Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde teinegru64 » 19 Apr 2017, 21:08

filip scrie:Am semnale ca si in vestul tarii salcamul e deja partial afectat,urmeaza cateva zile decisive. :oops:

Te stiam luptator.La mine salcamul a rezistat la -2 :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde filip » 19 Apr 2017, 21:15

teinegru64 scrie:
filip scrie:Am semnale ca si in vestul tarii salcamul e deja partial afectat,urmeaza cateva zile decisive. :oops:

Te stiam luptator.La mine salcamul a rezistat la -2 :lol:

Bruma e mai periculoasa la salcam decat inghetul.Vedem cum trecem peste urmatoarele nopti......
Mare pacat,aveam stupii buni pregatiti de salcam.......
filip

Mesajde teinegru64 » 19 Apr 2017, 22:29

teinegru64 scrie:Militian? Iar ma ma apuca Dracii.Imi amintii de stupul meu in portbagajulul militianului.Cica il gasise pe camp si il adusese inapoi.Eu fiind in stupina si vazandul cand il FURASE.De popi numai de bine.O ranita plina de bacnote de un leu a incasat bunica mea la 90 de ani ,de la unu.Agonisela de o viata. :lol:

i. Pãrintele Dan Mereutã a primit o suprafatã de teren, în jur de 70 de ari, de la un bãtrân care a dorit sã doneze pãmântul pe care îl detinea pentru folosul Bisericii. Imediat ce a primit terenul, preotul Mereutã a mers la primar si a spus cã îl vinde primãriei pentru constructia unui cãmin cultural.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde kiloz » 19 Apr 2017, 22:46

Noaptea
1°MI
Zapada

Real Feel® -7°
Precipitatie: 55%
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Avram » 19 Apr 2017, 22:53

teinegru64 scrie:i. Pãrintele Dan Mereutã a primit o suprafatã de teren, în jur de 70 de ari, de la un bãtrân care a dorit sã doneze pãmântul pe care îl detinea pentru folosul Bisericii. Imediat ce a primit terenul, preotul Mereutã a mers la primar si a spus cã îl vinde primãriei pentru constructia unui cãmin cultural.

Teiule nu stiu daca ai vazut .... eu am ras cu lacrimi https://www.youtube.com/watch?v=5hbUkxxItE0
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Donbazil » 20 Apr 2017, 00:07

Salut!

Ce-i serios e serios si nu-i de glumit, da' si ce-i gluma, apai, trebuie luata ca atare, doar n-o sa ne cramponam de umor ca atunci chiar suntem dusi.....Insa toate au o anumita limita iar fiecare-si permite sa se intinda cat crede el....
Eu ma rog Domnului pentru ca sa aiba mila de noi si sa treaca si vremea asta rea, fara sa ne vatame In rest; toate-s bune daca asa-i lasat si nu ne putem impotrivi...."Faca-se voia Ta"! :idea: :idea: :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 20 Apr 2017, 00:41

Salut!

Ceva interesant:http://www.gandul.info/puterea-gandului/o-noua-specie-de-om-homo-antireligiosus-16238023

O nouă specie de om: Homo Antireligiosus

Am în casă darwinişti care mă iau la mişto. Cu Dumnezeul meu cu tot. Nu-i bai. C-aşa-i frumos şi sănătos, să râzi de tine însuţi până-ţi dă sângele pe nas de bucurie. Face bine la minte, inimă şi literatură. Dar până îmi apără Statul dreptul la libertatea de conştiinţă religioasă, încerc s-o fac eu mai bine, pe persoană fizică şi jurnalistică.
Donbazil

Mesajde balasbebe » 20 Apr 2017, 06:36

In Zalau ninge de aseara, si s-au depus cativa centimetri de zapada. Anul acesta s-a dus salcamul de tot.
balasbebe

Mesajde Closcutz » 20 Apr 2017, 06:58

Asa vreme cainoasa nu-mi imaginam sa mai fie dupa jumatatea lui aprilie... dar niciodata sa nu spui niciodata! Sunt nevoit sa intervin cu hrana a nu stiu cata oara primavara asta...care numai a primavara nu a semanat.
Closcutz

Mesajde Shrek » 20 Apr 2017, 08:58

Cu vremea asta cainoasa, Dumnezeu a ascultat rugile apicultorilor si a decis sa-I ajute! A ieftinit tzucaru'.....
Shrek

Mesajde vslsilviu » 20 Apr 2017, 09:09

La temelie! Sambata dimineata o sa avem imaginea clara ... pacat de atata munca!
vslsilviu

Mesajde horia_ch » 20 Apr 2017, 09:31

Azi, umblând pe drum, dau de un corcoduș înflorit. Și când zic înflorit... apăi era chiar Înflorit! Zic să stau nițel să ascult zumzet de albină. Da' de unde! Nu era picior de albină în el. Îmi spun: "Nu se poate! Atât de multe flori și nicio albină! Precis e din cauză de neonicotinoide!" Și am stat vreo jumătate de oră sa caut măcar un pui de albină pe flori. Nimic!
Stiți voi ce se întâmplă? De ce nu vin albine pe corcoduș? De ce nu dă ăsta nectar? Imediat pun poze cu pomul fără de insecte... poate mă lămuriți voi!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde filip » 20 Apr 2017, 09:36

horia_ch scrie:Azi, umblând pe drum, dau de un corcoduș înflorit. Și când zic înflorit... apăi era chiar Înflorit! Zic să stau nițel să ascult zumzet de albină. Da' de unde! Nu era picior de albină în el. Îmi spun: "Nu se poate! Atât de multe flori și nicio albină! Precis e din cauză de neonicotinoide!" Și am stat vreo jumătate de oră sa caut măcar un pui de albină pe flori. Nimic!
Stiți voi ce se întâmplă? De ce nu vin albine pe corcoduș? De ce nu dă ăsta nectar? Imediat pun poze cu pomul fără de insecte... poate mă lămuriți voi!

Cate grade erau?
filip

Mesajde horia_ch » 20 Apr 2017, 09:41

Era destul de plăcut... cam... -2 grade, cred... Da' ce legătură are?
Uite poze:
Fişiere ataşate
DSC00236.JPG
DSC00235.JPG
horia_ch

Mesajde horia_ch » 20 Apr 2017, 09:42

Alte poze:
Fişiere ataşate
DSC00238.JPG
DSC00237.JPG
horia_ch

Mesajde tiih » 20 Apr 2017, 11:55

SGHIMBARILE CLIMATICE....sa ai o saptamana2017,la mijlocul lunii aprilie, mai nefavorabila zborului albinelor ...decat ultima saptamana din februarie 2017!!!!
Sa ai o saptamana in luna martie2017 mai calda si ziua si noaptea(7..9 grade C)decat o saptamana din luna mai 2016...si poate chiar 2017 in plina floare de salcam!!!
.......................
In fata acestor alternante(frig,cald...frig...cald,,..)numai avand stupi superputernici...mai ai dreptul la o farama de speranta........

Ptr.cei cu stupine in judetul Galati...finalul rapitei nu este pierdut saptamana viitoare..si nici culesul de salcam inca nu e compromis daca ai familii bune...10...12 rame albine1/1(minim 3kg albina) si 5...6 rame puiet 1/1(cam 55..60 dm2,minim)..ACUM...daca stii cum sa actionezi in aceste zile grele pentu ele....
Dar cati au asemenea familii???...cati stiu????.....
tiih

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE