
PS Mircea, ti-am trimis un text. Ma gandeam ca iti vei sustine pe el afirmatiile, findca este fix din OUG 13/2017, cel care ne inflameaza asa de tare pe unii dinte noi!