Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde stefanmadalin » 31 Mar 2017, 17:52

Bărbu Văcărescu, Promenada mall e jale, pentru cei ce vin la târg in bucuresti
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 31 Mar 2017, 20:19

Si a iesit asta. Mai am de prins masinaria dar pentru asta imi trebuie niste suruburi cu cap ingropat...
Fişiere ataşate
edjpg.jpg
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 01 Apr 2017, 22:17

Hopa! Se doteaza baiatu'... :lol:

Asteptam poze si cand musca din lemn...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 03 Apr 2017, 00:36

Padurea de la mine din zona, ieri 02.04.2017.
O sa pun si islazul.
Am poze cu rezolutie mai buna, dar oricat le-as comprima pentru forum nu se mai intelege nimic.
Am vazut, acum 2 saptamani, paduri pline cu flori, dar stiti si voi cum arata o padure intretinuta corect. La numai 40 Km de mine, am vazut azi o padure plina de flori.

Vestile sunt bune, culeg fetele la pomi ca nebunele. Vreme frumoasa. Sambata si duminica au vazut primul sirop. Cu nosevit si startovit.
Fişiere ataşate
padure 02.04.17.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 03 Apr 2017, 23:22

Asa cum am promis....
In departare este si un card de oi.
Fişiere ataşate
Untitledii.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 03 Apr 2017, 23:31

lucky5strike scrie:Hopa! Se doteaza baiatu'... :lol:

Asteptam poze si cand musca din lemn...

Zi-mi si mie ce freze folosesti (daca folosesti)?
Am un set bosch venit la pachet cu scula, dar sunt micute, am nevoie de ceva mai mare. Oare duce?
Pentru imbinari as vrea sa folosesc asta http://mastertools.ro/freza-pentru-lemn ... bosch.html
Dar mai intai sa fac ramele.
Urgent freza!!

Spre exemplu, pentru canalul din capul furculitei (leat superior) imi trebuie ceva/cumva care sa ia 25 mm latime. Restul se regleaza.
DAca nu gasesc, fac canalul din 2 treceri...cu o freza mai mica
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 04 Apr 2017, 19:25

Canturile le fac cu circular, din doua treceri. Putina atentie si iese mult mai calumea lucrarea. La oberfreza e chin mare sa faci cantul de sus.
Mergi pe circular...
stefanmadalin scrie:Padurea de la mine din zona, ieri 02.04.2017. O sa pun si islazul.

Ce sa zic, padurea ta pare calarita la greu de turme... :( ... poate cu islazul sa ai mai mult noroc. 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 06 Apr 2017, 08:14

lucky5strike scrie: La oberfreza e chin mare sa faci cantul de sus.

De ce spui ca este greu? Am putere mica? N-am freza care trebuie?
Crezi ca pot face ceva cu aceste freze? https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bosc ... 25-mm-6293
stefanmadalin

Mesajde cristian bh » 06 Apr 2017, 09:13

Nu-ti recomand sa faci furca cu freza aia.Sunt freze cu taisul orizontal sau bolt unde montezi freze in capul lor,chiar daca o faci din doua treceri,ca 25 mm dintr-una e cam multisor pt freza ta.
Nu pui plug in 6 brazde dupa tractor u 650. :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde stefanmadalin » 06 Apr 2017, 10:45

Te referi la asa ceva?
Din ce am cautat nu am gasit pana acum freza ca cea de sus cu latime de taiere mai mare de 8mm. Ceea ce nu ma ajuta deloc. Oare pot pune 2 freze ca astea pe aceeasi coada?
Si prefer sa fac canalul dintr-o singura trecere, daca fac din doua apar erori mai mult ca sigur, si o sa sufar cand o sa imbin ramele.
Fişiere ataşate
15.1N0.47-01.jpg
stefanmadalin

Mesajde petru71 » 06 Apr 2017, 21:17

lucky5strike scrie:Canturile le fac cu circular, din doua treceri. Putina atentie si iese mult mai calumea lucrarea. La oberfreza e chin mare sa faci cantul de sus.
Mergi pe circular...

Madaline, are dreptate Lucky.
Si eu fac canturile cu circularul, desi am o freza verticala de 2kw si peste 7.000 rpm.
Nu iese cu freza cum iese cu circularul (din doua treceri) niciodata.
Pe freze de mare putere si turatie poate...
Spor !
petru71

Mesajde cristian bh » 06 Apr 2017, 22:47

stefanmadalin scrie:Te referi la asa ceva?
Din ce am cautat nu am gasit pana acum freza ca cea de sus cu latime de taiere mai mare de 8mm. Ceea ce nu ma ajuta deloc. Oare pot pune 2 freze ca astea pe aceeasi coada?
Si prefer sa fac canalul dintr-o singura trecere, daca fac din doua apar erori mai mult ca sigur, si o sa sufar cand o sa imbin ramele.

Poti pune doua freze cu dintii intercalati sa nu fie unul deasupra celuilalt,un 8 cu 6mm ar ajunge ca se pierde ceva intre dinti.
Mult mai sigur si mai rapid il faci asa decat cum ai vrea-o dintr-o singura trecere cu aialalta.
Poti insa incerca,cutitul e nou,taie bine pana intalneste primul nod,apoi se incalzeste,se innegreste si apoi faci nu dintr-una ci din din patru treceri. !
Cum de altfel se poate cosi iarba si cu sapa! :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde stefanmadalin » 07 Apr 2017, 06:16

petru71 scrie:
lucky5strike scrie:Canturile le fac cu circular, din doua treceri. Putina atentie si iese mult mai calumea lucrarea. La oberfreza e chin mare sa faci cantul de sus.
Mergi pe circular...

Madaline, are dreptate Lucky.
Si eu fac canturile cu circularul, desi am o freza verticala de 2kw si peste 7.000 rpm.
Nu iese cu freza cum iese cu circularul (din doua treceri) niciodata.
Pe freze de mare putere si turatie poate...
Spor !

Cu circularul nu poti face nut-feder....
Problema mea este aceeasi, nu am scândură la aceeasi grosime si imi este mai usor cu freza decât la circularul, cum am facut anul trecut.
Dar nu cred ca am sa fac nut-feder anul acesta, doar întrebăm....
Sper că nu te refereai la canturile de la furculița, anul trecut am luat cu circularul si mi-a luat o vesnicie sa fac 50 rame.....
Acum ma intreb la ce dracii mi-am luat freza....
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 07 Apr 2017, 06:26, modificat 1 dată în total.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 07 Apr 2017, 06:21

Cristi,
Multumesc.
Cred ca le iau pe amândouă Si oi vedea eu cum lucrez cu ele... la 200 rame pe an....nu vad probleme.
stefanmadalin

Mesajde petru71 » 07 Apr 2017, 11:55

stefanmadalin scrie:Cu circularul nu poti face nut-feder....
Problema mea este aceeasi, nu am scândură la aceeasi grosime si imi este mai usor cu freza decât la circularul, cum am facut anul trecut.
Dar nu cred ca am sa fac nut-feder anul acesta, doar întrebăm....
Sper că nu te refereai la canturile de la furculița, anul trecut am luat cu circularul si mi-a luat o vesnicie sa fac 50 rame.....
Acum ma intreb la ce dracii mi-am luat freza....

N-am fost atent la tot ceea ce s-a povestit - m-am referit strict la umarul pe care sprijina ramele in cuib/magazie. Cu freza ieseau brute (vezi lateralele ramelor - sunt flocaite in zona de frezare), cu circularul ies mobila.
Furcile le faci clar cu o freza. Cu asta mica de o ai tu o sa poti face, dar va merge foarte incet, chiar daca freza e noua.
Dupa cateva noduri (cum zicea bh-ul), o sa fie greu si chinuiala, are diametrul foarte mic si la frezare conteaza mult diametrul frezei.
Mergem inainte !

Uite la ce visez eu (schimbi doar placutele taietoare, faci ce frezare vrei):
freza 2.jpg

freza.jpg
petru71

Mesajde MIHALACHE » 07 Apr 2017, 18:38

Nu este deloc greu daca faci un dispozitiv simplu:
MIHALACHE

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?