marius_sl scrie:Astazi am gasit intr-un stup multe botci, inca neouate, iar sub urdinis o barba cat un pumn. I-am pus un etaj 1/2 cu rame cladite intercalate cu foite. Mai sunt sanse sa nu roiasca?
balasbebe scrie:Sanse de roit sunt pana in 15 iulie.
Ieri, dupa 10 zile de cand am vazut matca, am scos ramele sa vad daca este puiet, nimic. Pe marginea de sus sunt cateva randuri de miere capacita.
La fel si la roi. Au construit faguri, au depus ceva miere si polen dar nu au deloc puiet.
Saptamana trecuta le-am dat cate un sfert de turta de mancare si ieri le-am pus sirop 1/1.
Ce se intampla cu matcile? Albinele se imputineaza nemaifiind puiet care sa eclozeze. Ar trebui sa cumpar alte matci?
Multumesc pentru orice sfat imi dati.
cucubau scrie:Tinta finala a tuturor familiilor de albine in aceasta perioada este cea mai apropiata creanga.
jonny_it scrie:cucubau scrie:Tinta finala a tuturor familiilor de albine in aceasta perioada este cea mai apropiata creanga.
Oare la mine de ce nu sunt pe cea mai apropiata creanga, multi au echivalentul a 20 de rame(sunt si mai buni dar si mai slabi de atat)?
ignatov andrei scrie:Schimba matcile, ca fac doar albine oarbe...
Cum vrei sa vada creanga...?!?![]()
![]()

mellis scrie:Radu - tu stii sa vezi daca depune - si unde?
Te ajuta cineva cu sfaturi sau este prima oara cand vezi oua de o zi/doua?
Trebuie sa stii unde sa le cauti si lumina sa le vezi.
Ce scrie in carti nu pusca mereu cu practica - apicultura depinde de multi factori - frig/
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 31 vizitatori